Erkeklerde İdeal Penis Kalınlığı Ne Kadar Olmalıdır ?

Yazar Evren IşıkÜrolog • 10 Ocak 2018 • Yorumlar:

Erkeklerde ideal penis kalınlığı, esas olarak karşı cinste tatmin edici bir etki yaratacak ve kişiyi sosyal açıdan destekleyecek olan çap ölçüsüdür. Penis kalınlığı kişiden kişiye değişmekle beraber tüm çevre ölçüsü 10 cm'in altında olan penisler genellikle ince penis olarak değerlendirilir. Erkeklerde ortalama penis çevre uzunluğu 10-12 cm arasındadır. Bu ölçü yaklaşık 4 cm kalınlığında ve 12 cm2 kesit alan hacmine sahip bir penisi ifade etmektedir.

 

YETİŞKİN ERKEKLERDE PENİS KALINLAŞTIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?

 

Doktor tarafından ideal yöntemlerle ölçülmüş penis kalınlığının yetersiz olduğuna karar verilirse, cinsel olarak aktif olan erkek hastalarda cerrahi müdahale ile penisin kalınlaştırılmasına karar verilebilir. Bu müdahaleden önce mutlaka hastaya detaylı bilgi verilmeli ve abartılı beklentilerin önüne geçilmelidir. Penis kalınlaştırma için en çok kullanılan cerrahi yöntem, karın ön duvarında cilt altından alınacak yağ örneklerinin belirli bir işlemden geçirilerek peniste cilt altına enjekte edilmesidir. Bu yöntemde, peniste sertleşmeyi sağlayan tüp yapılarına herhangi bir müdahale yapılmazken, sadece cilt altı kalınlık artışı sağlanarak ereksiyon sırasında kalın bir penis elde edilmesi amaçlanır.

 

PENİS KALINLAŞTIRMA İŞLEMİNDEN SONRA NE ZAMAN İLİŞKİYE GİRİLEBİLİR ?

 

Penis kalınlaştırma işlemi yapıldıktan sonra, ilişkiye girmek için en az bir ay beklenmelidir. Penise enjekte edilen yağ dokularının cilt altı adaptasyonu belirli bir süre alacağından, erken dönemde penis kalınlığı açısından yüksek beklenti içerisine girmek doğru değildir.

 

PENİS KALINLAŞTIRMA OPERASYONU İLE ELDE EDİLEN ÇAP KALICI MIDIR ?

 

Penis kalınlaştırma işlemi esnasında vücudun farklı noktalarından alınan yağ dokuları kullanılmaktadır. Yağ dokusunun yapısı gereği, enjekte edildiği noktada kendini tutma süresi sınırlıdır.Genç hasta grubunda bu süre daha uzun olmakla beraber erkeklerde ortalama 1 yıl boyunca yağ dokusu peniste kalır. Bu nedenle penis kalınlaştırma operasyonu öncesinde bu işlemin bir kaç kez daha tekrarlanabileceği mutlaka hastaya aktarılmalıdır. Yapılacak müdahale sayısı açısından herhangi bir sınırlama olmamakla beraber 6 aydan önce ikinci bir yağ enjeksiyonunun yapılması önerilmemeketedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Evren Işık Üroloji, Androloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)