Tüp Mide Ameliyatı

Yazar Ali DurmuşGenel Cerrah • 15 Temmuz 2019 • Yorumlar:

Sleeve Gastrektomi

“Mide Küçültme ya daTüp Mide” olarak da bilinen tüp mide ameliyatlarında, midenin hacminin küçültülmesi (yaklaşık 60-100cc) ve ameliyat sonrasında hastanın çok az gıdayla tokluk hissetmesi hedeflenir. Bu amaçla, midenin belli bir bölümü cerrahi işlemle çıkarılır ve geriye tüp şeklinde (yaklaşık bir muz büyüklüğünde) bir mide bırakılır. Ayrıca midenin açlık hormonu salgılayan bölümü çıkarıldığı için hastada açlık hissi olmamaktadır. Bu operasyonla sadece alınan gıdanın miktarı kısıtlanır; gıdaların emilimi aynı şekilde devam ettiği için hastanın dışarıdan vitamin ya da mineral takviyesi alması gerekmemektedir.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Tüp mide ameliyatları laparoskopik yöntemle uygulanır. Hastanın Kilosuna göre 5-6 adet küçük kesiklerle ameliyat gerçekleşmektedir.

Ameliyat esnasında hastaya genel anestezi uygulanmaktadır.

Ameliyat Sonrası Dönem

Ameliyattan Hastalarımız yaklaşık 6-8 saat sonra yürümeye başlamaktadır. Ameliyattan 24 saat sonrasında kaçak testi (Metinel Sıvı)ve 48 saat sonra ise ilaçlı röntgen çekilmektedir. Testler kontrol edildikten sonra küçük hacimlerde gıda alınmasıyla hastalar kolayca doygunluk hissedebilir ve bir süre sonra bu tokluk, iştah kaybına dönüşür.

Tüp Mide Ameliyatı Neye Göre Belirleniyor

Tüp Mide Ameliyatı Maliyetleri Neye Göre Belirleniyor

Tüp Mide ameliyatlarımaalesef her isteyene uygulanması doğru olmayan bir cerrahi yöntemdir.

Tüp Mide ameliyatı kimlere yapılır ; Vücut kitle indeksi 40’ın üstünde olan hastalar (III. Derece Obezite) doğrudan obezite ameliyatına aday kabul edilir.

Ameliyat seçeneği düşünülmeden önce hastalar için tıbbi gözetim altında uygulanmış diyet ve egzersiz tedavilerinin başarısız olduğu görülmüş olmalıdır.

Vücut kitle indeksi 35-40 arasında (II. Derece Obezite) olup şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kan yağları yüksekliği, uykuda geçici solunum durması, eklem hasarı, depresyon, cinsel fonksiyon bozukluğu gibi obezite ile ilişkili ek sorunları olan kişilere de zayıflama ameliyatı yapılması uygundur.

Obezitenin gelişimi birçok biyolojik, psikolojik hatta sosyal nedene bağlı olabilir. En önemli faktörler dengesiz yüksek kalorili beslenme ve hareketsizliktir.

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları

Hareketsizlik, Eklem problemleri

Genetik, Gebelik, Yaşlanma,

Steroidler, Antidepresanlar, Hormon hastalıkları,

Sigarayı bırakmak ve Uykusuzluk

Obezitenin ortaya çıkmasına yol açan etkenler arasındadır.

Mide küçültme (Tüp Mide) ameliyatları maliyetleri hastanın boy,kilo, yandaş hastalığına göre değişmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)