Dudak Estetiği

Gençlik ve estetiğin önemli unsurlarından biri dolgun biçimli dudaklardır. Günümüzde özellikle dudaklar için geliştirilmiş özel dudak dolgu maddeleri ile ince dudakların dolgunlaştırılması mümkündür.

Ayrıca yaşın ilerlemesiyle ciltteki hyalüronik asidin azalmasına bağlı olarak dudaklarda da incelme görülür; aynı zamanda yer çekimi etkisiyle dudak kenarları da aşağı doğru sarkabilir. İşte bu gibi durumlarda da dolgu maddesi enjeksiyonu ile dudaklara dolgunluk verilirken dudak yanlarına yapılan özel uygulama ile dudakların biçimlendirilmesi, kenar kontürünün belirginleştirilmesi mümkündür.

Ayrıca dudaklardaki asimetrilerin düzeltilmesi, barkod çizgileri olarak tabir edilen dudaktaki dikey çizgilerin yok edilmesi ve pürüzsüz bir görünüm elde edilmesi için de dolgu maddesi enjeksiyonu yapılmaktadır.

Dudaklara yapılan dolgu maddesi,

Klinik ortamda uygulanabilen; anestezi gerektirmeyen kolay bir işlemdir.

Öncesinde dudaklara lokal anestezik bir krem sürülür 10-15 dakika beklendikten sonra birkaç dakikada enjeksiyon şeklinde uygulanmaktadır.

Dudaklar yoğun damar yapısına sahip ve hareketli bir bölge olduğunda bu bölüme uygulanacak dolgu maddeleri de özel olarak geliştirilmiştir.

Dolgu maddeleri hyalüronk asit içerikli ürünlerdir.

Ve ciltte doğal olarak bulunan su tutma kapasitesi yüksek hyalüronik asitle tamamen uyumludur.

Bu nedenle güvenle uygulanmaktadır. Yapılan işlem sonrası etkisi ortalama 6 aydır. 6 aydan sonra enjekte edilen hyalüronik asit cilt tarafından emilerek tamamen kaybolacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Süleyman Uslular Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Süleyman Uslular

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al