Rinoplasti Nedir?

Rinoplasti; yani burun estetiği ameliyatı, hem fonksiyonel sorunların (burundan nefes alma sıkıntısı) hem de burun şeklinin bozukluğunun düzeltilerek, burnun kişinin yüz yapısına uygun şekilde düzeltilmesi operasyonudur.



Ameliyat İçin Yaş Sınırı Var mıdır?

Fizyolojik olarak kemik gelişimi 18 yaşında tamamlanmaktadır. Rinoplasti ameliyatı için bu gelişimin tamamlanmasını beklemek gereklidir. Ayrıca sağlık durumu ile ilgili bir engel olmadıkça ameliyat için üst yaş sınırı yoktur.

 

Hastalar Rinoplasti Ameliyatı İçin Ne Gibi Şikayetler İle Başvuruyorlar?

Aslında rinoplasti isteği olan hastaların çeşitli şikayetleri olsa da ortak nokta aynıdır. Kişi aynaya baktığında, kendi burnunu kendi yüzüne yakıştıramıyor ise, ameliyat gerekliliği doğmuş oluyor. Çünkü estetik ameliyatlar kişinin iyilik halini arttıran ameliyatlardır ve psikolojik iyilik hali de bunun başında gelmektedir. En sık başvuru şikayetlerini ise;

Kemerli burun,

Çok büyük veya küçük burun,

Burun ucunda sarkıklık veya düşüklük,
Karşıdan bakıldığında geniş görünümdeki burun,
Burun ucunun konuşurken veya gülerken fazla hareket etmesi olarak sayabilirim.



Ameliyat Süreci Nasıl İşliyor?

Görüşmede tanışma, bilgilendirme, muayene ve fotoğraf çekimleri için bir araya geliyoruz.
Hastamız estetik burun ameliyatı talebi ile geldiğinde hem fonksiyonel sorunları hem de burunun dış görünüşü ile ilgili sorunları detaylıca değerlendiriyorum. Hastayı hiç bölmeden, kendi tarifi ile sıkıntısını uzun uzun anlatmasını istiyorum. Çünkü hastanın isteğini iyi anlamak çok önemlidir. Çeşitli rinoplasti formlarını hastaya veriyorum ve bunları, şikayetlerini en iyi şekilde ifade etmesi amaçlı doldurmasını istiyorum. Bu formlar benim hastayı daha da iyi anlamam için yardımcı olmaktadır. İstenilen burun ile ilgili olarak hastanın taleplerinin anlaşılması ve bunlara yönelik kişiye özel çözümler üretilmesi bence bu ameliyatın en önemli aşamalarından birisidir.

2. Görüşmede, daha önce çekilmiş olan fotoğraflar üzerinden analiz çalışmalarını sunuyoruz. Sorunlar nelerdir? Nasıl giderilmelidir? Tasarım ve öncesi/sonrası çalışmalarını değerlendiriyoruz. Yani gerçekleştireceğimiz ameliyat ile hangi değişiklikleri sağlayabileceğimizi konuşuyoruz.

Hastanın ameliyat olmaya karar vermesi de uzun süren bir süreçtir. Ameliyat öncesi süreç ve sonrası süreç de öyledir. Hastanın taleplerini iyice anlamak için hem sözel olarak hem de fotoğraflar üstünden konuşmayı seviyorum. Bunun hasta için de avantajı fazla. Kendisini ifade etmesi için yeterince zaman ayırmak gerekiyor. Bazen kelimeler ile ifade edemediği değişiklikleri fotoğraflar üstünden kolayca anlatabiliyor. Ayrıca biliyoruz ki daha kısa zamanda karar verilen ve hastayı iyice anlamadan yapılan cerrahilerde yüz güldürücü sonuçlara ulaşmak daha zor olmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)