Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. Mesleki çalışmalarımı çocuk, ergen ve yetişkinlerle yürütmekte; danışanlarımla bilimsel temelli psikoterapi yaklaşımları doğrultusunda çalışmaktayım.
Mesleki gelişim sürecimde Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimlerinin yanı sıra, çocuk ve ailelerle çalışmaya yönelik Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Filial Aile Terapisi eğitimlerini tamamladım. Terapi sürecinde danışanın yaşadığı güçlükleri yalnızca belirtiler üzerinden değil; düşünceler, duygular, davranış örüntüleri, yaşam koşulları ve kişisel değerleriyle birlikte ele almayı önemsiyorum.
Yetişkinlerle çalışmalarımda özellikle kaygı ve anksiyete sorunları, depresif belirtiler, stres, özgüven ve benlik algısı, ilişki sorunları, yoğun düşünme ve ruminasyon, yaşam değişikliklerine uyum ve duygu düzenleme güçlükleri üzerine çalışıyorum. Çocuk ve ergenlerle yürüttüğüm süreçlerde ise yaş dönemine ve ihtiyaca uygun psikolojik değerlendirme ve terapi yöntemlerinden yararlanıyorum.
Her danışanın ihtiyaçlarının ve yaşam öyküsünün farklı olduğu anlayışıyla, terapi sürecini kişiye özgü biçimde yapılandırmayı; güvenli, yargılayıcı olmayan ve iş birliğine dayalı bir terapötik ilişki oluşturmayı temel alıyorum.
İstanbul Beylikdüzü’ndeki psikolojik danışmanlık ofisimde yüz yüze danışan kabul etmekteyim.
- Anksiyete
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Depresyon
- Panik Atak
- Stres
Yakuplu Mahallesi Avrasya Caddesi Villa Numara:1 Beylikdüzü/İstanbul, Beylikdüzü 34524
Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Psk. Ömer Faruk Kalafat adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Ömer Faruk Kalafat isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ömer Faruk Kalafat, Psikoloji.
Ömer Faruk Kalafat adresi nerede?Ömer Faruk Kalafat şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yakuplu Mahallesi Avrasya Caddesi Villa Numara:1 Beylikdüzü/İstanbul Beylikdüzü
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ömer Faruk Kalafat isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ömer Faruk Kalafat online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Ömer Faruk Kalafat hangi dilleri konuşuyor?Ömer Faruk Kalafat ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ömer Faruk Kalafat isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ömer Faruk Kalafat bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ömer Faruk Kalafat ile iletişime geçmenizi öneririz.