Klinik Psikolog Somay Çakır, Marmara Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünden mezun olmuş, aynı zamanda Sosyoloji yandal programını başarıyla tamamlayarak bireyin hem psikolojik hem de toplumsal yönlerine bütüncül bir bakış geliştirmiştir.
Eğitim süreci boyunca çeşitli hastaneler, danışmanlık merkezleri ve toplum ruh sağlığı merkezlerinde staj yaparak, farklı yaş ve ihtiyaçlara sahip bireylerle çalışma fırsatı bulmuştur. Bu deneyimler, onun mesleki donanımını pekiştirmesinin yanı sıra insan psikolojisine dair derin bir anlayış kazanmasını sağlamıştır.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansını "Borderline Kişilik Bozukluğu Tedavisinde Diyalektik Davranışçı Terapi ve Müdahale Yöntemleri" çalışmasıyla onur derecesiyle tamamlayan Somay Çakır, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Aile Danışmanlığı programını da bitirerek “Aile Danışmanı” unvanını almıştır.
Çalışma alanları arasında Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Cinsel Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Çocuk-Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi, ve Şema Terapi yer almaktadır. Bu terapi yaklaşımlarındaki eğitimlerini tamamladıktan sonra Prof. Dr. Haşim Ercan Özmen eşliğinde süpervizyon sürecini de tamamlamıştır.
Somay Çakır, şu anda ergen ve yetişkin bireylere hem yüz yüze hem de online olarak psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Seanslarında, danışanlarının kendilerini güvende ve anlaşılmış hissedecekleri bir alan yaratmayı hedeflemekte; danışanların kendi iç kaynaklarını keşfetmelerine ve yaşamlarında daha sağlıklı adımlar atabilmelerine destek olmaktadır.
- Depresyon ,
- Stres ,
- Aile İçi İletişim Sorunları ,
- Sosyal Fobi ,
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu ,
Merdivenköy Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:163/13 Can Apartmanı, No 40/4 Kat 2, Kadıköy 34732
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Otojenik Gevşeme Tekniği
Kayra Psikoloji
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
a....t
Deprem korkum yüzünden uzun zamandır uyuyamıyordum. Somay hanımı tavsiye üzerine buldum. İyi ki bulmuşum, terapiden guzel sonuçlar elde ettik. Uzun süre birlikte devam edeceğiz.
s....g
Tıkınırcasına yeme teşhisiyle psikiyatristimin önerisiyle somay hanımla tanıştım. Sıcak yaklaşımı ve destekleyici tonu durumumu kabul edip normalleştirmemi sağladı. Atmaktan korktuğum adımları atabilmem için hep destek oldu ve ondan durumuyla ilgili çok şey öğrendim. Şuan yeme ayaklarımın bittiği ve kendimle ilgili çok fazla farkındalık kazandığım bir dönemindeyim. Benimle benzer sorunlar yaşayan kişilere kesinlikle tavsiyemdir
• Online Danışmanlık • Normal Randevu •
di...n
Somay Hanım gerçekten işini severek yapan ve güven veren bir psikolog. Profesyonel yaklaşımı, samimiyeti ve yönlendirmeleri sayesinde kendime farkındalığımı arttırmamda çok yardımcı oldu.
• Online Danışmanlık • Diğer •
m....b
Somay hanımdan bir süre önce arkadaşımın önerisi üzerine vajinismus için danısmanlık aldım, psikolojik olarak zor bir süreç içerisindeydim her düşüşümde vazgeçtiğimde beni yeniden ayağa kaldırdı, bana benden çok güvendi güç verdi benimle sevinip benimle üzüldü. Söylediği her şeyi dikkate alıp verdiği tüm ödevleri kendime göre uyarladım her adımda benimle gururlandı. Seanslarımız dışında ne zaman ihtiyacım olsa ulaşabildim. Özenliydi ilgiliydi vazgecip yapamayacağımı düşündüğümde bana karşı tutumunu düşünüp güç aldım vazgeçmedim. Vajinismusu yenip haber verdiğimde yine aynı tutumu sergileyerek beni destekledi. Somay hanım için bunu çok içtenlikle söylüyorum iyi ki var. Vajinismus yenilmeyecek aşılmayacak bir tabu değilmiş ertelenmeden çözüme ulaşabilecek çözümü olan bir durum.
• Online Danışmanlık • •
en...h
Somay Hanımla 1 ay kadar önce doktor takvimi üzerinden tanıştım. Terapiye gitmeyi çok isteyen ama sürecin ilerleme şekli ve terapistime açılamama gibi bilinmezlikler sebebiyle terapiye gitmekten korkan biriydim. Somay hanıma bir cesaret gittiğim ilk seanstan bugüne kadar o kadar rahat hissediyorum ki kendime şaşırıyorum. Öncelikle kendisi inanılmaz güler yüzlü ve destekleyici birisi benim gibi psikoloğumla ya anlaşamazsam ya rahat olamazsam gibi korkuları olan birileri varsa kesinlikle tavsiye ediyorum seansta sizi asla germiyor. Çok özenli biri olduğunu düşünüyorum seanslarda çok dakik ve haftalar önce dediğim şeyleri bile hatırlayıp üzerine konuşabiliyor. Ben kendisinden çok memnunum psikolog arayışı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
• Online Danışmanlık • Normal Randevu •
2 sene önce İrritabl Bağırsak Sendromum yüzünden psikolojik bir destek almak istedim. Terapilere başladığımızda hayatımı oldukça etkileyen bir düzeydeydi. Bir kaç ay sonunda şikayetlerim azaldı ve bir süre sonra fiziksel semptomlarım ortadan kalktı. Bu uzun süreçte sadece hastalığım değil hayatımla ilgili bir çok sorunu ele aldık ve çok daha sağlıklı bir noktadan bakabilmeyi öğrendim. Zor bir süreçten geçiyordum ve hayattan çok fazla beklentim yoktu. Şu an geldiğimiz noktada çok iyi hissediyorum. Sorunlar hiç bir zaman bitmiyor ama durumları sağlıklı bir yetişkin olarak ele almayı öğrendim. Kendim için yaptığım en güzel şey diyebilirim. Somay Hanım çok iyi bir dinleyici ve sohbeti çok hoş. Süreçte kendisinden çok şey öğrendim ve terapilerdeki konuşmalarımız çok daha farklı noktalardan bakabilmeyi öğretiyor. Somay Hanım'ın güler yüzü ve sıcak tavrı en başından beri aynı bu sayede terapilerde oldukça rahat hissediyorum.
Ç
ç.....
Somay Hanım seans surecini iyi yöneten, danisanin kurmakta zorlandigi baglantilari profesyonel bir sekilde danisana sunarak farkindalik saglayan bir psikolog. Sayesinde yasadigim sorunlara dair düğümler birer birer çözülüyor.
• Kayra Psikoloji • Bireysel Terapi •
f.....
Somay Hanım ile henüz başladık seanslara ve bu kısa sürede bile bana çok yardımcı olduğunu çok güzel yol gösterdiğini söyleyebilirim. Özellikle seans sırasında benimle bağ kurması, gerçekten dinlediğini göstermesi ve hissettirmesi kendime dair ayrıntıları anlatırken daha rahat hissetmemi sağlıyor. Uzun zamandır ilk kez bir terapi sırasında kendimi rahat ve kaygısız hissediyorum.
Terapi esnasında bile Somay Hanım’ın şefkatli tavrını hissedebiliyorum. Bu sebeple eğer gerçekten varlığınızla ve kimliğinizle kabul olduğunuz bir terapi seansı almak istiyorsanız size kesinlikle Somay Hanım’ı öneririm.• Kayra Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
Somay Hanım'a depresyon ve anksiyete ile baş edemediğim bir süreçte yardım aldım. Bu süreç içinde hayatımda olumlu manada bir sürü gelişmeler yaşamamı sağladı. Kendisine güler yüzü ve samimi yaklaşımından dolayı minnettarım. Somay Hanım benzer süreç yaşayan herkese tavsiye ederim.
d.....
Somay Hanımla görüşmelere çift terapisi şeklinde başladık, açıkçası bizim için çok zor bir dönemdi. Birbirimizi anlamak bazı durumları kabullenmek ve hoşgörüyle yaklaşmanın nasıl olduğunu eşimle beraber unutmuşuz. Bize duyguları yeniden anlamlandırabilme ve birbirimizle nasıl iletişim kurabilmemiz konusunda seanslar çok şey kattı, süreci Somay Hanımla yürüttüğümüz için çok mutluyuz.
• Kayra Psikoloji • Diğer •
Somay Çakır Şahin isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Somay Çakır Şahin, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Somay Çakır Şahin tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Cinsel Terapi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri.
Somay Çakır Şahin adresi nerede?Somay Çakır Şahin şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Merdivenköy Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:163/13 Can Apartmanı Kadıköy
Adresine gitmek zorunda kalmadan Somay Çakır Şahin isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Somay Çakır Şahin uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Somay Çakır Şahin isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Somay Çakır Şahin, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Somay Çakır Şahin hangi dilleri konuşuyor?Somay Çakır Şahin ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Somay Çakır Şahin isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Somay Çakır Şahin tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Somay Çakır Şahin hakkında ne düşünüyor?Toplam 45 hasta / danışan, Somay Çakır Şahin hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.