Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

Yazar Tufan ErgençGenel Cerrah • 12 Ocak 2017 • Yorumlar:

Tüp mide ameliyatı sonrası yaşanan süreç, tüp mide ameliyatı sonrası çalışma yada tüp mide ameliyatı sonrası geç dönem hayatına dönüş süreci sıkça merak edilmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

Tüp mide yada mide küçültme ameliyatı sonrası yaşanan süreç hastalar açısından büyük bir belirsizlik ve korku yaratabilmektedir. Esasında korkulması gereken bir durum söz konusu değildir.

Hastaneden ayrılan hastalar haftalık olarak değişen aşamalar içeren beslenme programına uydukları ve yeteri kadar sıvı aldıkları takdirde herhangi bir problem yaşamazlar. İnsan vücudunun adaptasyon yeteneği inanılmaz derecede iyidir.

Kapalı tüp mide ameliyatı sonrası cilt yaraları hızlıca iyileşir. Genelde cilt yara iyileşmesi üç günde tamamlanır. Bunun yanında mide üzerindeki yaraların on beş gün içinde tamamen iyileştiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle tüp mide ameliyatı sonrası ilk on beş gün katı beslenme uygulanmaz. Alınan sıvıların da küçük yudumlar halinde alınması gerekir. Bunun dışında ilk günler spor yada ağır fiziksel aktiviteden de uzak durulmalıdır. Hafif yürüyüşler ise oldukça faydalıdır.

Bu kurallara uyulması halinde günlük aktiviteler herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Yani tüp mide ameliyatı sonrası evde günlerce yatmak yada herhangi bir olumsuz beklenti içinde olmak kesinlikle gereksizdir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Çalışma Hayatı

Tüp mide ameliyatı sonrası ne zaman işe başlayabilirim sorusu da merak edilen bir başka sorudur. Laparoskopik olarak uygulanan tüp mide ameliyatı açık yapılan diğer tüm ameliyatlardan farklıdır. Hastane çıkışı önemli derecede ağrı yada başka herhangi bir problem görülmez. Hastalar hızla

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası tüp mide ameliyatı sonrası Tüp Mide Ameliyatı Sonrası T  p Mide Ameliyat   Sonras

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

normalleşir.

Masa başında yada düşük yoğunluklu işle meşgul kişiler ameliyat sonrası işbaşı yapabilirler. Burada yalnızca beslenme aşamalarında zorluk yaşanabilir. Bu nedenle hastalara günlük öğünleri içeren beslenme planı verilmesi çok önemlidir. Kişi öğünlerini saat saat planlayabilmelidir.

Nispeten hareketli bir işle meşgul kişilerin on gün sonra iş başı yapmaları daha doğru olacaktır. Bu sayede kaçak riskinin tamamen geçmesi beklenmiş olacaktır. Tamamen beden gücünü kullanan bir işi olanlar ise iş başı yapmak için bir ay kadar beklemelidirler.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Uzun Dönem

Tüp mide ameliyatı sonrası uzun dönemde özellikle de yıllar sonra herhangi bir problem görülebilir mi sorusu en çok merak edilen haklı bir sorudur. Tüp mide ameliyatı sonrası uzun dönemde bilinen bir yan etki yada problem yoktur. Burada hastaların ameliyat sonrası belirlenen beslenme ve destek tedavisine tam olarak uyduğunu, takiplerini düzenli olarak yaptırdıklarını kabul ediyoruz.

Tüp mide ameliyatı ile normalden geniş olan mide normalden daha dar hale getirilir. Yıllar içinde mide tekrar genişleyerek normal boyutlarına ulaşır ve bu süreçte hastalar hızla kilo vererek ideal kilosularına ulaşırlar. Yani aslında tüp mide ameliyatı fizyolojik yapıya uygun bir yöntemdir.

Kısacası uygun şartlarda ve standartlara uygun olarak yapılmış, düzenli olarak takip edilen ve ameliyat sonrası yapılan önerilere uyum gösteren hastalarda tüp mide ameliyatı sonrası erken ve geç dönemde herhangi bir sorun görülmez.

Sağlıkla Kalın..

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tufan Ergenç Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)