Yüz Germe Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha genç görünebilmek için tercih edilen yüz germe uygulamaları yapılan seçimlere göre farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Cerrahi müdahale ile yapılan yüz germe uygulamaları olabildiği gibi ameliyatsız yapılabilen yüz germe uygulamaları da mevcuttur. Bu noktada verilecek kararda hastanın durumu ve doktorunun yönlendirmesi etkili olacaktır. Neredeyse her yaş grubunda tercih edilebilen yüz germe teknikleri sayesinde ortaya çıkan ilk çizgilere bile müdahale edilebilmektedir. Yapılacak uygulamalar ile yüz çizgilerinin ileride derinleşmeden ve tedavi edilmesi çok daha zor olmadan önüne geçilmesi mümkün olacaktır.

Yüz germe uygulamalarında eğer çizgiler çok derinleşmeden müdahale edilirse daha az işlem yapılır ve bu işlem de daha kısa sürede tamamlanır. İleri derece derinleşen ve belirginleşen çizilere müdahale edilmesi de elbette mümkündür ancak bu sırada çok daha fazla işlem yapılması gerekmektedir. Yüz germe uygulamalarında kullanılan çeşitli yöntemler mevcuttur. Hastaların tercihi ne yönde olursa olsun uygulama öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken birçok önemli husus bulunmaktadır.

Yüz Germe Uygulaması Öncesinde Bilinmesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yüz germe uygulamalarında her operasyonda da olduğu gibi her şeyden önce hastanın bu sürece hazır olmasını gerektirmektedir. Yüz germe uygulaması için hastaların yaklaşık yirmi günlük bir süreyi bu uygulama için ayırmaları yeterli olmaktadır.

  • Yaşlanma belirtilerine karşı bir mücadele niteliğinde olan bu uygulamalarda işlem sonrası komplikasyonların gelişme ihtimali de az olduğu için hastalar daha kolay karar verebilirler.

Yüz Germe Uygulaması Sonrası İçin Bilinmesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yüz germe uygulaması sonrasındaki gece hastaların hafif bir sızı hissettikleri görülebilmektedir. Oluşan şişliklerin etkisiyle az olsa bir ağrı da hissedilebilir.

  • Yüz germe operasyonu geçiren kişiler genel olarak uygulamadan sonraki gün hastaneden taburcu edilir. Hastaların cilt altında biriken sıvının kolaylıkla dışarı atılabilmesi için küçük boru sistemleri (dren) kullanılmaktadır. Bu direnlerin çıkarılma süresi gelen sıvının rengi ve miktarına göre değişebilmektedir ve yaklaşık 48-72 saat sonra çıkarılır. Direnlerin çıkarılmasını takiben taburculuk gerçekleşebilir. Hastaların diren ile taburculuğu da mümkün olabilmektedir. Atılan dikişlerin alınması ise operasyonu takiben yedi ya da on gün sonra mümkün olmaktadır.

  • Operasyondan sonra oluşabilecek morlukların ve şişliklerin iyileşmesi için de bir süre geçmesi gerekecektir. Bu süreçte morlukların geçmesi daha kısa sürerken şişliklerin tamamen inmesi zaman alacaktır. Morluklar yüz germe uygulaması sonrasında yaklaşık bir hafta içinde iyileşecektir. Şişlikler tam olarak iyileşmesi ise bir aylık bir sürenin tamamlanmasını beklenmektedir. Eğer yüz germe işlemi durumu daha ileri seviyede olan bir kişiye yapılmışsa ve boyun bölgesinde daha fazla sarkık olan bir kişiyse şişlik ve morlukların iyileşme süreleri daha uzun olabilir.

  • Operasyon sonrasında iyileşme süresinin daha hızlı ilerlemesi ve şişliklerin azalması için başın kalp seviyesi üstünde tutulması önerilmektedir. Özelikle uyku sırasında yarı oturur pozisyona yakın bir şekilde yatılması oldukça önemlidir. Eğer çok dağınık yatan bir kişiyseniz ve kendinizi kontrol edemeyeceğinizi düşünüyorsanız başınıza sizi uyarabilecek çıkıntılı bir şapka takarak veya 2 yastıkla yatmanız faydalı olacaktır.

  • Yüz germe işlemlerinden sonra hastaların yüz maskesi kullanması önemlidir. Bölgede yapılan germe işlemiş sonrası cilt altı kan birikmemesi ve yüzün derisinin yerine oturması için ilk hafta gece gündür maske takılması önerilir. Sonrasındaki 2 haftalık süreçte maskenin akşamları takılması yeterli olacaktır.

  • Yine yüz germe uygulamasından sonra şişliklerin hızla iyileşmesi ve ödem miktarının azaltılabilmesi için hastaların bir süre tuzlu gıdalardan uzak durması ve bol miktarda su tüketmeleri tavsiye edilir.

  • Yüz bölgesi için yapılan germe işlemi ne kadar iyi yapılırsa yapılsın hastalar bir süre de olsa uygulama izlerini taşıyacaklardır. Eğer germe işlemi için açılan kesikler saç içi gibi görünmeyen bölgelerden açılmış ise izler belli olmayacaktır. Ancak kulak bölgesine açılan kesiklerin kalan kırmızı izleri birkaç ay belirgin olacaktır. Bu izlerin görünmesini istemeyen hastalar makyaj malzemelerinin yardımıyla belirginliği minimum düzeye düşürebilir ya da tamamen gizleyebilir.

  • Sigara kullanımı tüm operasyonlardan sonra iyileşme sürecini uzatacağı ve olumsuz etkiler gösterebileceği için durdurulmalıdır. Sigara kullanan kişilerin bu tip operasyonlar geçirdikten sonra kendi sağlıkları ve kısa sürede iyileşebilmeleri için sigara içmemeleri yerinde bir davranış olur.

  • Yüz germe uygulamasından sonra hastalar için önemli görülen bir diğer husus ise cilt bakımı olacaktır. Uygulama sonrasında cilt yaklaşık 3 gün kadar flaster içinde kaldığından bakım yapılabilmesi mümkün olmaz. Flaster açılımının ardından kısa bir süre sonra cilt dengesini yeniden sağlayacağı için bakım yapmaya başlanabilir. Hastanın durumuna göre operasyondan sonraki üçüncü ya da dördüncü hafta cilt bakım ürünleri ile temizleme yapılabilmektedir. Ayrıca kullanılan vitamin destekleri ile de cilt iyileşmesi desteklenebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Atilla Adnan Eyüboğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)