Hakkımda (kısa özgeçmiş)
-1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu
-2001 yılında Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisasını tamamlayarak Kardiyoloji Uzmanı oldu ve bu hastanede görevine devam etti
-2006 yılında Doçent, 2012 yılında Profesör oldu
-2005 yılında Hollanda Maastricht Üniversitesinde Aritmi ve Ablasyon alanında gözlemci olarak bulundu
-2016-2018 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu Başkanlığı, 2014-2016 arasında Aritmi Çalışma Grubu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı
-2021 yılında Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve halen bu görevine devam etmektedir
-2019 yılında Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Ankara Şehir Hastanesine taşınması ile görevine burada devam etti
-Her türden aritmi çeşidinde binlerce hastaya ablasyon yaptı
-Kalp pilleri, ICD (Şok pilleri), Üç kablolu kalp yetmezliği pilleri olmak üzere binlerce hastaya kalp pili takılması işlemini yaptı
-Supraventriküler taşikardi (SVT), Atriyal fibrilasyon, Ventriküler Ekstra atımlar (VES) ve Ventriküler Taşikardi (VT) alanlarında normal ve 3 boyutlu haritalamalar ile binlerce ablasyon tecrübesine sahip olmakla birlikte, bu alanlarda eğiticilik yaptı, kurslar, toplantılar düzenledi ve sertifikalar verdi
-Türkiye’de çok sayıda Üniversite ve Eğitim-Araştırma Hastanelerinde görev yapan Aritmi Uzmanlarının yetişmesi ve eğitimlerinde katkıda bulundu. Ayrıca kendi merkezinde Yurdışından çok sayıda Aritmi uzmanını kabul etti ve eğitim verdi
-Kendi Aritmi Ekibi ile birlikte Türkiye’de ilk defa torakotomi ile (cerrahi eşliğinde) ventriküler taşikardi ablasyonu, yine ilk defa iki ventrikül arasındaki duvardan geçerek ventriküler taşikardi ablasyonu yaptı (Daha önce kalp cerrahisi geçirmiş, metal kapakları olan yüksek riskli hastalarda)
-Türkiye'de ilk kez ve Dünya'da sayılı merkezlerden biri olarak Radyoterapi ile Ventriküler Taşikardi ablasyonlarını yaptı (Kateter ablasyonunun başarısız veya mümkün olmadığı hastalarda radyasyon ile vücuda ve damara girilmeden ışınlama yöntemi ile)
-300’den fazla yayınlanmış Uluslar arası makalesi, çok sayıda Ulusal makalesi, Yurtiçi ve Yurt dışı bildirisi, aritmi alanında çok sayıda kitap bölümleri yazarlığı bulunmaktadır
-Ulusal ve Uluslar arası Kardiyoloji ve Aritmi kongrelerinde çok sayıda bilim kurulu üyeliği ve oturum başkanlığı yaptı. Kongreler, kurslar ve sempozyumlar düzenledi. Aritmi ve Ablasyon ile ilgili çok sayıda konuşma yaptı ve konferanslar verdi.
Tecrübe ve İlgi Alanları:
-Kardiyak Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve Ablasyon
-Supraventriküler (SVT) ve ventriküler aritmilerin (Ventriküler ekstrasistol (VES) ve Ventriküler taşikardi (VT)) konvansiyonel ve ileri 3-boyutlu haritalama ile (EN-Site ve CARTO ile) ablasyonu,
-Kompleks atriyal ve ventriküler aritmilerin ablasyonu,
-Atriyal Fibrilasyon ablasyonu,
-Kriyoablasyon (fokal ve kriyobalon ile dondurarak ablasyon),
-Elektriksel fırtınada (Sık ICD şokları ve VT atakları) Ventriküler taşikardi ablasyonu,
-Epikardiyal ablasyon (İğne ile göğüs duvarından girilerek kalbin dış yüzünden, göğüs duvarı açılmadan ameliyatsız ablasyon yöntemi),
-Ventriküler taşikardilerde torakotomi eşliğinde (cerrahi ile göğüs duvarında küçük bir pencere açılarak) epikardiyal ve endokardiyal ablasyon,
-Kardiyak Pacemaker (Kalp pilleri), ICD (Şok pilleri), biventriküler pacemaker (Kalp yetmezliği pilleri) ve biventriküler ICD uygulaması, ICD şokları ve programlaması
-Kalp pili enfeksiyonlarının tedavisi ve lead ekstraksiyonu (kalp pili ve kablolarının çıkarılması)
-Ventriküler taşikardilerin tedavisinde non-invaziv radyoterapi ile ablasyon
-Senkop hastalarında tedavi ve kardiyonöral ablasyon
İdari Görevler :
-Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kalp ve Damar Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı, Ulusal Kalp Sağlığı Koordinasyonu (2010-2013)
-Sağlık Bakanlığı, Kalp Nakli Bilim Kurulu Üyesi (2008’den beri, devam etmektedir)
-Sağlık Bakanlığı, Kardiyovasküler Cerrahi ve Kardiyoloji Bilim Kurulu Üyesi (Halen devam etmektedir)
-Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kateter ve Anjiografi Laboratuvarı Direktörü (2008-2016)
-Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yönetim Kurulu Üyesi (2008-2010)
-Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Kliniği Başasistanı (2002-2009),
-Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Kliniği Şef Yardımcısı (2009-2011),
-Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi (2012-2017),
-T.C Karabük Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kardiyoloji A.B.D. Öğretim Üyesi (2012-2017)
-Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi (2017-2019)
-Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Şehir Hastanesi, Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi (2019- halen devam etmektedir)
-Türk Kardiyoloji Derneği, Aritmi Çalışma Grubu Yönetim Kurulu Üyesi (2014-2016)
-Türk Kardiyoloji Derneği, Aritmi Çalışma Grubu Başkanı (2016-2018)
-Türk Kardiyoloji Derneği, Yönetim Kurulu Üyesi (2021- halen devam etmektedir)
- Kalp Hastalıkları ,
- Kalp Ritim Bozukluğu ,
- Atrial Fibrilasyon ,
- Aritmiler ,
- Kalp çarpıntısı ,
Çobançeşme Mahallesi Fatih Caddesi No:1/8, Bahçelievler 34196
- Sigortası olan hastalar
Çobançesme Mahallesi, Fatih Caddesi, No:1/8, Bahçelievler, 34196 İstanbul, Bahçelievler, İstanbul 34196
Acıbadem Mahallesi Şht. Emin Çölen Sokağı No:4, Kadıköy 34718
Kardiyoloji Randevusu
Medipol Bahçelievler Hastanesi
Çobançesme Mahallesi, Fatih Caddesi, No:1/8, Bahçelievler, 34196 İstanbul, İstanbul
Ablasyon
Aortik(Kalp) Anevrizma Cerrahisi
Aritmide Ablasyon Tedavisi
Bilgisayarlı Tomografi Taraması(Bt)
Cinsel İktidarsızlık Tedavisi
Bahçelievler Medipol Hastanesi
Dekalsifikasyon(Kalp Kapakçıkları Hastalıkları Tedavisinde)
Elektrofizyolojik Çalışma (EPS)
Kalıcı Kalp Pili
Kontrol Randevusu
Koroner Kalp Hastalığı Tedavisi
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi
Perkütan ASD/PFO Kapatma İşlemi (Kalpte Delik Kapatılması)
Spor Öncesi Kalp Muayenesi
İnce Damar Hastalığı Tedavisi
Şeker Hastalığı Tedavisi
se...r
Çarpıntı şikayetim ile gittiğim farklı bir hastanede holter sonucumda 19000 erken atım çıkınca ilaç tedavisi başlandı. İlaç kullanımına rağmen 1 ay sonra 30000 sonucunu alınca da ablasyon önerildi. İlk gittiğim hastanede işlem için görüştük ama kendimi güvende hissedemedim ve çok korktum. Sonrasında Dursun Hoca’nın sayfasına rastladık. Sadece videolarını izlediğinizde bile kendisine güvenebileceğinizi hissediyorsunuz ve konuya hakimiyetiniz daha görüşmeden artıyor. Muayenenin birkaç gün sonrasına hemen ablasyon işlemi planladık. Süreçteki tüm detaylı bilgilendirmeleri, basit soruları bile dikkate alması, güler yüzü, muhteşem tecrübesi ve profesyonelliği sayesinde korkmama rağmen süreci olabilecek en iyi şekilde atlattım. 1.ayın sonunda rahatsızlığımdan neredeyse eser kalmadı, hayat kalitem çok arttı. Dursun Hoca’yı bulabildiğimiz için kendimi çok şanslı hissediyorum. Benzer problemi olan herkese hiç düşünmeden ve beklemeden kendisine görünmelerini öneririm.
h ...e
Ekim 2023’te Kardiyolog Sayın Dursun Aras hocam tarafından bana ablasyon işlemi yapıldı. Üç farklı noktada gerçekleştirilen işlem başarılı bir şekilde tamamlandı ve ekstra atımlarımın büyük çoğunluğu giderildi. Dursun hocamın ve ekibinin enerjisi, ilgisi ve profesyonelliği gerçekten takdire şayan. Hocamın kendine olan güveni ve pozitif enerjisi hastaya büyük bir güven ve huzur veriyor. İyi ki varsınız Dursun Hocam, size uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.
K
ke...ç
Ritim bozukluğu şikayeti ile kendisine ulaştığımız andan itibaren Prof. Dr. Dursun Aras Hoca samimi yaklaşımı, ve sonuca yönelik net teşhisleri ile bizleri tedavi sürecinde rahatlattı.
Ekibi ile etkili bir şekilde sonuçlandırdıkları operasyonun arkasından son derece rahat bir şekilde iyileşmemde yardımcı oldu.
Atrial fibrilasyon tedavisinde kendisine ulaşmış olmak ve tekrar sağlığıma kavuşmuş olmaktan dolayı çok memnunum.
Kardiyoloji konusunda destek almak isteyen her hastaya Prof. Dr. Dursun Aras Hoca ve ekibi ile iletişime geçmelerini tavsiye ederim. Saygılarımla
Prof. Dr. Dursun Aras
Cok geçmiş olsun. Iyi olmanıza çok sevindim. İnşallah hep sağlıklı mutlu güzel günleriniz olur. Cok selamlar sevgiler
L
ld...v
Sayın Prof. Dursun Aras 10 ay önce bende ablasyon ve damar fibrilasyon işlemi gerçekleştirdi. Çok iyi netice aldım. Tansiyonum normale föndü ve hiç çarpıntı hissetmiyorum artık. Son derece kibar, özenli ve iyi bilgilendiren bir hoca.
• Bahçelievler Medipol Hastanesi • Aritmide Ablasyon Tedavisi •
Prof. Dr. Dursun Aras
Cok geçmiş olsun. Şifalar diliyorum. Iyi olmanıza çok sevindim. Yorumunuz icin çok teşekkür ederim. Selamlar
K
ke...k
Dursun hocayla 1 yıl önce annemin ritim sorunu vardı.dursun hocayla ablasyon işlemi için görüştük . Daha önce farklı bir hekim tarafından yapılan ve başarısız geçen ablasyon işlemi yaptırmıştık.dursun hocanın konusundaki uzmanlığı tavsiyeleri ile kendisine ulaştık. Operasyonun üzerinden 1 yıl geçti . Ritim problemi tamamen çözüldü . İşlemi yaptırmadan daha önceki olumsuz deneyimlerimizden ötürü bu kadar umutlu değildik .ama dursun hocanın uzmanlığı sayesınde başarılı geçti ve takiplerdede gayet iyi ilerliyor. İyiki duysun hocayla yollarımız kesişti. İzahatlatı, yönlendirmeleri çok değerli .
• Medipol Bahçelievler Hastanesi • Diğer •
Prof. Dr. Dursun Aras
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Tekrar geçmiş bitmiş olsun. Annenize cok selamlar ve saygılar. Sağlıklı mutlu günler dilerim
se...n
Kardiyoloji muayenesinde EKG çekildi ve AF tanısı kondu. Kardiyoloji hocası Ablasyon önerdi. Yaptığım araştırmalarda değerli hocalardan aldığım görüşler, Ablasyon olmam ve kimin yapacağı konusundaydı. Birkaç isim olmasına rağmen Dursun hocam ilk sıradaydı. Hocamı tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Gerek Ablasyon işlemi sırasında gerekse ablasyondan sonraki süreçte ilgisi güleryüzü tecrübesi, uzmanlığı ve hastaya olan yaklaşımı beni son derece memnun etti.
5 ay oldu kontrollerimde herşey yolunda çıkıyor. Böyle değerli hekimlerimizle gurur duyuyorum.• Bahçelievler Medipol Hastanesi • Ablasyon •
Prof. Dr. Dursun Aras
Cok teşekkür ederim. Sağlıklı mutlu günler dilerim. Kalbinizin ve hayatınızın ritmi mükemmel olsun. Selamlar saygılar
3 yıldır süren erken atımlarım (VES) vardı ve son yaptırdığım 24 saatlik ritim holter sonuçlarım 14.000 civarını bulmaya başladı. Bu durum hayat kalitemi ciddi şekilde düşürüyordu. Çarpıntılarım hem fiziksel hem de ruhsal olarak beni çok yıpratıyordu. Prof.Dr. Dursun Aras hocam sayesinde ablasyon işlemiyle bu sorundan tamamen kurtuldum.
Ameliyatım çok başarılı geçti, iyileşme sürecim son derece rahat ilerledi. Sadece tıbbi anlamda değil, süreç boyunca bana verdiği güven, samimiyet ve moral desteği de çok kıymetliydi. İnsana yalnızca tedavi değil, yanında kendini güvende hissettiren bir hekim de gerekiyor. Ben bu güveni Dursun hocamda bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
İşlemi olalı 3 ay oldu ve kendimi çok iyi hissediyorum artık çarpıntılarımdan kurtuldum. İyi ki mesleğini bu kadar özveriyle yapan hekimler var, iyi ki yolum onunla kesişti.
• Medipol Bahçelievler Hastanesi • Kardiyoloji Randevusu •
Cok teşekkür ederim. Cok güzel haberler. Geçmiş bitmiş olsun. Selamlar sevgiler
Y
y....
Babam için iyi ki kendisine denk geldik. Kalp pili taktı Dursun hoca babama. Ama hem insan olarak hem doktor olarak o kadar iyi ve kibar yaklaşıyor ki hastalarına. Muayene ve takip konusunda çok detaycı, herşeyi anlatıyor büyük bir sabırla. Bize göre Türkiye’nin sayılı kardiyoloji hekimlerinden birisi kendisi.
• Bahçelievler Medipol Hastanesi • Kalp Pili Takılması •
Prof. Dr. Dursun Aras
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Babanıza size ve bütün ailenize sağlıklı mutlu günler dilerim. Babanıza cok selamlar. Iyi günler
m ...g
Annemin çok agresif şekilde seyreden Atriyal Fibrilasyonu ve Atrial Flutter'ı vardi. Daha önce 3 kez farklı bir yerde ablasyon olmuştu. Fakat işe yaramamıştı, ilaçlarla kontrol altına almaya çalişmışlardı ama sadece 1 yıl dayanabildi ve sonunda yeniden çarpintiları başladi. Bu bir yıl içerisinde bende doktor ve hastane arayışı içerisindeydim. Sosyal medyada Dursun hoca karşıma çıktı. Dursun hoca'nın bloğunu ve tecrübelerini inceleyince tekrar ablasoyon gerektiğinde Dursun hoca gitmeye karar vermiştim. Annem tekrar çarpıntı ataklari geçirmeye başlalayinca soluğu Dursun Hoca'da aldık. En kısa sürede ablasyon planladik. Ameliyat günü hastane baya ilgiliydi. Ameliyat çıkışı Dursun hoca bize detaylica bilgi verdi. En güzel kısmı ise hocanın taburcu olana kadar defalarca gelip bizzat kendisinin hastayi kontrol etmesiydi. Annem ameliyattan sonra uyandiğinda ilk olarak 'keşke daha öncede Dursun Hoca'ya gelseydik' dedi. Diğer amelyatlara göre çok rahat hissetmiş.
• Bahçelievler Medipol Hastanesi • Aritmide Ablasyon Tedavisi •
Prof. Dr. Dursun Aras
Teşekkür ederim yorumunuz için. Annenize sağlıklı mutlu uzun ömürler dilerim. Herkese selamlar sevgiler
me...n
Alanında çok profesyonel ve çok başarılı işlem sonrası takip ve anında geri dönüşü takdir edici başarılarının devamını dilerim.
Cok teşekkür ederim. Sağlıklı mutlu günler dilerim. Selamlar
Dursun Aras isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Dursun Aras, Kardiyoloji. Size Dursun Aras tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Kardiyoloji Randevusu, Ablasyon, Aortik(Kalp) Anevrizma Cerrahisi, Aritmide Ablasyon Tedavisi, Cinsel İktidarsızlık Tedavisi, Dekalsifikasyon(Kalp Kapakçıkları Hastalıkları Tedavisinde), Elektrofizyolojik Çalışma (EPS), Felç Hastalığı Tedavisi, Geçici Kalp Pili, İnce Damar Hastalığı Tedavisi.
Dursun Aras adresi nerede?Dursun Aras şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Çobançesme Mahallesi, Fatih Caddesi, No:1/8, Bahçelievler, 34196 İstanbul İstanbul
- Acıbadem Mahallesi Şht. Emin Çölen Sokağı No:4 Kadıköy
- Çobançeşme Mahallesi Fatih Caddesi No:1/8 Bahçelievler
Adresine gitmek zorunda kalmadan Dursun Aras isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Dursun Aras online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Dursun Aras isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Dursun Aras, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Dursun Aras hangi dilleri konuşuyor?Dursun Aras ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Dursun Aras isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Dursun Aras tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Dursun Aras hakkında ne düşünüyor?Toplam 162 hasta / danışan, Dursun Aras hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Dursun Aras hangi sigortaları kabul ediyor?Dursun Aras tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; QNB Finansbank Sigorta, Axa Sigorta, Zurich Sigorta, Mapfre Sigorta, Groupama Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, Katılım Emeklilik Ve Hayat Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.