Obezite Nedir

Yazar Tufan ErgençGenel Cerrah • 12 Ocak 2017 • Yorumlar:

OBEZİTE NASIL OLUŞUR?

Toplum olarak yemek yemeyi çok seviyoruz, hele ki maharetli ellerden çıkmışsa. Fakat gereğinden fazla tüketilen her bir kalori sonuçta yağ olarak depolanacaktır. Peki obezite nedir ve obezite nasıl oluşur sorusuna yanıt aramaya çalışalım.

İnsan vücudu her biri farklı görevler yapmak üzere özelleşmiş hücrelerden oluşur ve bu hücreler yaşamak için enerjiye ihtiyaç duyar.

Enerjinin sürekli ve yeterli düzeyde olması yaşam için elzemdir. Enerji, insan vücudu için sürekli devam eden bir döngünün anahtarıdır.

Sürekli ve yeterli enerji.

OBEZİTE NEDİR? obezite nedir Obezite Nedir OBEZ  TE NED  R

OBEZİTE NEDİR?

İşte obezite oluşumundaki kritik kelime Yeterli Enerji.

Peki yeterli enerji ne anlama gelmektedir?

BAZAL METABOLİZMA

Bazal metabolizma vücudumuzun dinlenme halinde harcadığı enerji miktarıdır. Bazal metabolizma için gereken enerji, bir hücrenin yaşamaya devam edebilmesi için gereken en düşük enerjidir.

İşte yeterli enerji bazal metabolizma için harcanan enerji miktarıyla, fiziksel aktivite için gereken enerji miktarlarının toplamından oluşur.

Obezite için kritik düzey, bazal metabolizma ve gündelik fiziksel aktiviteler için yeten miktardan daha fazla besin alındığında ortaya çıkmaktadır. Obezite nedir sorusunun cevabı burada yatmaktadır.

Vücudumuz olası bir açlık durumuna hazırlıklı olmak adına, gerekenden fazla miktarda besin tüketilmesi halinde istem dışı bir dizi hormonal refleks gösterir. İhtiyaçtan daha fazla alınan enerji yağ dokuda depolanacaktır.

TÜM ORGANLARDA YAĞLANMA

Bu döngünün enerji fazlalığı yönünde sürekli devam etmesi halinde depolanan yağ miktar bir hayli artar. Öyle ki depolanan miktar yağ dokunun kapasitesini aşar ve karaciğer, pankreas gibi organlarda yağlanma başlar. Cilt altından, kalp damarlarına kadar her alanda yağlanma izlenir.

Obezitenin nedir sorusunun cevabını böylelikle öğrenmiş oluyoruz. Obezite tüm vücutta yağlanma ve bunun sonucunda oluşan bir dizi hastalıklar bütünüdür.

Obezitenin neden olduğu hastalıklar hakkında bilgi almak için lütfen tıklayın.

Sağlıkla Kalın..

Op.Dr. Tufan Ergenç

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tufan Ergenç Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)