Genital Bölge Estetiği

Birçok kadın için çok hassas bir konu olan cinsel organ sorunları, hastanın hem psikolojik olarak, hem de cinsel anlamda etkilenmesine neden olur. Genellikle başkalarıyla paylaşılması zor olan bir sorun olması nedeniyle hasta tek başına kalmakta ve bunun zorluğunu yaşamaktadır.

Bu sorunların başlıcaları; vajenin geniş olması, dış dudakların sarkması, iç dudakların asimetrik ve büyük olması, gerginliğin azalması ve buruşarak yaşlı bir görünüm almasıdır.

Vajenin daraltılması cinsel yaşam açısından her 2 taraf için oldukça önemlidir. Cinsel yaşamdaki memnuniyet çiftlerin mutlulukları için oldukça önemlidir. Vajen girişi ve içerisindeki gevşeme cerrahi olarak giderilmekte ve vajen daraltılmaktadır. Yara iyileşmesi ile ilişkili olarak 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye izin verilebilmektedir. Hastanın 1 gün hastanede kalması ve 3-5 gün içerisinde normal yaşam rutinine dönmesi beklenir.

En sık karşılaşılan sorunlardan olan iç dudaklardaki deformite ve asimetriler ise lokal anestezi altında yarım saatlik bir işlemdir ve kişinin hastanede kalmasını gerektirmez. En sık karşılaılan sorunlar asimetrik ve uzun iç dudakların mevcudiyetidir. Bazen oldukça kabarık bir hal almakta ve kişiyi rahatsız etmektedir. Mayo giyince belli olması kişiyi rahatsız etmektedir. İki hafta sonra cinsel ilişkiye izin verilebilir. Bu dönemde kayganlaşırıcı kremlr önerilerek kişinin herhangi bir raharsızlık duyması engellenir.

Yaşlanmaya bağlı genital bölgede buruşma, kırışma ve renk koyulaşması ise deride gerdirme ve yağ enjeksiyonu yöntemleriyle giderilmektedir. Bölge gençleştirilmekte ve kişinin bu anlamda rahat olmasına katkıda bulunmaktadır. Dış dudakların gerginliğinin azalması ve bölgenin yağ dokusunda azalma meydana gelmesi kişinin genital anlamda yaşlı bir görünümde olmasına yol açmaktadır. Bu sorunların tümü cerrahi yöntemler ve yağ enjeksiyonları ile düzeltilmektedir. Genital bölge estetiği sağlandıktan sonra hastaların kendilerine olan güvenleri artmakta ve karşı cins ile daha kolay ilişki kurmaktadırlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hüseyin Borman Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Hüseyin Borman

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al