Karın Germe Ameliyatı

Düz bir karın hemen hemen herkesin hayalidir. Bunu elde edebilmek için yaptığımız diyet ve spor uzun vadede sonuç alabildiğimiz bazen de sonuç alamadığımız prosedürlerdir. Operasyonel olarak düz bir karın, ince bir bel elde etmek istediğimizde yaptığımız ameliyat karın germe ameliyatı yani abdominoplastidir.

Karın germe ameliyatı genel anestezi altında ameliyathane koşullarında yapılan ve yaklaşık 2-3 saat süren bir operasyondur. Sezaryen kesisinin olduğu bölgede bu kesiden daha uzun bir kesi yapılarak gerçekleştirilir. Karına bombeliğini veren karın ön duvarındaki birbirinden ayrılmış rektus kasları birbirine dikilerek adeta bir iç korse etkisi oluşturacak işlemler yapılır. Germe sonrasında yeri değişecek olan göbek deliği yeni yerine yerleştirilir. Sarkmış olan fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılır ve karın cildi gergin şekilde kapatılır. Zamanla silikleşen dikiş izleri bikini ve çamaşır altında saklanabilir seviyededir. Bel yan bölgelerine ve gereken diğer bölgelere liposuction yapılarak daha düz bir karın ve ince bir bel elde edilebilir.

Hastanede kalış süresi 1-3 gündür. Ameliyat sonrası ağrı minimaldir ve ağrı kesicilere cevap verir.Hasta ameliyat sonrası yürüyüşlere başlar. Bir süre öne doğru belden bükülü şekilde yürüyüş birkaç gün içerisinde yavaş yavaş dik yürüyüşe geçilir. 6 hafta korse kullanımı gerekecektir. Yaklaşık 2-4 hafta içinde iş hayatınıza dönebilirsiniz.

Mini abdominoplasti ameliyatında ise göbek deliği altında germe işlemi yapılır göbek deliğinin yeri değiştirilmesi gerekmez.

                Operasyon öncesi  4 hafta ve sonrası 2 hafta sigara kullanmamanız yara iyileşmesi açısından çok önemlidir. 

                Abdominoplasti (Karın germe ameliyatı) ile karındaki yağlardan ve sarkık deriden kurtulmak mümkündür.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bora Yücel Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)