Vajinismus profesyonel yardım almadan çözümlenebilir mi?

Vajinismus bir erteleme hastalığı olarak da bilinir ve sürekli olarak çiftler tarafından çözümün ötelendiği / ertelendiği sıklıkla izlenilen bir durumdur. ‘Bir gün elbet olacaktır, acele etmeyelim’ düşüncesi ile aslında sorun zaman içerisinde büyümekte ve umutsuzluklar her geçen gün daha da artmaktadır.

Vajinismus tedavilerinin ertelenmelerinde kadınlar kadar erkek eşler de sorumludurlar: Erkek eşlerin yaklaşımları, problemi önemsememeleri, aşırı anlayışlı yaklaşımları ile eşlerinin tedavilerle bunaltmak istememeleri bazen yıllarca süren aseksüel evliliklerin temellerinin atılmasına neden olabilir.

‘Her şey senin beyninde bitiyor’

Vajinismus hastalarına eşler tarafından söylenilen ‘her şey senin kafanda bitiyor’ lafı çözüme değil, çözümsüzlüğe hizmet eder. Adeta ‘yangına körükle gitmek’ gibidir. Vajinismus sorunu yaşayan eş de zaten bunun farkındadır ve sorunu kendi başına çözümleyememenin verdiği derin sıkıntıyı da içten içe yaşamaktadır. Eşine cevap olarak da ‘biliyorum, ama beynime söz geçiremiyorum’ demektedir. Gerçekten de vajinismus sorunu tamamen beyinde biten bir durumdur. Ancak bu bilinçaltı sorununun çözümlenmesi için profesyonel yardım alınması şarttır. Kesin çözüm ancak profesyonel destek sağlandıktan sonra elde edilebilecektir.

Vajinismus tedavisini uygulayacak olan terapistin görevi, vajinismus hastasına çözüm kapılarını göstermektir. Yine o labirent içinden çıkacak olan hastanın kendisi olacaktır. Bunun için hastanın da çaba göstermesi şarttır. Cinsel terapist hastaya doğru ve kısa yolları göstererek girmiş olduğu labirentten rahat bir şekilde çıkmasını sağlamayı amaçlar.

Tabi ki vajinismus tedavisini uygulayan profesyonelin cinsel problemler ile ilgili bilgi ve deneyim düzeyi de kesin başarının elde edilmesinde çok önemli faktörler arasındadır.

Vajinismus hastalarında profesyonel destek alınması şarttır!

Özet olarak, hafif düzeyde bilgi eksiklikleri veya çok hafif düzeydeki cinsel korkuları olan hastaları göz ardı edersek, vajinismus sorunu mutlaka profesyonel bir destek ile çözümlenebilen bir problemdir. Sorunun ertelenmesi, zaman içinde ‘öğrenilmiş çaresizlik’ dediğimiz bir duruma yol açarak başarısızlığın zihinde iyice kanıksanmasına neden olacaktır.

Vajinismus sorununda, konusunda uzman – profesyonel bir cinsel terapist desteği ile oldukça kısa bir sürede ve rahat geçen bir tedavi süreci ile kalıcı sonuca ulaşmak günümüzde mümkün hale gelmiştir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Didem Kurban Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite, Akupunktur Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)