Rinoplastinin Felsefesi

Yazar Burhan DadaşKulak Burun Boğaz Doktoru • 16 Ocak 2018 • Yorumlar:

Estetik burun ameliyatlarında görünümü düzeltmek bakımından mükemmele ulaşmak mümkün değildir. Her hastanın dokusu ameliyata farklı cevap verebilmektedir. Ayrıca bu ameliyat hastanın örnek aldığı veya beğendiği bir kişinin burnunu söküp hastaya takmak gibi bir organ nakli ameliyatı da değildir. Estetik burun ameliyatlarında da ulaşabileceğimiz başarı oranı, hastanın burun dokularının özellikleri ile ilgilidir.

İdeal bir burun yoktur,doğal görünümlü,yüzünüzle uyumlu bir burun hedeflenmelidir.Ameliyat olmaya karar vermeden önce beklentilerinizi çok iyi düşünmeniz ve bunu doktorunuzla paylaşmanız gerekir. Bu ameliyatta hedefimiz sizin burnunuzdaki mevcut dokuları kullanarak doğal görünümlü ve yüzünüze uyumlu bir burun meydana getirmektir. Ameliyatın başarısı cerrahın bilgi, beceri ve tecrübesinin yanında hastanın yaşı, genel sağlık durumu, burun cildinin yapısı, burun görünümündeki bozukluğun derecesi, dokularınızdaki yara iyileşme gücü, sigara kullanımı, yüzün diğer yapılarının durumu ve hastanın özel problemlerine bağlıdır.

Burun estetiği kimler için uygundur ?

  • Ergenlik çağındaki gençlerin gelişmeleri sürecinde burun estetiği ameliyatlarını erteletmekte fayda vardır.. Hem kemik gelişimi, hem kişilik gelişimi dikkate alındığında gençlerde rinoplasti yaşının alt sınırı, kızlarda ortalama 16-17, erkeklerde 17-18 olarak kabul edilir. Burun estetiği yaşının ise üst sınırı yoktur.
  • Burun estetiğiameliyatının kişinin çevresi ya da ailesinin değil, bizzat kendi isteği doğrultusunda hayata geçirmek istediği bir karar olduğuna emin olmak gerek.
  • Psikolojik bozuklukların yansıması burunda gerçekleşebilir ve hasta burnunda sorun olduğunu düşünür.
  • Burun estetik görünüm bakımından çok dikkat çeken bir organdır.
  • Travmatik ya da doğumsal burun şekil bozuklukları hep dikkat çeker ve çoğu zaman kişi çevreden olumsuz davranışlarla karşılaşabilir.
  • Bedensel sağlığınız yerinde, kişilik gelişiminizi tamamlamış, uygun yaşa gelmiş, psikolojik durumunuz normal olup beklentileriniz gerçekçi ise, burnunuz yüzünüz ile uyumlu durmuyorsa ve ilk bakışta dikkati çekecek şekilsel bozukluğu ya da fonksiyonlarıyla ilgili sorunlar varsaestetik burun ameliyatıiçin uygun bir aday olabilirsiniz.
  • Kulak Burun Boğaz hekimi olarak görünümün düzeltilmesi yanında burunun temel fonksiyonlarının korunması,sorun varsada iyileştirmeyi hedeflemekteyiz.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)