Kompozit Bonding Sistemleriyle Gülüş Dizaynı

Yazar Ebru Çatal HocaoğluDiş Hekimi • 16 Kasım 2016 • Yorumlar:

Estetik diş hekimliğindeki son teknolojik gelişmelerle birlikte daha estetik dayanıklı materyaller kullanma imkanına sahip olduk. Bu sayede daha az hatta hiç sağlam diş dokusu kaldırmadan birçok uygulama yapabilmekteyiz. Kompozit lamineler diş dokusunu birebir taklit edebilmeleri, sağlamlıkları ve iyi cilalanabilmeleri sayesinde uygun görülen vakalarda yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Ön diş estetiğinin bozuk olduğu gülüşlerde kompozit bonding uygulamalarıyla aralıklı, çapraşık, rengi bozulmuş, şekil bozukluğu olan dişler minimal dokunuşlarla düzeltilerek kaybolan estetik kolaylıkla sağlanabilir.

Örnek vermek gerekirse doğuştan şekil bozukluğu olan veya aralık dişlerde hiçbir diş preparasyonuna ihtiyaç duymadan dişler kompozitlerle büyütülebilir. Kompozit bonding işlemleri tek seansta bitirilebilir. Dişten madde kaldırılmayacaksa dişi uyuşturmaya da gerek yoktur. Hasta herhangi bir ağrı hissetmez.

Günümüzde kompozitler bonding (dolguyu dişe yapıştıran madde) sistemlerinin de gelişmesiyle adeta dişe penetre olmaktadır. Bu yüzden kırılmaları da oldukça zordur. Diş sıkan hastalar için de idealdir çünkü tamirleri çok kolaydır ve maliyeti düşüktür. Kompozit bonding sistemlerin dezavantajı hekim için oldukça uğraştırıcı bir işlem olması ve manipülasyon gerektirmesidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)