Merhabalar. Ben Psikolojik Danışman Şevval Ayhan. Lisans eğitimimi Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (%30 İngilizce) alanında tamamladım. Üniversite hazırlık dönemimi sınav ile geçerek dört yılda lisans eğitimimi tamamladım. Lisans eğitimim süresince çeşitli kurumlarda staj yaptım. Lisans eğitimimin son senesinde Ankara'da Ata Anaokulu ve Yasemin Karakaya Ortaokulu'nda staj yaptım. Aynı zamanda "Bireyle Psikolojik Danışmanlık Uygulamaları 1-2" derslerim sayesinde süpervizyonlu danışan tecrübesi kazandım. Çeşitli alanlarda eğitimler aldım ve kendimi geliştirmek adına almaya devam etmekteyim. Şu an depresyon, kaygı, travma, yeme bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, sosyal fobi, özgüven, iletişim problemleri, yas terapisi, öfke kontrolü gibi pek çok alanda çocuk/ergen - yetişkin terapileri vermekteyim. Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, ACT gibi çeşitli terapi ekolleri aracılığı ile yetişkin psikoterapisi alanında danışanlarının problemlerine ışık tutmak ve zorluklar karşısında psikolojik sağlamlıklarını artırmak amacıyla profesyonel destek sağlamaktayım.

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

• L

l.....

Online seans şeklinde tedaviye başladığım ve devam ettiğim yaklaşık 1 seneyi aşan bir süreç oluyor benim için. Online seans sürecini iyi yönettiğini düşünüyorum, her platformdan iletişim kurma ve anında dönüş yapması çok mutluluk verici. Göz temasını kaybetmeden, dikkatli bir şekilde dinleyerek ve nazik şekilde yanıtlar vermesi seanslara katılma isteğimi arttırıyor. Benim konuşma alışkanlığım olan gülerek ve gülümseyerek anlatırken onunda bana gülümsemesi bana deli olmadığımı hissettiriyor, teşekkür ederim bu nazik ve olumlu tavrı için. Seanslardan sonra etrafımdaki olaylara kötü senaryolar yazmayı azalttım, insanlara söyleyemeyip içime attığım düşüncelerimi söylemekte cesaret buldum ve adım attım. Rüyaların bana zarar vermediğinin farkına vardım ve uzun uzun onları düşünmeyi bıraktım. Uyku düzenim ve haftalık programlarımın etkisini günlük hayatımda aşırı hissettim. Hepsinde Şevval Hocanın tavsiye ve katkısı mevcuttur. Herşey için teşekkür ederim.

• Hasta

İşinde geniş yelpazeye sahip, işini severek yapan ilgili, sevecen, tatlı, sempatik bir danışman kendisi. Kendisiyle konuşurken kendimi rahat hissetmem için bir takım söylemlerde bulunuyor ve bu tabiki istediklerinizi daha kolay anlatmanızı, anlatmak istemedikleriniz varsa onlarıda anlatmanızı sağlıyor. Benim tam da fazlasıyla destek almam gerekiyor dediğim zamanda tanıştım kendisiyle, bu yüzden de çok teşekkür ederim. İşinde daha da iyi olacağını düşünüyorum.

• O

os...e

Şevval hoca alanında uzman, bilgili, sorularıma cevap sağlamakta çok profesyonel. Özel hayatımla ilgili büyük soru işaretlerimde çok büyük ilerleme kaydetmemi sağladı. Terapiye başladığımdan beri kat kat iyi hissediyorum.

e....r

Öncelikle ilk görüşmemden şuana kadar çok yol kat etmeme ve stres yönetimimi kontrol altına almama çeşitli yolar ile yardımcı olduğundan dolayı sürecim çok iyi ilerliyor.davranişsal olarak farkında olmayı ve çesitli alanlarda sorduğum sorulara da bilgisinin yüksek olduğundan dolayı cevaplar ile süreci iylestirdigi için kesinlikle alanında çok iyi. saatinde goruşmeye önem gösterip zamanı çok iyi bir şekilde yönlendirigini düşünüyorum çünkü konuşmalarım eksik kalmıyor ve tam dinleyip konuşabiliyorum .kendime ait kalipsal yargıları aşmama yardımcı oldu düşüncelerimin nedenlerini ve davranışlarının kaynağını bularak farkındalık kazanıp yönlendirmeye karar vermeme destek olup farkındalık sağladı çok teşekkür ederim.
    Anlatırken gerilmedigim ve uyum yakaladigim için aşama aşama yol kat ettiğimi düşünüyorum.