Sağlıklı Yaşam

Yazar Tufan ErgençGenel Cerrah • 12 Ocak 2017 • Yorumlar:

Sağlıklı Yaşam

Merhaba;

Bugüne kadar sağlıklı yaşam üzerine yazılmış onlarca yazı okuduğunuzu tahmin edebiliyorum. Kim bilir belki daha önce defalarca okuduğunuz şeyler, bu kez hayatınızda sağlıklı yaşam adına bir farkındalık yaratır. Peki hiç düşündünüz mü sağlık nedir?

Dünya Sağlık Örgütü sağlığı, kişinin sadece fiziksel olarak hasta olmaması değil, ruhsal ve sosyal yönden de tam bir iyilik halinde olması olarak tanımlıyor.

Sağlıklı yaşam aslında konsept bir yaklaşım bana göre. Uykudan yemeğe, spordan meditasyona, psikolojik sosyal ve fiziksel birçok aktivitenin hayatımızda belli bir düzen içinde sürekli yer alması. Bir çoğumuz sağlıklı yaşam konusunda çok fazla bilgi sahibi olmamıza rağmen içinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle bu bilgileri hayatımızda kısmen uygulayabiliyoruz. Genelde şevkle başlayıp bir süre sonra yaşam tarzı haline getiremediğimiz için eski düzene geri dönüyoruz.

Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenme olmazsa olmazlardan. Sağlıklı beslenme içerisinde yemek düzeni, yediklerimizin miktarı kadar aldığımız besinlerin doğallığı, sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi de sağlıklı yaşam için önemli bir nokta.

Beslenme sağlıklı yaşam için çok önemli olmasına rağmen tek başına maalesef yeterli değildir. Yürüyüş , spor yada basit egzersizlerin sağlıklı yaşam adına hayatımızda mutlaka olması gerekir.

Spor için günlük hayatımızda kendimize ayıracağımız 15- 20 dakika bile, bu süre içerisinde yapılacak basit egzersizlerle fiziksel olarak kendimizi çok daha iyi hissetmemizi sağlayacaktır.

Sağlıklı Yaşam sağlıklı yaşam Sağlıklı Yaşam Sa  l  kl   Ya  am

Sağlıklı Yaşam

Diyelim ki egzersizi denedik ama olmadı hayatımızın bir parçası haline getiremedik. O zaman günlük yada haftada 2-3 kez yapılacak bir saatlik tempolu yürüyüşler sağlıklı yaşam için altın değerinde olabilir.

Sağlığın tanımında psikolojik yöndende tam bir iyilik halinden de bahsediliyor. İyi bir psikoloji sağlıklı yaşamın temeli. Kendiyle barışık, pozitif düşünen bir kişi, sosyal olarak kendini çok daha iyi ifade eder fiziksel olarak da çok daha iyi hisseder. Gün içinde kendinizle baş başa kalabileceğiniz psikolojik rahatlama yöntemleri sağlıklı yaşam için önemlidir.

Hayatımızı günlük koşuşturmalar içerisinde bir şekilde yaşıyoruz evet, ama hayatımıza katacağımız küçük değişiklikler bizim çok daha sağlıklı bir yaşam sürmemize ve çok daha rahat bir yaşlılık süreci geçirmemize yardımcı olacaktır.

Sağlıkla Kalın..

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tufan Ergenç Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)