Yüksek lisans tezimde, “Treatment-Seeking Behaviors in Adults with Anxiety and Mood Disorders: A Scoping Review” başlığı altında, bu bireylerin psikolojik destek arayışını etkileyen faktörleri kapsamlı şekilde inceledim. Lisans eğitimim sırasında ise bir grup arkadaşım ile birlikte gerçekleştirdiğimiz tez çalışmasında, toplumsal cinsiyet rolleri, sosyal damgalanma ve kendini açma beklentilerinin yardım arama davranışı üzerindeki etkilerini araştırdık. Bu çalışma, 21. Ulusal Psikoloji Kongresi’nde sunulmaya değer görüldü.
İngiltere ve Türkiye’de çeşitli kurumlarda edindiğim deneyimler sayesinde, öğrenme güçlükleri, bağımlılık, yas süreci ve ruhsal bozukluklarla baş etme konularında farklı yaş gruplarından bireylerle birebir çalışma fırsatı buldum. Psikodinamik yönelimle danışan görmekteyim ve bu alanda İstanbul Psikanaliz Derneği’nde teorik ve klinik seminerlere katıldım. Ayrıca, Bilişsel Davranışçı Terapi ile Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapi alanlarında da eğitimlerim bulunmaktadır.
Terapötik süreci, bireylerin kendi içsel dünyalarını keşfetmelerine, geçmiş yaşantılarla bugünkü deneyimler arasındaki bağlantıyı kurmalarına ve duygusal farkındalıklarını artırmalarına destek olacak şekilde yapılandırıyorum. Danışanlarımla güven, anlayış ve iş birliği temelinde bir ilişki kurmayı önemsiyorum.
- Adipsi (Susama Yokluğu)
- Baş Dönmeleri
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Psikodinamik Psikoterapi
Ön Görüşme
a...
Kendisine sosyal medyadan ulaştım. Alara Hanım’a çok içinden çıkılmaz, kaygılı olduğum ve sınavlarımın yoğun olduğu bir dönemde başvurdum. Şu anki süreçte içimdekileri anlatabilmek bile bana çok iyi geliyor. Söylediğim şeyleri de hatırlaması beni daha da rahatlatıyor bu süreçte.
b...
Bir tavsiye üzerine Alara Hanım ile iletişime geçtim ve ilk randevumu aldım. Kendisi ile başlangıç noktası olarak motivasyon sorunum ve bunun günlük yaşantımda yarattığı aksaklıklar üzerine seanslar gerçekleştirdik. Seanslar ilerledikçe konular ilerledi ve daha detaylı olarak spesifik noktalara odaklandık. Bir uzmanla görüşmeden önce benim için en önemli kriter kendimi rahat hissedebilmem ve açıkça kendimi istediğim gibi ifade edebilmemdi. Alara Hanım duruşu, yaklaşımı, konuşma şekliyle bunu çok rahat kıldı ve seanslar benim için çok verimli ve rahatlatıcı geçti. Kendi tecrübeme dayanarak rahatlıkla herkese tavsiye ederim.
I
i...
Psk. Alara Taylan’a bir tanıdığımın önerisiyle ulaştım. Kaygı bozukluğu (anksiyete) sebebiyle başvurdum. Bir psikologda benim için en önemli şey, yanında kendimi rahat ve güvende hissetmekti. Alara Hanım sayesinde bunu fazlasıyla hissettim. Yaklaşımı çok samimi, anlayışlı ve destekleyici. Seanslar sırasında gerçekten anlaşıldığımı ve doğru şekilde yönlendirildiğimi hissettim. Bu yüzden kendisini çevremde ihtiyaç duyan herkese gönülden tavsiye ederim.
a...
Psk. Alara Taylan'a arkadaş tavsiyesi ile anksiyete problemim için ulaştım. Sakin ve samimi tavrı ile bana çok yardımcı oldu. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim.
a...
Alara Hanım ile bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine iletişime geçtim. Hayatımın en zor dönemlerinden birindeydim, bir yas sürecinin içindeyken, hayatıma nasıl yeniden adapte olacağımı bilemediğim bir dönemde onunla terapiye başladım. Alara Hanım, ilk görüşmeden itibaren kendimi rahat hissetmemi sağladı ve duygularımı ifade edebilmem için bana alan tanıdı.
Seanslarımız oldukça aktif ve verimli geçiyor. Artık seanslarımızda yalnızca anlattıklarımı değil, çoğu zaman kelimelere dökemediklerimi de anlayabildiğini hissediyorum. Anlattığım her detayı büyük bir dikkatle dinlemesi ve hatırlaması, bazen benim bile unuttuğum noktaları bana hatırlatması, işine gösterdiği özeni ve titizliği bana her defasında hissettiriyor.
Alara Hanım'ın tatlı, huzur veren yapısı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde terapi süreci benim için hem iyileştirici hem de dönüştürücü bir deneyim olmaya devam ediyor. Destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.• • •
Z
z...
Psk. Alara Taylan’a, psikolojik destek arayışım sırasında bir arkadaşımın aracılığıyla ulaştım. Yoğun stres, kaygı ve yaşam dengesi konularında destek almak amacıyla başvurdum.
Seans sürecimiz boyunca Alara Hanım, oldukça ilgili, anlayışlı ve profesyonel bir yaklaşım sergiledi. Kendimi güvende hissetmemi sağladı ve süreci bana özel bir şekilde yapılandırdı. Sorunlarıma yönelik hem duygusal destek hem de pratik çözümler sunarak ilerlememe büyük katkı sağladı. Seanslarımızın düzenli olması ve her görüşmeden sonra kendimde fark ettiğim olumlu değişiklikler sürecin etkili olduğunu gösterdi.
Kesinlikle çevremde ihtiyaç duyan kişilere tavsiye ederim. Alanındaki bilgisi ve danışanına gösterdiği özen, destek arayan herkes için çok kıymetli.• • •
e...
Psk. Alara Taylan'la seans sürecimden büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Uzun süredir içinden çıkamadığım bazı duygusal sıkıntılar nedeniyle profesyonel bir destek alma ihtiyacı duyuyordum. İlk seans itibarıyla bana kendimi güvende hissettiren yaklaşımı, empatik ve yargılamayan tavrı sayesinde sürece çok hızlı adapte oldum.
Alara Hanım, konulara yaklaşımıyla hem farkındalık kazanmamı sağladı hem de duygularımı daha sağlıklı bir şekilde yönetmeme yardımcı oldu. Her seanstan sonra kendimi biraz daha iyi hissederek ayrıldım.
Kendisiyle yolumun kesiştiği için çok mutluyum ve gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim.• • •
Alara Taylan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Alara Taylan, Psikoloji. Size Alara Taylan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Dinamik Psikoterapiler, Psikodinamik Psikoterapi, Online Terapi, Ön Görüşme, Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme.
Alara Taylan adresi nerede?Alara Taylan adresini belirtmedi. Alara Taylan yalnızca online danışmanlık hizmeti veriyor (internet üzerinden, uzaktan) veya Alara Taylan adresinin tam olarak nerede olduğunu söylememeyi tercih etmiş olabilir.
Adresine gitmek zorunda kalmadan Alara Taylan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Alara Taylan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Alara Taylan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Alara Taylan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Alara Taylan hangi dilleri konuşuyor?Alara Taylan ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Alara Taylan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Alara Taylan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Alara Taylan hakkında ne düşünüyor?Toplam 7 hasta / danışan, Alara Taylan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Alara Taylan hangi sigortaları kabul ediyor?Alara Taylan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.