Merhaba, ben Uzm. Dr. Ebru Şenol. Bebek, çocuk ve ergenlerin sağlığına bütüncül yaklaşan bir çocuk hekimiyim. Koruyucu hekimlik, beslenme, büyüme-gelişme ve aile danışmanlığının yanı sıra; solunum yolu enfeksiyonları, ateşli hastalıklar, alerjik hastalıklar, astım, dermatolojik sorunlar, gastrointestinal problemler ve çocukluk çağı kronik hastalıklarının tanı ve yönetiminde güncel, bilimsel ve güvenilir bakım sunuyorum. Akademik çalışmalarım anne sütü, aşılama, erken çocukluk sağlığı ve prematürite üzerine yoğunlaşmaktadır. Amacım, ailelere hem şefkatli hem kanıta dayalı bir yol arkadaşlığı sağlamak.
1984 yılında İstanbul’da doğdum. 2002 yılında İstanbul Vatan Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra tıp eğitimimi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nde tamamladım.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimimi 2009–2013 yılları arasında İstanbul Süleymaniye Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi’nde aldım. Uzmanlık sonrası Hatay Altınözü Devlet Hastanesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışarak çocuk sağlığı alanındaki klinik deneyimimi zenginleştirdim.
2018 yılında çocuk sağlığının daha geniş bir toplumsal perspektifle ele alındığı Sosyal Pediatri alanına ilgimin arttığını fark ettim ve İstanbul Üniversitesi’nde Sosyal Pediatri Doktora Programı'na başladım. 2023 yılında tezimi tamamlayarak doktora eğitimimi başarıyla bitirdim.
Ayrıca 2019 yılında Sağlık Bakanlığı Emzirme Danışmanlığı eğitimini alarak o tarihten bu yana aktif olarak emzirme danışmanlığı hizmeti vermeye devam ediyorum.
2021–2025 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşadım. Bu süreçte çeşitli kliniklerde çalışma ve gözlem yapma fırsatı bulurken, aynı zamanda denklik süreçlerini tamamlayarak ABD’de hekimlik yapma yetkisi sağlayan ECFMG sertifikasını almaya hak kazandım.
2025 yılı itibarıyla Türkiye’ye dönerek mesleki yolculuğuma Ataşehir’deki muayenehanemde devam etmeye başladım. Aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi’nde yarı zamanlı Dr. Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Çocuklarla çalışmak, ailelere rehberlik etmek ve bilimsel bilgiyle günlük hayat arasında köprü kurmak mesleğimin en keyifli yönleri arasında.
Özel ilgi alanlarım:
Çocuk sağlığı izlemi, büyüme ve gelişmenin detaylı değerlendirilmesi
Anne sütü ile beslenme ve emzirme danışmanlığı
Tamamlayıcı beslenme ve ek gıdaya geçiş sürecinin yönetimi
Çocukluk dönemi enfeksiyonları
Prematüre bebek izlemi ve beslenmesi
Aşılar ve bağışıklama danışmanlığı
Beslenme sorunları (iştahsızlık, seçici yemek, kilo alım problemleri)
Sık hastalanan çocukların değerlendirilmesi
Demir eksikliği ve beslenmeye bağlı anemiler
Allerjik hastalıklar (atopik dermatit, besin alerjileri, rinit)
Çocuklarda kabızlık ve bağırsak sağlığı
Uyku düzeni ve uyku sorunlarının yönetimi
Erken çocukluk döneminde ebeveynlik danışmanlığı
Okul öncesi ve okul çağı çocuklarında sağlık takibi
Kronik hastalığı olan çocuklarda yaşam kalitesi takibi
- Sağlam Çocuk Muayene
- Büyüme Takibi
- Aşı Takibi
- Tüm Çocuk Hastalıkları
- Solunum yolu enfeksiyonları
Küçükbakkalköy Mahallesi Merdivenköy Yolu Caddesi, No: 12 Kat: 2 2 CZD Plaza, Ataşehir, İstanbul 34750
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Ass. Dr. Ebru Şenol adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Ebru Şenol isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ebru Şenol, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları.
Ebru Şenol adresi nerede?Ebru Şenol şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Küçükbakkalköy Mahallesi Merdivenköy Yolu Caddesi İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ebru Şenol isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ebru Şenol online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Ebru Şenol isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ebru Şenol bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ebru Şenol ile iletişime geçmenizi öneririz.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İstanbul bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İstanbul bölgesinde Anadolu Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla
- İstanbul bölgesinde Mapfre Sigorta kabul eden Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Doktorla