Psikolog Fatma Ceyda Ünal, 2018 yılında Kilim Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olmuştur, 2022 yılında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümünü yüksek onur öğrencisi ve bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. Üniversite eğitimi süresince psikolojiyi yalnızca teorik bir alan olarak değil; insanla temas eden, yaşayan ve dönüştüren bir bilim olarak ele almış; akademik başarısını sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarla bütünleştirmiştir.
Üniversite yılları boyunca aktif ve üretken bir öğrenci profili sergilemiştir. Sosyal etkinliklerde, tiyatro gösterilerinde ve kulüp faaliyetlerinde yer almış; Psikoloji Kulübünde dört yıl boyunca yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Üçüncü ve dördüncü sınıfta kulüp başkan yardımcılığı görevini üstlenmiş; kulübün sosyal medya yönetimi, dergi çalışmaları, içerik üretimi ve iletişim süreçlerinde aktif sorumluluk almıştır. Video metni yazımı, içerik üretimi, görsel tasarım, sunuculuk ve etkinlik organizasyonu gibi pek çok alanda çalışarak psikolojiyi anlatan, aktaran ve görünür kılan projelerde yer almıştır.
Akademik alanda ise grup arkadaşlarıyla birlikte “FoMO’nun Sosyal Anksiyete Üzerindeki Etkisi” başlıklı deneysel bir araştırma yürütmüş; ayrıca “Beliren Yetişkinlerde Sosyal Medyada Gelişmeleri Kaçırma Korkusu Ölçeği” adlı ölçek geliştirme çalışmasında yer almıştır. Dördüncü sınıfta Merak ve Öğrenme Laboratuvarı ile Sağlık, İlişkiler ve Motivasyon Laboratuvarı bünyesinde araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda dört yıl boyunca gönüllü olarak akran danışmanlığı yaparak üniversite öğrencilerine akademik ve psikososyal destek sağlamıştır.
Ulusal Psikoloji Öğrencileri Değişim Programı kapsamında İstanbul Işık Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nde eğitim almış; Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen IV. Sosyal Psikoloji Kongresi’nde poster sunumu gerçekleştirmiştir.
Stajını Kayseri Devlet Hastanesi bünyesinde tamamlamış; nöroloji, heyet, toplum ruh sağlığı merkezi, ruh hastalıkları ve AMATEM kliniklerinde aktif olarak bulunmuştur. Staj sürecinde hasta gözlemleri yapmış, çeşitli psikolojik testlerin uygulama ve yorumlama süreçlerini öğrenmiş; psikologların onayı dâhilinde test uygulamaları gerçekleştirmiş, sonuçları hastane sistemine kaydetmiş ve psikiyatri vizitlerine katılmıştır. Ayrıca hasta etkinliklerinde yer alarak klinik süreci çok yönlü biçimde gözlemleme fırsatı bulmuştur.
Mezuniyetinin ardından Özel Zirve Kayseri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde psikolog ve uzman öğretici olarak görev almış; yaklaşık 2,5 yıl boyunca çocuklar, ergenler, yetişkinler ve ailelerle hem bireysel hem grup görüşmeleri yürütmüştür. Sonrasında TMS Clinic bünyesinde 1,5 yıl boyunca çocuk, ergen, yetişkin, aile ve ebeveyn danışmanlığı danışmanlığı alanlarında yüz yüze ve online danışmanlık hizmeti sunmuştur.
Şubat 2026 itibarıyla Fi Psikoloji bünyesinde; çocuk, ergen, yetişkin, aile ve ebeveyn danışmanlığı alanlarındaki çalışmalarını sürdürmektedir.
Duygusal zorlanmalar (mutsuzluk, isteksizlik vb.), kaygı yönetimi, sosyal çekingenlik, akademik performans ve motivasyon süreçleri, ergenlik dönemi zorlukları, sınav kaygısı, özgüven sorunları, dikkat ve odaklanma süreçleri, aile içi etkileşim ve iletişim sorunları, çocuklarda uyum ve davranış problemleri, kardeş kıskançlığı, okula adaptasyon zorlukları, yeme alışkanlıkları, sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirme, sosyal beceri gelişimi başta olmak üzere; çocuk, ergen ve yetişkinlerin psikolojik iyi oluşlarını desteklemeye yönelik danışmanlık hizmeti vermektedir.
Mesleki gelişimini sürekli kılmayı önemseyen Psikolog Ceyda Ünal; başta Bilişsel Davranışçı Terapi olmak üzere çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışmaya yönelik birçok uygulayıcı eğitim ve sertifika programını tamamlamıştır.
Aldığı Eğitimler:
●MEB Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu Uygulama Eğitimi - Uzman Öğretici Sertifikası
●DATEM - Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu)
●DATEM - Bilişsel ve Davranışçı Terapilerde Mindfulness Uygulamaları (Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu)
●Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Uygulayıcı Eğitim Programı (ÇEPSP-101) (Dr. Öğr. Üyesi Atanur Akar)
●Moxie: Sosyal Anksiyete Müdahale ve Özgüveni Geliştirme Programı (Dr. Öğr. Üyesi Atanur Akar)
●MOXO Dikkat Testi Uygulayıcı Sertifikasyon Eğitimi
●Çocuk ve Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (Prof. Dr. Özden Şükran Üneri)
●Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi (Uzm. Psk. Dan. Raşide Yılmaz)
●Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Eğitimi (Uzm. Psk. Aysun Karabağ)
●Çocuk ve Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcı Eğitimi (Uzm. Psk. Dan. Raşide Yılmaz)
●Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi - Aile Danışmanlığı Eğitimi
- Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
- Sınav Kaygısı
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
- Aile İçi İletişim Sorunları
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Öğrenci Koçluğu
Fi Psikoloji
Erenköy, Erenköy Cd. No: 42 / 1, 38050 Melikgazi/Kayseri, Melikgazi, Kayseri 38050
Ceyda Hocam ile oğlumun kaygısı nedeniyle online seanslara başladık. Oğlum sınavlara çalışırken aşırı panikliyor kaygılanıyordu. Yapabileceklerini yapamıyordu çok üzülüyordu. Ceyda Hocam sayesinde oğlum kaygısını eskiye göre daha iyi kontrol edebiliyor, özgüveni daha da artıyor. Birkaç seans yapmamıza rağmen sınavlara daha rahat giriyor artık. Ceyda Hocamın önerdiği nefes egzersizleri, bize verdiği bilgiler, ilgisi, samimiyeti, umut dolu oluşu bizi çok daha iyi bir noktaya getirdi. Hem oğlum adına çok mutluyum hem de Ceyda Hocam gibi bir psikoloğumuz olduğu için mutluyum.
• Online Danışmanlık • •
Yoğun kaygılarım ve zihnimi yoran takıntılı düşüncelerim nedeniyle profesyonel destek ararken Ceyda Hanım’la Instagram'da tanıştık. İlk seanstan itibaren çok doğru yerde olduğumu hissettim. Hem profesyonel hem de samimi yaklaşımı sayesinde kendimi rahatça ifade edebiliyorum. Yargılanmadan dinlenmek, açıklayıcı ve anlaşılır geri bildirimler almak benim için çok kıymetliydi. Seans sonrası paylaştığı notlar ve süreç takibi de terapiyi çok destekliyor. Kendimi ve zihnimi daha iyi tanımaya, kaygılarımın altında ne olduğunu fark etmeye başladım. Daha esnek, daha sakin ve daha anlayışlı olmayı öğrendim. Mesleğini sevdiği her an belli oluyor; hem titiz hem pozitif hem de güven verici. Sürecimiz devam ediyor ve çok memnunum.
• TMS Clinic Kayseri Şubesi • Bilişsel Davranışçı Terapi •
Yakınımın sürecini başından beri yakından gözlemleme şansım oldu. Fatma Ceyda Hanım’la çalışmaya başladıktan sonra hem kendini ifade edişinde hem de hayata bakışında çok olumlu değişimler gördük. Daha sakin, daha farkında ve kendinden emin bir hale geldiğini söyleyebilirim. Ceyda Hanım’ın yaklaşımının ne kadar ilgili, anlayışlı ve güven verici olduğunu anlatırken gözlerindeki rahatlığı görmek bile yeterliydi. İşini gerçekten özenle ve içtenlikle yapan bir uzman olduğu çok belli. Bu alanda destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
• TMS Clinic Kayseri Şubesi • Randevu •
er...m
Yoğun takıntılarım nedeniyle internette detaylı bir araştırma yaptıktan sonra kendisinden çok pozitif enerji aldığım için terapiye başlamaya karar verdim. Ceyda Hocamın ilk andan itibaren yaklaşımı profesyonel ve samimiydi. Daha ilk seansta kendimi yakından tanımaya, yeniden keşfetmeye başladım. Ne anlatırsam anlatıyım asla yargılamadan ilgiyle pür dikkat dinliyor, çok açık ve anlaşılır bilgilendirmeler yapıyor, yerinde güzel örnekler veriyor. Seans sonrası notlarını da paylaşıyor. Her konuda çok titiz, detaylı yaklaşıyor. Mesajlarıma uzun yanıtlar vererek soru işaretlerimi gideriyor. Kendime karşı daha şefkatli, dürüst, pozitif, anlayışlı olmayı öğrendim gerçekten. Hayata farklı açılardan bakabiliyorum. Hepsi Ceyda Hocam sayesinde. Kendisini gördüğünüz anda mesleğini ne kadar sevdiği, güleryüzü, pozitifliği ve samimiyeti hissediliyor. Ses tonu bile huzur veriyor insana. Sürecimiz devam ediyor. Çok memnunum. Arkadaşlarıma da aileme de çevreme de gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
• TMS Clinic Kayseri Şubesi • Bilişsel Davranışçı Terapi •
Psk. Fatma Ceyda Ünal
Güzel değerlendirmeniz için içtenlikle teşekkür ediyorum. Terapi süreci; kişinin kendine doğru yaptığı dikkatli, sabırlı ve dürüst bir yolculuktur. Siz bu yolculuğu hem cesaretle hem de çok büyük bir emek ve özveri ile sürdürüyorsunuz. Sorduğunuz sorular, kurduğunuz farkındalık, gösterdiğiniz çaba ve değişime izin verme haliniz sürecin en kıymetli parçaları... İyi ki geldiniz, iyi ki bu süreci birlikte yürütüyoruz.
O
os...ü
Ceyda Hocamla terapiye başlamak hayatımın değiştiren bir kara oldu benim için. Çıkmazdaydım ve napıcağımı bilemiyordum. İlk başta çok endişeliydim ama Ceyda Hocamın samimiyeti ve güven veren yaklaşımı sayesinde kendimi rahatlıkla açabildim. Zor zamanlarımda bana hem profesyonel desteğiyle hem de insani sıcaklığıyla güç verdi. Sayesinde kendimi çok daha iyi tanıdım ve hayatımda olumlu değişimler yaşadım. İyi ki yollarımız kesişmiş, herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
• TMS Clinic Kayseri Şubesi • Bireysel Terapi •
Psk. Fatma Ceyda Ünal
Güzel değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Terapi; kişinin kendi iç dünyasına yeniden bakabilmesi, ihtiyaçlarını fark edebilmesi ve kendisiyle daha güçlü bir bağ kurabilmesi için açılan özel bir alandır. Siz de bu alanı cesaretle kullandınız ve değişim sürecine aktif bir şekilde adım attınız. Gösterdiğiniz emek ve çaba, ilerleyişinizin en önemli sebebi. Yolculuğunuzun bundan sonra çok daha sağlam, daha huzurlu ve daha umut dolu ilerleyeceğine inanıyorum...
K
k....
O kadar yalnız ve kimsesizdim ki sık sık kendimle konuşurdum. Artık bişeyler tak etti online terapi almaya karar verdim. Ceyda hanımda fark ettiğim şey, anlaşılmanın ne kadar değerli olabileceğiydi. Onunla yaptığımız görüşmelerde ne söylediklerimin boşa gittiğini hissettim nede içi boş sözler duydum.
Yeri geldiğinde bana yol gösterdi yeri geldiğinde ise bilgisiyle ufkumu açtı, düşüncelerimi derinleştirdi. Kendisine hayattaki önyargılarımı da korkularımı da anlattım. Çok zorlandım ama buna rağmen her seans sonunda "iyi ki terapiye başlamışım" dedim. Şu ana kadar sadece birkaç seans yaptık ama şimdi bile hayatıma bambaşka bir bakış açısı getirdi. Daha özgüvenli, daha çözüm odaklı ve daha güçlü bir insan olduğumu hissediyorum. İyi ki varsınız Ceyda hanım...• Online Danışmanlık • Diğer •
Psk. Fatma Ceyda Ünal
Güzel geri bildiriminiz için teşekkür ederim Terapi süreci aslında kişinin kendi hikayesini yeniden anlamlandırmasına, güç ve potansiyelini fark etmesine yardımcı olur. Siz de bu gücü ortaya koymaya başladınız, yolun bundan sonrası çok daha aydınlık olacak
Ceyda Hanım ile Zirve'de tanıştık. Çok tatlı, bilgili ve ilgiliydi. Takıntılarım, kaygılarım, korkularım yoğundu ve hayatıma odaklanamıyordum. Kendimi kaybetmiştim bulamıyordum. Açıkçası kurtulacağımı da düşünmüyordum ama Ceyda Hanım'ın sunduğu farklı bakış açıları ve konuşmaları beni çok etkiledi. Artık çok daha iyiyim. Ne mutlu bana Ceyda Hanım ile tanışmışım...
• Özel Zirve Kayseri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi • Diğer •
Kurumda psikoloğun da bulunduğunu söylediklerinde pek memnun kalmıştım. Oğlum zor günler geçirirken Ceyda Hanım’la terapi sürecine başlamasına karar verildi. Ailevi meseleler yetmezmiş gibi babamın hastalık süreci yüzünden oğlumla pek ilgilenemiyordum. Uzman desteği olmadan atlatabileceğimiz bir süreç değildi. Tükenme noktasına gelmişken Ceyda Hanım gibi alanında yetkin bir psikoloğun oğlumla yürüttüğü seanslar sayesinde nefes alabildiğimi hissettim.
Mesleğinin etiğine olan hassasiyeti ve psikolojik bilgi derinliği bana çok güvende hissettirdi. Seanslar sayesinde oğlum çok gelişme katetti ve ben de onun iç dünyasında neler yaşadığını çok daha iyi anlayabildim. Çünkü Ceyda Hanım her aşamada uzman görüşlerini ve tavsiyelerini bana iletti. Elbette bazı sorunlar hala devam ediyor ancak bakış açım öylesine değişti ki kendimi oğlumun yaşadıklarına karşı çok daha hakim hissediyorum. Psikoloji bilimine hakimiyetiyle Ceyda Hanım’ın terapi hizmetinden çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum.• Özel Zirve Kayseri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi • Çocuk ve Ergen Terapisi •
Ç
ç.....
Ceyda hanımı internetten gördüm de randevu aldım. Terapiye almaktan çok korkuyordum ama Ceyda hanımın samimi ilgili yaklaşımı beni rahatlattı. Hayatımda olup biten herşeyi anlatıyorum kendisine ve beni sabırla ilgiyle dinliyor. Sayesinde çok aydınlandım çevremdekiler olumlu değişimimi görebiliyor. Hayatım değişiyor diyebilirim. İyiki karşıma çıkmış iyiki tanımışım. Herkese güvenle tavsiye ederim.
• başka bir yer • Diğer •
T
t.....
Kaygı bozukluğu ile yıllardır uğraşıyorum, bakış açımı değiştirerek, detaylı açıklamalar yaparak beni rahatlattı. Anlaşıldığımı hissetmek bana çok iyi geldi
• TMS Clinic Kayseri Şubesi • •
Fatma Ceyda Ünal isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatma Ceyda Ünal, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Fatma Ceyda Ünal tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Aile İçi İletişim Sorunları, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Çocuklarda Yeme Problemleri, Çocuklarda Uyku Problemleri, Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri, Öğrenci Koçluğu, Randevu, Online Terapi.
Fatma Ceyda Ünal adresi nerede?Fatma Ceyda Ünal şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Erenköy, Erenköy Cd. No: 42 / 1, 38050 Melikgazi/Kayseri Kayseri
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatma Ceyda Ünal isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Fatma Ceyda Ünal uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Fatma Ceyda Ünal isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fatma Ceyda Ünal, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Fatma Ceyda Ünal isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatma Ceyda Ünal tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Fatma Ceyda Ünal hakkında ne düşünüyor?Toplam 16 hasta / danışan, Fatma Ceyda Ünal hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.