SAÇ DÖKÜLMESİ

Yazar Sinem KaracaDermatolog • 13 Ekim 2016 • Yorumlar:

Mevsim geçişini yaşadığımız şu günlerde saçlardaki dökülme artar. Saç dökülmesinin nedenleri saptandıktan sonra kişiye uygun tedavi ile dökülme sorunu kontrol altına alınabilir.

Her şeyden önce saç dökülmesinin hastalık sayılabilmesi için günlük dökülen saç teli sayısının 100’ün üzerinde olması gerekir. Çünkü gün içinde saç tellerimizi doğal olarak kaybederiz ancak bu sayı 100’ün üzerine çıkarsa bir dermatolog tarafından değerlendirilmeniz gerekir. Bunun yanı sıra saç derisinde meydana gelen deri hastalıklarının bir sonucu olarak da saç dökülmesi meydana gelebilir. Saç kayıplarınızın nedenin bu olup olmadığının anlaşılması için gideceğiniz doğru adres yine dermatologunuzdur.

Saç dökülmesi nedenleri arasında saça ve saçlı deriye zarar veren bakım ürünü kullanımı, bazı ilaçlar (tansiyon, kolesterol, epilepsi ilaçları ve kan sulandırıcı gibi), hormonal nedenler ve sistemik hastalıklar bulunabilir.

Saç dökülmesi tedavisinde altta yatan vitamin ve element eksikliklerinin giderilmesi, mevcut deri ve sistemik hastalıkların tedavisi önemlidir. Bunun yanı sıra uygulanacak dermokozmetik ( PRP, mezoterapi ve diğer) işlemler ile saç dökülmesinin azalması, saçların daha hızlı ve sağlıklı uzaması sağlanabilir. Hastalığınıza ve muayene bulgularınıza göre sizin için uygun tedavi kombinasyonu dermatologunuz tarafından belirlenecektir. Tedaviler ile saç dökülmesi 3-6 ay içerisinde durur iken,  gözle görülür saç çıkışları 6-12 ay içinde olmaktadır. Hastalığınız ve ihtiyacınıza göre devam tedavileri planlanabilir.

 

Güzel günler dilerim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)