Pis, İğrenç, Günah: Sağlıklı Cinsel Hayatın Sırları

Yazar Emine Kaya • 18 Mart 2024 • Yorumlar:

Toplumumuzda cinselliğe karşı olumsuz bir bakış açısı hakimdir. Çoğu insan için cinsellik mide bulandırıcı, iğrenç, pis bir şeydir. Cinselliğe karşı bu olumsuz bakış açısı yaygın cinsel mitlerimize dayanmaktadır. Cinsel mitler, cinsellikle alakalı yanlış, herhangi bir gerçekliği ve bilimsel açıklaması olmayan, uzun yıllar boyunca halk arasında yayılmış ve doğru olduğu düşünülen yanlış inançlardır. Kısaca hurafeler de diyebiliriz. Cinsel mitlerin bireyler ve çiftler üzerindeki etkisi küçümsenmemelidir. Çünkü cinsel hayatınızı onlar şekillendirmektedir. Tüm bunlara karşı gelebilmek ise doğru cinsel bilgileri edinmekten geçmekte.

Cinsel bilgileri doğru kaynaklardan edinmek, kadın erkek fark etmeksizin tüm bireylerin ihtiyacıdır. Birçok cinsel sorunun kaynağının, eksik veya yanlış bilgiye dayandığı unutulmamalıdır. O halde sağlıklı cinsel hayatın ilk adımı cinsel eğitimdir. Bunu etkin iletişim kurabilme yeteneği takip eder. Partner ile kurulan rahat bir iletişim cinsel yaşamınızı bir üst noktaya taşıyabilir. Partneriniz ile açık bir şekilde cinselliği konuşabiliyorsanız olası birçok cinsel sorunun önüne geçmişsiniz demektir. Çiftler birbirlerine hoşlandıkları, hoşlanmadıkları şeyleri ifade ettiğinde eşler arasındaki uyum, hurafeleri yıkar. Bir diğer sır özenden geçmektedir. Kişiler hem kendi kişisel bakımlarına özen göstermeli hem de birlikteliğin yaşandığı ortama özen göstermelidir. Romantizm ve erotizm, ideal ortamın oluşması ile de artacaktır.

Birçok çift, ön sevişmeyi özellikle ilişkilerinin başında da değillerse giderek önemsememeye başlar. Böylelikle bir sırrı daha pas geçmiş olurlar. Ön sevişme süresinin uzatılması birliktelikten duyulan hazzı arttırdığı gibi erken boşalma, orgazm olamama gibi birçok cinsel sorunu da çözüme kavuşturabilir. Ayrıca ön sevişmeye, aşk oyunlarının dahil edilmesi cinsel tatmini arttıracaktır. Evet cinsellik çoğu insanın utandığı bir konudur. Fakat cinselliğe dair utanç duygusundan olabildiğince arınmak cinselliğe daha fazla konsantre olabilmenizi de sağlayacaktır. İyi bir ilişki, kendini bilen ve bedenini tanıyan bireyler ile seviye atlar. Bireyler kendileriyle (bedenleriyle) barışık olmalı bu konuda bir sorunlarının olduğunu fark ettiğinde çözüm için emek vermelidir. Unutmayın sağlıklı bir cinsellik için sağlıklı bireyler gerekir. Sağlıklı beslenmek, düzenli yürüyüşler ve düzenli spor yapmak sizi zinde tutacaktır. Cinsellik bir bütündür, eşiniz ile ahenginiz, evdeki huzurunuzdur. Aşkın, sevginin ve saygının önünde cinsel sorunlar bir engel teşkil edemez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)