Psk. Melik Yaşar Softa

Psikoloji daha fazla

Yenimahalle 1 adres

Psikolog Melik Yaşar Softa, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Öğrencilik hayatında çeşitli kurumlarda stajyer psikolog olarak görev aldı. İlk olarak kendi okulunda Klinik Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (KPAUM) yaptığı stajda farklı psikologları gözlemleme fırsatı oldu. Ardından zorunlu stajını Ankara Etlik Şehir Hastanesi Psikiyatri bölümünde psikologlarla birlikte çalışarak tamamladı. Gönüllü olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesinde(ODTÜ) AYNA Klinik Psikolojik Destek Ünitesinde ilk görüşmelerini gerçekleştirdi.
Okulu devam ederken bilişsel davranışçı terapi (BDT) ve mezun olduktan sonra da EMDR eğitimlerini tamamlamıştır. Eğitimlerini tamamladıktan ve mezun olduktan sonra farklı kliniklerde ve online olarak terapi veren Psikolog Melik Yaşar Softa yüz yüze Monşer Psikolojik Danışmanlık Merkezinde ergen ve yetişkin terapisi hizmetleri sunmaktadır.

Monşer Psikoloji

Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi No:21/5, Yenimahalle 06560

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

• T

Sürekli aynı döngü içinde hissediyordum, aynı hataları yapıyordum. Bu yüzden Melik Beye başvurdum. Terapiler sayesinde düşüncelerimin nasıl şekillenebileceğini ve aslında onları değiştirebileceğimi fark ettim. Büyük bir farkındalık kazandım. Kendisini çevreme tavsiye edebilirim.

• H

Ayrılık sürecim benim için çok zordu, ne yapacağımı bilemez haldeydim. Seanslar sayesinde duygularımı sağlıklı bir şekilde işlemeyi ve kendime yeniden odaklanmayı öğrendim. Artık geçmişi kabullenip, ileriye daha güçlü bakabiliyorum.

•  •

Günlük hayatımı zorlaştıran kaygılarım vardı, özellikle gelecekle ilgili sürekli endişeliydim. Seanslar sayesinde kaygımı neden olduğunu nasıl kontrol edebileceğimi ve daha sağlıklı düşünmeyi öğrendim.

•  •

Ben fobilerimle uzun süredir başa çıkmaya çalışıyordum. Melik Bey'i iş arkadaşımın tavsiyesi ile buldum. İlk görüşmede fobilerimi anlattığımda yaşadığım sürece büyük bir hakimiyetle yorumlar getirdi. EMDR protokolü ile ilerleyeceğimizi söyledi. Birkaç ayda tahmin bile edemeyeceğim kadar gelişme gördüm kendimde. Seans sürecinde zaman zaman zorlandım ama kendisinin şefkatli ve anlayışlı tutumu her zorluğu aşmamı sağladı. Onunla tanıştığım için çok şanslıyım. Çevremdeki herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

•  •

Öfke problemi, stres ve gerginlik için başvurdum. İlaçları kullandım, bırakınca tekrar aynı sorunlarla karşılaşıyordum. Kendisinden memnunum. İçimdeki her şeyi anlattım. İlaçlardan daha verimli bir süreç geçiriyorum. Sürecim devam ediyor, seansları bırakma taraftarı değilim ara ara görüşmeye devam edeceğim.

•  •

Gelecek kaygım vardı, kafamda soru işaretleri oluşuyordu. Doktor takviminden uzmanımızı buldum ve başvurdum. 4-5 seans gittim, bana çok iyi geldi. Sürecimiz bitti, kendimi daha iyi hissediyorum. Aşamadığım düşünceleri beraber aştık. Korkularımın üzerine giderken bana yardımcı oldu. Düşünce tarzım tamamen değişti, bir sıkıntım kalmadı. Melik Bey bana olumlu yaklaştı. Kendimi yanında rahat hissettim, memnun kaldım kendisinden.

• Y

Mental bir çöküş dönemindeydim, destek almak istedim. 3 seans gittim, seanslardan verim aldım. Şu an psikolojik olarak iyi durumdayım. Her aradığımda kendisine ulaşabiliyorum. Sürecim bitti, memnun kaldım kendisinden. Hiçbir şeyi yargılamadan dinlediğini hissettim, kendimi anlamamda yardımcı oldu.

• B

Kaygı durumu ve yeme bozukluğu için başvurdum. İnternetten araştırıp buldum. 3-4 ay gittim, sürecim bitti. Sonuçlar olumlu oldu. Artık kaygımı daha iyi yönetebiliyorum. Plan program konusunda da bana çok yardımcı oldu. Ben memnunum kendisinden.

• C

6-7 yıldır psikiyatri tedavisi görüyorum. Çok fazla psikoloğa gittim. Bunalımda idim ve kendimi iyi hissetmiyordum. Bu sebepten dolayı kendisine başvurdum. 5 ay oldu, kendimi kontrol etmeyi öğrendim ve toparladım. Seanslar sayesinde bakış açım değişti. En verim aldığım uzman kendisi oldu. Sürecim devam ediyor, her şey yolunda. Memnunum kendisinden.