Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. “Diabetes Mellituslu Hastalarda Depresyon ve Cinsel İşlev Bozukluğunun Değerlendirilmesi” başlıklı uzmanlık teziyle “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” oldum. Akademik çalışmalarda bulunmak üzere gittiğim ABD’de Florida Postgraduate Sex Therapy Training Institute’de terapi eğitimine kabul edilerek Cinsel Terapi Eğitimi (Postgraduate Sex Therapy Training Program) aldım ve eğitim dönemi sonunda “Clinical Sexologist and Sex Therapist” olmaya hak kazandım (2002-2003). Florida International University’de düzenlenen Cinsellik Eğitimciliği Sertifika Programı’na (Sexuality Educators Certificate Program) da kabul edilerek (2003) bu eğitimi de bitirdim. Bu eğitimlerin bitirilmesi sonucu Society for Sex Therapy and Research üyesi olarak üyeliğin en üst aşaması olan “full clinical membership” tam üyeliğine kabul edildim ve halen bu derneğin uluslararası terapist listesinde yer almaktayım.
İş Deneyimi
Başta Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği, Adana Dr Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Özel GOP Hastanesi, Boğaziçi Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi olmak üzere farklı kurumlarda uzman olarak çalıştıktan sonra 2008 yılında Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’na atandım ve Anabilim Dalı kurucu öğretim üyesi olarak çalıştım. Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda Yüksekokul Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Komisyonu Üyeliği yaptım. Psikiyatri, Psikoloji ve Davranış Bilimleri dersleri verdim.
2013 yılında ^ay süreyle Yunanistan’da Hellenic Republic Democritus University of Thrace Medical School‘da misafir öğretim üyesi olarak çalıştım.
Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan çeşitli yayınlarım vardır.
Ulusal ve uluslararası dergilerde danışmanlık (Journal of Sexual Medicine, Anadolu Psikiyatri Dergisi, Klinik Psikofarmakoloji Dergisi…) yapmaktadır ve çeşitli kongre ve bilimsel toplantılarda konuşmacı ve eğitimci olarak görev aldım.
Üyelikler
Farklı ulusal ve uluslararası bilimsel derneklerde üye, kurucu üye ve çeşitli yönetim kademelerinde yönetici olarak görev yaptım. Bunlardan bazıları arasında Türkiye Sosyal Psikiyatri Deneği Yönetim kurulu üyeliği, Türkiye Psikiyatri Derneği kurucu üyeliği (1995), Türkiye Psikiyatri Derneği denetleme kurulu üyeliği, Cinsel Sağlık Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı, International Psychogeriatric Association üyeliği Society for Sex Therapy and Research üyeliği sayılabilir.
Çalışmalarımı cinsel işlev bozuklukları, cinsel terapiler, çift ve aile terapileri, psikososyal travma (göç, savaş, işkence, insan hakları ihlali, şiddet ve cinsel istismar), LGBTI bireylerin ruh sağlığı, ergen sorunları ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu alanlarında yoğunlaştırdım.
- Depresyon
- Cinsel İşlev Bozukluğu
- Panik Bozukluğu
- Erişkin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Kendi Bildirim Ölçeği
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
Kültür Mah. Meksika Sokağı(1386. Sk.) No: 3 Yayla Apt. B Blok Kat:2 D:4 Alsancak İZMİR, İzmir
Psikiyatri Randevusu
Cinsel Terapi
Madde Bağımlılığı
Psikiyatrik İlaç Tedavisi
O
os...n
"Yıllarca kendime 'tembel', 'maymun iştahlı' ya da 'beceriksiz' yaftası yapıştırdım durdum. Her şeye büyük bir hevesle başlayıp yarım bırakmaktan, bir odaya girip neden girdiğimi unutmaktan, beynimin içinde hiç susmayan o gürültüden o kadar yorulmuştum ki... Çevremdekiler 'biraz çabalasan yaparsın' dedikçe kendimi daha da yetersiz hissediyordum. Sultan Hoca ile tanışana kadar bunun benim karakter bozukluğum değil, beynimin çalışma şekli olduğunu bilmiyordum bile. Bana sadece bir tanı koymadı, yıllardır savaştığım kendimle barışmamı sağladı. O kaosu nasıl yöneteceğimi, aslında o 'dağınıklığın' içinde bir potansiyel olduğunu gösterdi bana. İlk defa anlaşıldığımı hissettim. Eğer siz de hayatı sürekli geriden takip ediyor, potansiyelinizi harcıyor gibi hissediyorsanız kendinize daha fazla eziyet etmeyin. Sultan Hoca'nın yaklaşımı gerçekten hayat kurtarıcı. Keşke yıllar önce gelseymişim."
bi...r
Prof. Dr. Sultan Doğan'a başvurmadan önce yaşadığım erken boşalma sorunu günlük hayatımı ve partnerimle olan yakınlığımı olumsuz etkiliyordu. Kendisinin uyguladığı etkili tedavi planı sayesinde bu problemi tamamen çözdüm.
Sultan Hoca, konuya bilimsel ve profesyonel bir çerçeveden yaklaşıyor. Süreci başından sonuna kadar net bir şekilde yönetti. Kısa sürede aldığım olumlu sonuçlar beklentimin çok üzerindeydi.• Sultan Doğan Muayenehanesi • Psikiyatri Randevusu •
de...z
Sultan Hoca'ya (Prof. Dr. Sultan Doğan) gitmeden önce resmen kafayı yemek üzereydim. Sürekli bir kaygı, durduk yere gelen sıkılganlık (artık patlama noktasına gelmişti) ve saçma sapan öfke nöbetleri... Kendimi 'bozuk' hissediyordum, neden böyle olduğumu çözemiyordum.
Sultan Doğan sayesinde öğrendim ki olay bende değilmiş, olay Yetişkin DEHB'siymiş. Hoca bu teşhisi koyduğunda resmen üstümden tonlarca yük kalktı. (Kendisini ayrı bir seviyorum, resmen beynimin kayıp kullanma kılavuzunu bulup elime verdi.)
Artık en azından neden 'error' verdiğimi biliyorum. Hayatım mükemmel olmadı belki ama neyi yapamadığımı bilmek bile hayatımı çok daha iyi bir hale getirdi.
Eğer siz de "Bende bi gariplik var" diyorsanız ve ne olduğunu anlamıyorsanız, iyi bir psikiyatrist arıyorsanız Sultan Hoca'yı tek geçerim. Ayrıca benim gibi evden çıkmaya üşenenler için online görüşme de yapıyor, daha ne olsun. Birde bakış açısı cidden çok farklı ve heyecan verici.• Sultan Doğan Muayenehanesi • Psikiyatri Randevusu •
a....d
Sultan hanım çok ilgiliydi. Sorunlarımın çözümü için onunla devam edeceğim.
C
ce...a
Sultan Doğan Hanım'la İstanbul'dan online terapi yapıyoruz. Kendisi İzmir'de olmasına rağmen mesafelerin hiç önemi kalmadı. Başta online terapiye biraz mesafeliydim ama yüz yüze görüşmekten çok daha rahat ve etkili olduğunu fark ettim. Kendi evimin konforunda olmak süreci çok kolaylaştırdı. En önemlisi de İstanbul trafiğinde yolda saatler harcamak yerine o zamanı kendime ayırabildim. Zaman yönetimi açısından mükemmel bir çözüm. Sultan Hanım'ın desteğiyle bu süreci online yürütmekten çok memnunum.
a....v
Prof. Dr. Sultan Doğan’dan cinsel terapi eğitimi aldım, psikolog olarak mesleki gelişimimde büyük etkisi oldu. Eğitim süreci hem teorik hem de vaka odaklı ilerliyor, vizyonumu gerçekten genişletti. Psikoterapi alanında daha sağlam ilerlemek isteyen herkesin böyle bir uzman eğitmenden ders alması gerektiğini düşünüyorum. İyi ki yolum kesişti.
• Sultan Doğan Muayenehanesi • Psikiyatri Randevusu •
Sultan Hoca ile tanışmak hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. Sadece bir psikiyatrist değil, aynı zamanda gerçekten anlayan, dinleyen ve dönüştüren bir rehber. Bilgisiyle değil sadece, kalbiyle de yol gösteriyor. İyi ki yollarımız kesişti
d....k
Koskoca 37 yıl boşa yaşamışım. Geçmişimde çok fazla psikolog ve psikiyatri geçmişim var. Hatta televizyonlara çıkan ünlü psikiyatristlere bile gittim. Fakat farkında bile olmadığım dehb sorunumu Sultan hoca hemen çözdü. Sayesinde yeniden doğdum. Ben kimseleri sevmem, beğenmem ama ona tapıyorum. Canım hocam benim. Herkese tavsiye ederim. Aynı zamanda tahmin bile edemeyeceğiniz kadar zeki bir insan.
• başka bir yer • Diğer •
O
oz...s
Sultan Hanımdan cınsel terapı egtımı alıyorum Konusunda bır duayendır
ınsan olarak doktor olarak egıtmen olarak mukemmel bır kısı
cınsel sorunlarınız ıcın baska yerlerde vakıt kaybetmeden kendısıne basvurmanızı onerıyorum• Sultan Doğan Muayenehanesi • Cinsel Terapi •
i.....
Bir tavsiye üzerine ulaştım Sultan Hanım'a. Depresyon ve kaygı bozukluğu nedeni ile ihtiyaç duydum. 2 seans aldım ve çok pozitif etkileri olan görüşmelerdi. Sultan Hanım samimi ve konuşkan bir psikiyatrist. Seanslarımız devam ediyor. Çok memnunum ve tavsiye ediyorum.
Sultan Doğan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sultan Doğan, Psikiyatri. Size Sultan Doğan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikiyatri Randevusu, Randevu, Psikiyatrik İlaç Tedavisi, Cinsel Terapi, Madde Bağımlılığı.
Sultan Doğan adresi nerede?Sultan Doğan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kültür Mah. Meksika Sokağı(1386. Sk.) No: 3 Yayla Apt. B Blok Kat:2 D:4 Alsancak İZMİR İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sultan Doğan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Sultan Doğan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Sultan Doğan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sultan Doğan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Sultan Doğan hangi dilleri konuşuyor?Sultan Doğan ile Türkçe, İngilizce, Almanca dilinde konuşabilirsiniz.
Sultan Doğan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sultan Doğan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Sultan Doğan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Sultan Doğan hakkında ne düşünüyor?Toplam 14 hasta / danışan, Sultan Doğan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.