Birlikte kalmak isteyip nasıl ilerleyeceğini bilemeyen çiftlerle çalışıyorum. Kendi

geliştirdiğim, seans öncesinde uygulanan İlişki Analiz Testi; çiftlerin ilişkideki tıkanma

alanlarını fark etmelerine ve terapiye daha net başlamalarına yardımcı olur. Mesaj

gönder’den yazarsanız test linkini ve sonrasında raporunuzu ücretsiz paylaşırım.

Hakkımda

İlişkisi yıpranmış, tekrar eden çatışmalar yaşayan, kopmak ile birlikte kalmak arasında

zorlanan ya da duygusal ve cinsel yakınlığını yeniden kurmak isteyen çiftlerle çalışıyorum.

Terapi sürecindeki odağım, iki insanın birbirini yeniden duyabildiği ve anlayabildiği güvenli bir

temas alanı oluşturmaktır.

Sürece bir teşhis seansı ile başlıyoruz. Bu ilk görüşmede ilişkinin temel döngüsünü, tıkanma

alanlarını ve altta yatan duygusal ihtiyaçları birlikte netleştiriyoruz. Terapi ilerledikçe çiftler

genellikle tartışmalarının ardındaki asıl yarayı, bu yaranın ilişkiye nasıl yansıdığını ve

partnerlerinin gerçekte neye ihtiyaç duyduğunu fark etmeye başlar.

Yakınlık ve tutku klinik yaklaşımımda merkezi bir yerde durur. İlişkideki birçok problem,

yüzeyde görünen tartışmalardan çok, temasın zayıflamasıyla ilgilidir. Bu nedenle seanslarda

hem duygusal bağ hem de çiftin birbirine olan çekim dinamikleri birlikte ele alınır.

Türkçe ve İngilizce terapi sunuyorum. Görüşmelerimi Kadıköy – Bağdat Caddesi’ndeki Evlilik

Enstitüsü ofisinde veya online olarak sürdürüyorum. Teşhis görüşmesinden sonra, ihtiyaca

ve bütçeye göre sürece kendim devam edebiliyor ya da ekibimden uygun bir terapiste

yönlendirme yapabiliyorum.

Psikoloji ve ilişkiler üzerine düşüncelerimi “Psikolog Erhan” ismiyle YouTube’da haftalık

videolar ve Instagram paylaşımları aracılığıyla da aktarıyorum. 2010 yılında yayımlanan

Popüler Psikoloji isimli bir kitabım bulunuyor. 2008’de kurduğum Evlilik Enstitüsü bünyesinde

bugüne kadar 80.000’den fazla seans ve 4000’in üzerinde çiftle terapi süreci tamamlandı.

Nasıl Çalışıyorum?

Teşhis seansı terapi sürecinin en kritik adımıdır. Bu görüşmede:

– İlişkinin mevcut çatışma ve kriz döngüsü analiz edilir

– Partnerlerin görünmeyen beklenti ve ihtiyaçları netleştirilir

– Sorunun yapısal ve duygusal kaynakları değerlendirilir

– Seans öncesi uygulanan İlişki Analiz Testi birlikte ele alınır

Amaç hızlı rahatlama değil, doğru haritayı oluşturmaktır.

Kullandığım Araçlar

Geliştirdiğim İlişki Analiz Testi, ilişkinin temel dinamiklerini görünür hale getirmek için

kullanılır. Test sayesinde:

– Yakınlık, tutku, temel güven ve aidiyet gibi ilişki becerileri

– Çatışmayı besleyen risk ve kırılganlık alanları

– İlişkinin güçlü ve zorlanan tarafları

daha somut biçimde değerlendirilebilir. Sonuçlar çiftle paylaşılır ve terapi çerçevesi bu

tabloya göre şekillenir.

Eğitim ve Klinik Formasyonum

İstanbul Üniversitesi – Psikoloji Bölümü (1997–2001) – İstanbul

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü – Yüksek Lisans (2001–2004) – İstanbul

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi – İstanbul (2010)

Cinsel Terapi Eğitimi – İstanbul (2014)

Bütüncül Psikoterapi Eğitimi – İzmit (2013–2015)

Psikanaliz Süreci – İstanbul (2017–2025)

Uluslararası Imago Relationship Institute – İmago Çift Terapisi Eğitimi – Atlanta (2014–2015)

İmago Çift Terapisi Süpervizyonu – Atlanta (2015–2020)

Yetişkin (İlgili adreslerde)

Makaleler
Röportaj

• Sigortası olan hastalar

Evlilik Enstitüsü | Kadıköy – İstanbul

Fenerbahçe Mahallesi Bağdat Caddesi No: 216A/23 İrfan Bey Apartmanı, Kadıköy 34726

• G

Erhan Bey'in yargılamadan, bağ kurarak, yanımda bir nevi yoldaş olarak yürümesi; özellikle bir saniye sonrasını göremediğim, hareket edemediğim zamanlarda bilgisi ve deneyimiyle bana rehberlik etmesi paha biçilemezdi. Hala da öyle..

Çok zorlayıcı bu kent yaşamında, %100 güvenebileceğim, aklımın ucundan başka hiçbir şey geçmeden sadece benim "iyi" daha doğru tabirle "kendim" olmamı isteyen bir uzmanla tanışmak ve O'nun bu yolda bana eşlik etmeyi kabul etmesi bence benim şansımdı. Bunu çok terapist değiştirmiş ve bu yolda pek çok badire atlatmış biri olarak söylüyorum.

Terapiye başlayan, bir ucundan kendini tutup çabalayan herkesin aslında bildiği gibi, bu zamanda size gerçekten iyi gelecek bir uzman bulmak, bence ruh eşinize denk gelmekten daha zor :) Ruh eşini mit kabul ediyorsanız işin zorluğu iyice artıyor tabii de; neyse o ayrı konu :))

Benim için böyle bir deneyimdi, iyi ki var!

• C

Daha ilk seanslardan itibaren farkı hissediyorsunuz. Dinlenildiğinizi, görüldüğünüzü ve ciddiye alındığınızı hissettiren bir uzman.

• Evlilik Enstitüsü | Online Online Terapi  •

Psk. Erhan Özden

Teşekkür ederim güzel görüşleriniz için. Terapi aslında danışan kadardır

Erhan Hoca’yla çalışmak benim için hem mesleki hem de kişisel anlamda çok dönüştürücü bir süreç oldu. Terapideki yaklaşımı, kurduğu güvenli alan ve insana gerçekten dokunan açıklamaları sayesinde kendimi çok daha net görmeye başladım. Her seans, farkındalık kazandığım, üzerinde düşünmeye devam ettiğim bir alan açtı. Hem bilgi birikimi hem de insani yaklaşımıyla kendinizi gerçekten duyulmuş ve görülmüş hissettiriyor. İyi ki yollarımız kesişmiş.

• Evlilik Enstitüsü | Kadıköy – İstanbul Randevu  •

Psk. Erhan Özden

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. İyi ki

Sorunları tespit etmedeki başarısı ve empati yeteneği gerçekten etkileyici. Konuları somut örneklerle açıklama şekli, durumu çok daha iyi anlamamı sağladı. Çözüm odaklı ve net bir yol haritası çiziyor. Kendimi güvende hissettim ve her seanstan umutla çıktım. Profesyonel destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Psk. Erhan Özden

Sorun dediğimiz şeyler aslında bir çığlıktır. Ben bu sorunsuzluğu sevmedim der ve sorun yaratırız. Bizzat biz yaparız bunu. Yıkıp yeni yapmak için. Sorunları sevelim. Ve duyalım

Erhan bey ile tanışmış olmak eşim ve bana çok iyi geldi. Senelerdir birbirimizin fark edemediğimiz noktalarını, sorun olarak gördüğümüz kısır konuları keşfetmemize fayda sağladı.

• Evlilik Enstitüsü | Bodrum – Muğla  •

Psk. Erhan Özden

Eşler imza ile birbirlerini tanıdıklarını değil, tanıma niyetlerini teyit ederler. İmza seni tanıyorum değil tanımak istiyorumdur. Ve kutudan çıkan tüm geçmişimizle konuşan ve bizi santim santim dönüştüren bir hediye olur. Görebilirsek.

• F

Uzun zamandır kendimi bu kadar anlaşılmış hissetmemiştim. İlk görüşmeden itibaren güven veren, profesyonel ama aynı zamanda çok samimi bir yaklaşımı var. Hem dinliyor hem de gerçekten işe yarayan yönlendirmeler yapıyor. Seanslardan her çıkışımda daha net, daha güçlü ve daha rahatlamış hissediyorum. Hayatımda fark yarattığını içtenlikle söyleyebilirim. İyi bir psikolog arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Evlilik Enstitüsü | Bodrum – Muğla  •

Psk. Erhan Özden

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Terapi en sade haliyle iki insanın biri için içten bir buluşmasıdır. Gerisi içeride belli olur. Yaşanır. Ve samimiyete tutundukça mucizeler olur.

• I

Gerçek anlamda dinlendiğimi ve görüldüğümü hissettirdi; bu deneyimden çok memnun kaldım. Yaklaşımı, sakinliği ve samimiyeti gerçekten iyi geldi.

Psk. Erhan Özden

Değerli görüşünüz için teşekkür ederim. Gerçek duyulmak uzun zamandır unuttuğumuz ama çok hak ettiğimiz bir şey değil mi? Bol bol duyulmanız dileğiyle.

Sakin ve güvenilir bir deneyimdi.
    Oldukça rahatlatan ,içten bir karşılama önemliydi benim için.
    Her zaman danışanı olmak isterim...

Psk. Erhan Özden

Teşekkür ederim İçtenliğimize güvenince her şey yolunu buluyor.

Erhan Hocamız Enstitümüzün süpervizör terapistidir. Bizler kurum terapistleri olarak terapinin ABC'sini ondan öğrendik. Siz en derininizdekini görür, yorumlar, şaşırırsınız.

• Evlilik Enstitüsü | Kadıköy – İstanbul Diğer  •

Psk. Erhan Özden

Teşekkür ederim. Sizlerin o akıllı soruları olmasa her şey eksik olur.

• H

Çok derin dinleyip hiç tahmin etmediğiniz alanlara dokunuyor. Kendisiyle görüştüğüm süreç benim için çok güzel farkindaliklar yarattı ve yaratmaya da devam ediyor.Herkese tavsiye ederim yaşanması gereken bir deneyim.

• Evlilik Enstitüsü | Online Online Terapi  •

Psk. Erhan Özden

Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim. Her zaman söylerim terapi aslında danışan kadardır. Gizil yönünüzü içsel bir sezgi ile odaya getiren aslında bizzat sizsiniz. Terapistin görevi sizin pasınızı almak ve yorumlamak. Hepsi bu