1987 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2011 yılında mezun olduktan sonra uzmanlık eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda 2017 yılında tamamlamıştır. Devlet hizmet yükümlülüğü görevini yerine getirmek üzere atandığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve ardından Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde 2017-2018 yılları arasında çalışmıştır. Devlet hizmet yükümlülüğü görevlerinin ardından, 2019-2025 yılları arasında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde AMATEM kliniği, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Psikiyatri kliniğinde görev yapmıştır.
Uzmanlık tezi ‘Tedavi amacıyla başvuran obez bireylerde emosyonel disregülasyon, aleksitimi ve yeme bozuklukları’ üzerinedir.
2014-2016 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından düzenlenen 80 saat kuramsal, 80 saat uygulamalı eğitimini tamamlamıştır. Türkiye Psikiyatri Derneği, Destekleyici Psikoterapi Uygulayıcısı sertifikasını almıştır.
2017 yılında Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) tarafından düzenlenen Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimi’ni almıştır.
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği tarafından İzmir’de Ocak 2018-Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenen, 50 saatlik Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuramsal Eğitimi’ne katılmıştır. Ardından Bilişsel Psikoterapiler Derneği’nin Eylül 2018’de 30 saatlik Beceri Kazandırma ve Süpervizyon Uygulaması Eğitimi’ni ve Ocak 2023– Temmuz 2023 tarihleri arasında grup formatında düzenlenen, 90 saatlik Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizyon Eğitimi’ni tamamlamıştır.
2022-2023 yılları içerisinde Kişilerarası ilişkiler Psikoterapisi derneği tarafından gerçekleştirilen ve 4 modülden oluşan 64 saatlik Kişilerarası Psikoterapisi Modüler Eğitimini tamamlamıştır.
7-11 Haziran 2023 tarihinde İzmir’de Davranış Bilimleri Enstitüsünün düzenlediği EMDR 1.düzey eğitimini almıştır.
7-9 Mayıs 2025 tarihinde Bilişsel DavranışçıPsikoterapiler Derneği’nin düzenlediği ‘Yeme Bozukluklarında Bilişsel Davranışçı Psikoterapi’ programına katılmıştır.
- Uykusuzluk (İnsomnia) ,
Psikotik Bozukluk Tedavileri
Yas Terapisi
Şizofreni Tedavisi
m....c
Yineleyen depresyonum vardı. İlaçlar çözümsüz kalıyor, boşuna kullanıyorum, kilo da aldırıyorlar kessem mi diye düşünüyordum. Bir yandan korkuyordum. Umudumu yitirdiğim bir anda Dr. Ebru hanım’la karşılaştım. 2 yıldır takibindeyim. Yaklaşımı, ilgisi, şefkati öyle iyi geldi ki.. Zamanla ilaçlarımı sadeleştirdi, kilo verdim, özgüvenim yerine geldi. Hayatıma anlam katmama yardımcı oldu. İyi ki var kendisi, yeni açtığı ofisinde görüşmelerimize devam ediyoruz. Bırakmayı da hiç düşünmüyorum.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Bireysel Psikoterapi Çalışması ve Tedavisi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sürecin olumlu gitmesine katkınız büyük. İyi olma yolculuğunuzda yanınızda olmak benim için çok kıymetli.
Y
ya...k
Yeme bozukluğu üzerine çalıştığını öğrendiğimde başvurdum Ebru hanım’a. İşyerimde dahi gizli saklı da olsa sağlıksız ve aşırı şekilde abur cubur yediğim sonrasında pişmanlıklarla yaşadığım bir dönemdi. Ebru hanım sorunun kökenine inip nereden kaynaklandığına odaklandı. Neden bu şekilde yediğimi anlamama yardımcı oldu. Duygusal yeme davranışımı yenmemin yollarını gösterdi. Beni yemeye iten sorunlarımı yavaş yavaş ortadan kaldırmaya başladım ve kendimi çok daha iyi hissediyorum, yeme ataklarım belirgin şekilde azaldı. Çok memnun kaldım kendisinden, yeme bozukluğuyla mücadele eden herkese öneririm.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Destekleyici Psikoterapi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Paylaşımınız için teşekkür ederim, değerli yorumunuz beni çok mutlu etti.
f.....
Çok ilgili, güleryüzlü, empatik ve alanında uzman bir doktor Ebru hanım. İhtiyacı olan herkes gönül rahatlığıyla başvurabilir kendisine.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Psikiyatrik İlaç Tedavisi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
d.....
Aslında psikiyatriste gitmek konusunda çok kararsızdım. Arkadaşıma çok iyi gelmesi ve önermesi üzerine gittim. Anne olarak çok zorlandığım bir dönemdi. Çocuğuma gereksiz yere öfkeleniyor sonra büyük pişmanlık duyuyordum. İyi hissetmiyordum. Görüşmeler sırasında beni anladığını, görüldüğümü hissetmek inanılmaz iyi geldi. Samimi ve profesyonel. Ebru hanımla öz şefkat konusunda, değerli hissetmek konusunda çok gelişme sağladım. Böyle olunca kendime ve çevreme de bakışım değişti. Çocuğum ve eşimle ilişkim de artık çok daha iyi. İyi ki var kendisi, birçok kişiye dokunacağına eminim.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. İyi hissetmenize katkım olduysa ne mutlu bana.
O
o.....
Yaşadığım kayıp ve yas nedenli başvurmuştum, bir türlü çıkamıyordum içinden. Düzenli görüşmelerimizle çok daha iyiyim. Nerdeyse 4 yıldır tanıyorum, sadece gerektiğinde ilaç kullanımına yönelen, anlaşıldığınızı hissettiren, yargısız dinleyip size alan açan hem doktor hem terapist kendisi. İhtiyaç duyduğumda gidebileceğim böyle bir hekimin varlığını bilmek çok güzel.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Destekleyici Psikoterapi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Nazik değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Faydam olduysa ne mutlu bana.
Yeme ataklarım ardından kusmalarım oluyordu, bedenimle ilgili memnuniyetsizliğim, takıntılarım, sürekli diyet yapmaya çalışıp başarısız olmam nedenli uzun yıllardır çok kez farklı ruh sağlığı çalışanlarına da gittim fakat Ebru hanım benim kurtarıcım oldu. Uzun uzun dinleyip nedenlerini bulmama yardımcı oldu, görüşmelerimiz sonrası yemelerim düzene girdi, bedenimle barışmaya başladım, hala devam ediyoruz ve iyi ki var sevgili doktorum, benim gibi sorunlar yaşayanlara özellikle tavsiye ediyorum.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Randevu •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Kıymetli paylaşımınız için teşekkür ederim. Fayda görmenize çok sevindim.
Ebru hanım’a arkadaşımın tavsiyesi üzerine başvurdum. Uzun süredir var olan mutsuzluk, gelecek kaygılarım, yorgunluk hissi, isteksizlik şikayetlerim vardı. Doktor hanım detaylı bir şekilde değerlendirdi, ne düşündüğümü ne hissettiğimi çok iyi anladı. Görüşmelerimiz ve tedavisi bana çok iyi geldi, farkındalıklarım arttı ve kendime daha olumlu bakmayı öğrendim. Hoşgörülü, enerjisi yüksek ve alanına hakim bir hekim. İyi ki yolum kesişmiş. Ben de yakınlarıma gönülden tavsiye ediyorum.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Bilişsel Davranışçı Terapi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Geri bildiriminiz benim için çok değerli. Sağlıkla ve iyi hislerle devam etmenizi dilerim.
C
c....y
Beni iş yerinde istifa düzeyine getiren mobing nedeniyle kendisiyle yolum kesişti. Uyku düzensizliğim ve çarpıntı ataklarım dr hanım sayesinde azaldı.iletişimi ve etkin tedavisi hayat kalitemi arttırdı ,gönülden tavsiye ederim
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Randevu •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sağlıklı, güzel günler dilerim.
Ş
ş....a
Hekimim siz olduğunuz için çok şanslıyım. Sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum.
• Uzm.Dr. Ebru ONRAT ÖZSOYDAN • Anksiyete Bozukluğu Tedavisi •
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
İyi olmanıza katkı sağlayabildiysem ne mutlu bana.
n....ç
Eşimi kaybettim, sürecim ağır geçmişti. Gece uykularım yoktu, kapıya çıkmaya korkuyordum. Rüyalarımda kabuslar görüyordum. Bu sebepten dolayı tedavi görüyorum. İlaç ve terapi şeklinde ilerliyoruz. Seanslar sayesinde kendimi iyi hissediyorum. Kapıya çıkmaya başladım ama çok gezemiyorum. Ebru Hanım'ın istediğim zaman kapısını çalabiliyorum. Her şeyi rahatlıkla konuşabiliyorum. Çok güler yüzlü bir hanım. Güvenerek gidiyorum, kendisinden başka kimseyi tercih etmiyorum. Nereye giderse gitsin ben peşindeyim.
Uzm. Dr. Ebru Onrat Özsoydan
Kıymetli paylaşımınız için teşekkür ederim. İyileşmenize katkı sağlamış olmak, benim için büyük mutluluk.
Ebru Onrat Özsoydan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ebru Onrat Özsoydan, Psikiyatri. Size Ebru Onrat Özsoydan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Dinamik Psikoterapiler, EMDR Terapi, Psikodinamik Psikoterapi, Depresyon Anksiyete Stres Ölçeği, Liebowitz Sosyal Kaygı Ölçeği, Hamilton Anksiyete Değerlendirme Ölçeği, Bütüncül Psikoterapi.
Ebru Onrat Özsoydan adresi nerede?Ebru Onrat Özsoydan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yelki mah İnönü Cd. No:2/B, Güzelbahçe/İzmir İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ebru Onrat Özsoydan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ebru Onrat Özsoydan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Ebru Onrat Özsoydan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ebru Onrat Özsoydan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Ebru Onrat Özsoydan hangi dilleri konuşuyor?Ebru Onrat Özsoydan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ebru Onrat Özsoydan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ebru Onrat Özsoydan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ebru Onrat Özsoydan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Ebru Onrat Özsoydan hakkında ne düşünüyor?Toplam 22 hasta / danışan, Ebru Onrat Özsoydan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ebru Onrat Özsoydan hangi sigortaları kabul ediyor?Ebru Onrat Özsoydan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.