Vajinismus Hastaları Neler Yaşar?

Vajinismus, çiftlerin hayatını kabusa çeviren cinsel hayatlarının yanında duygusal ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyen bir tür cinsel problemdir. Bu bölümde ‘’Vajinismus hastaları neler hisseder? Vajinismus hastaları neler yaşar? Vajinismus hastalarının duygu ve düşünceleri nelerdir?’’ konuları üzerinde duracağız.

 

Vajinismus hastaları psikolojik sorunlar yaşar

Vajinismus hastaları ilişki esnasında kendisini kasarak birleşmeye izin vermediği için zamanla bu problemi yüzünden sinir krizleri, ağlama nöbetleri gibi problemleri de yaşayabilmektedir. Vajinismus, yalnızca cinsel bir problem değildir. Vajinismus hastaları kötü giden cinsel hayatları ile hem psikolojik hem de sosyal hayatları yönünden olumsuzluklar yaşarlar.

 

Problemleri yüzünden kendisini eksik hisseden vajinismus hastalarının bu durumları yürüyüşüne ve oturuşuna bile yansır. Vajinismus hastası yaşadığı özgüven eksikliği yüzünden zamanla artık daha tedirgin ve daha korkak bir duygu durumu içine girmiştir.

 

Problem çözülmezse zamanla vajinismus hastalarının yaşadığı sıkıntılar büyüyerek başka psikolojik problemlerin de ortaya çıkmasına olabilmektedir. Bunlar içinde en sık rastlanılanı genel anksiyete (içsel bunaltı) bozukluğu, OKB (Takıntı – Saplantı Bozukluğu), depresyon ve panik atak şeklinde psikolojik bozukluklardır.

 

Vajinismus hastaları sosyolojik problemler yaşar

Vajinismus problemi çözülmediği takdirde, vajinismus hastalarının içinde bulunduğu duygu durumu dışa yansıyarak sosyal hayatlarında da bir takım olumsuzluklara neden olabilir. Kendilerini eksik ve yetersiz hisseden vajinismus hastaları artık her ortamda sanki cinsellik konuşulacakmış gibi düşünerek arkadaşlarıyla da görüşmek istemez. Zamanla iyice kendi içine kapanan hasta hiç kimsenin kendisini anlamayacağı fikrine kapılarak sosyal ortamlarından tamamen uzaklaşıp arkadaşlarıyla ve hatta ailesiyle bile görüşmeyi kesebilmektedir.

 

ÖZET olarak; vajinismus problemi çözülmediği takdirde hastaların hem psikolojik hem de sosyal hayatını olumsuz yönde etkilemekte, hastaları zaman içinde içe kapanma, özgüven eksikliği, depresyon tarzında duygu durum bozukluklarına kadar sürükleyebilmektedir. Sadece bir cinsel problem olmayan vajinismus, hastaların hayatını daha fazla etkilemeden bir an önce çözümlenmesi gereken bir tür cinsel problemdir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Didem Kurban Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite, Akupunktur Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)