0850 333 0388 Ücret öğren

Uzm. Kl. Psk. Melis Kan Koç

Uzm. Kl. Psk. Melis Kan Koç, 2016 yılında Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş, ardından Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde yetişkin bağlanma biçimleri, benlik saygısı ve kişilik özellikleri arasındaki ilişkileri incelemiştir.

Mesleki yaşamı boyunca NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Medical Park ve Medcity gibi sağlık kurumlarında klinik deneyim edinmiş; yetişkin psikopatolojileri, kişilik yapılanmaları ve psikoterapi alanında çalışmalar yürütmüştür. Günümüzde klinik çalışmalarını Gebze’de sürdürmektedir.

Klinik çalışmalarında özellikle kişilik bozuklukları ve kişilik yapılanmaları, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), anksiyete bozuklukları, panik bozukluk ve panik atak, travmatik yaşantılar, bağlanma ve ilişki sorunları üzerine yoğunlaşmaktadır.

Kişilik yapılanmalarının değerlendirilmesi ve psikoterapisinde psikodinamik yaklaşımı temel alan Kan; Prof. Dr. Doğan Şahin’den Üst Düzey Kişilik Yapılanmalarında Dinamik Psikoterapi ve Aktarım Odaklı Psikoterapi eğitimleri almıştır. Borderline ve narsisistik kişilik örüntülerinin yanı sıra obsesif, histerik ve bağımlı kişilik yapılanmaları; savunma mekanizmaları, benlik algısı, duygu düzenleme biçimleri ve tekrarlayan kişilerarası ilişki örüntüleri klinik çalışma alanları arasındadır.

Dr. Alp Karaosmanoğlu / Psikonet bünyesinde aldığı Şema Terapi eğitimleri kapsamında borderline ve narsisistik kişilik bozuklukları, erken dönem uyumsuz şemalar ve bunların yetişkinlik dönemindeki duygu, düşünce ve ilişki örüntüleri üzerindeki etkileri üzerine eğitim almıştır.

Obsesif Kompulsif Bozukluk, anksiyete bozuklukları, panik bozukluk ve panik atak, sağlık kaygısı ve fobilerle çalışmalarında Prof. Dr. Aslıhan Dönmez’den aldığı Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimi doğrultusunda bilişsel ve davranışçı yöntemlerden yararlanmaktadır.

Travmatik yaşantılar ve travmanın kişinin bugünkü yaşamındaki etkileriyle çalışırken Burhanettin Kaya’dan aldığı EMDR eğitiminin yanı sıra psikodinamik yaklaşımlardan yararlanmaktadır. Özellikle erken dönem yaşantıların kişinin benlik algısı, bağlanma biçimi, duygu düzenleme kapasitesi ve yetişkinlik dönemindeki ilişkileri üzerindeki etkilerini psikoterapi sürecinde ele almaktadır.

Klinik pratiğinde tek bir psikoterapi yaklaşımını tüm danışanlara uygulamak yerine; kişinin başvuru nedeni, klinik ihtiyaçları ve kişilik yapılanmasına göre psikoterapi sürecini yapılandırmaktadır. Bu doğrultuda Dinamik Psikoterapi, Aktarım Odaklı Psikoterapi, Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve EMDR yaklaşımlarından yararlanmaktadır.

Yetişkin psikoterapisinin yanı sıra çocuk ve ergenlerle de klinik çalışmalar yürütmektedir. Oyun Terapisi eğitimini Üsküdar Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Çocukluk çağı travmaları, çocuk ve ergenlerde kaygı, duygusal ve davranışsal güçlükler ile ebeveyn-çocuk ilişkisi üzerine çalışmakta; gerekli durumlarda çocukla yürütülen süreci ebeveyn görüşmeleriyle desteklemektedir.

Ebeveyn danışmanlığında çocuğun duygusal ve davranışsal ihtiyaçlarının anlaşılması, ebeveyn-çocuk ilişkisinin değerlendirilmesi, sınır koyma, duygu düzenleme, kaygı ve davranış sorunları karşısında ebeveyn tutumlarının yapılandırılması üzerine çalışmaktadır.

Ayrıca psikologlara yönelik mesleki süpervizyon çalışmalarında vaka formülasyonu, kişilik yapılanmalarının değerlendirilmesi, psikoterapi sürecinin yapılandırılması, terapötik ilişki, aktarım ve karşı aktarım süreçleri ile klinik müdahale planlaması üzerine çalışmaktadır.

Psikoterapi Eğitimleri

• Üst Düzey Kişilik Yapılanmalarında Dinamik Psikoterapi — Prof. Dr. Doğan Şahin

• Aktarım Odaklı Psikoterapi — Prof. Dr. Doğan Şahin

• Şema Terapi — Dr. Alp Karaosmanoğlu / Psikonet

• Borderline ve Narsisistik Kişilik Bozukluklarında Şema Terapi — Dr. Alp Karaosmanoğlu / Psikonet

• Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) — Prof. Dr. Aslıhan Dönmez

• EMDR — Burhanettin Kaya

• Oyun Terapisi — Üsküdar Üniversitesi

Psikolojik Değerlendirme ve Test Eğitimleri

Psikolojik değerlendirme sürecinde klinik görüşmenin yanı sıra, gerekli durumlarda eğitimini aldığı psikometrik ve gelişimsel değerlendirme araçlarından yararlanmaktadır.

Yetişkin Değerlendirme

• Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi

• Gesell Gelişim Figürleri Testi

Başlıca Çalışma Alanları

Yetişkin

Kişilik bozuklukları ve kişilik yapılanmaları; borderline ve narsisistik kişilik örüntüleri; obsesif, histerik ve bağımlı kişilik yapılanmaları; Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB); anksiyete bozuklukları; panik bozukluk ve panik atak; sağlık kaygısı; fobiler; depresyon ve depresif belirtiler; travmatik yaşantılar; çocukluk çağı travmalarının yetişkinlik dönemindeki etkileri; bağlanma ve ilişki sorunları; tekrarlayan ilişki örüntüleri; benlik saygısı ve duygu düzenleme güçlükleri.

Çocuk ve Ergen

Çocukluk çağı travmaları; kaygı ve duygusal güçlükler; davranışsal güçlükler; ebeveyn-çocuk ilişkisi; oyun terapisi; gelişimsel değerlendirme ve ebeveyn danışmanlığı.

Mesleki Süpervizyon

Psikologlara yönelik vaka formülasyonu, klinik değerlendirme, kişilik yapılanmalarının değerlendirilmesi, psikoterapi sürecinin yapılandırılması, terapötik ilişki, aktarım ve karşı aktarım süreçleri ile klinik müdahale planlaması alanlarında mesleki süpervizyon çalışmaları yürütmektedir.

Kurumsal Çalışmalar

Klinik çalışmalarının yanı sıra kurumsal alanda da çalışmalar yürütmekte; farklı sektörlerde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara yönelik eğitim, seminer ve psikoeğitim programları gerçekleştirmektedir.

Kurumsal çalışmalarında psikoloji alanındaki klinik bilgi ve deneyimini çalışma yaşamının dinamikleriyle bir araya getirerek; çalışanların psikolojik iyi oluşu, stres yönetimi, motivasyon, farkındalık, iletişim, kişilerarası ilişkiler ve insan davranışı gibi başlıklarda eğitimler vermektedir.

Kurumların ihtiyaçları doğrultusunda eğitim ve seminer içerikleri hazırlamakta; bugüne kadar farklı sektörlerden çok sayıda kurum ve şirketle kurumsal eğitim ve seminer çalışmaları gerçekleştirmiştir.

Uzm. Kl. Psk. Melis Kan; yetişkin, çocuk ve ergen danışanlarla klinik çalışmalarını Gebze’de sürdürmekte, bunun yanı sıra ebeveyn danışmanlığı, psikologlara yönelik mesleki süpervizyon ve kurumlara yönelik eğitim ve seminer çalışmaları yürütmektedir.

Yetişkin
En az 7 yaşındaki çocuklar

Melis Kan Koç
Uzman Klinik Psikolog Melis KAN

Osman yılmaz , 637. sokak, no:5, Özgenç Apartmanı, daire:1, Gebze, Kocaeli 41400

Ödeme yöntemleri

• Nakit

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım
  • N

n....e

Psikolojik destek almaya başlarken en önemli çekincem kendimi ne kadar rahat ifade edebileceğimdi. Melis Hanım’ın yaklaşımı sayesinde bu kaygım daha ilk görüşmelerde ortadan kalktı. Kendisi oldukça sakin, anlayışlı ve profesyonel bir şekilde süreci yönetiyor. Görüşmeler ilerledikçe yaşadığım bazı durumları daha sağlıklı değerlendirebildiğimi, duygularımı daha iyi anlayabildiğimi ve günlük hayatımda karşılaştığım sorunlarla baş ederken daha güçlü hissettiğimi fark ettim. Özellikle sürecin kişiye özel ilerlemesi ve her görüşmenin bir öncekinin devamı niteliğinde olması benim için çok değerli. Kendinizi anlatırken acele ettirilmediğiniz, gerçekten güvende ve rahat hissedebildiğiniz bir ortam sunuyor. Destek almayı düşünen ancak bu konuda tereddüt yaşayan kişilere Melis Hanım’ı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

• Uzman Klinik Psikolog Melis KAN EMDR Terapi  •

Terapiye başlarken bu kadar fayda göreceğimi düşünmemiştim. Seanslarda kendimi rahatça ifade edebiliyor, iç dünyamı yargılanmadan paylaşabiliyorum. Melis hanım olaylara farklı açılardan bakmayı öğrenmemi sağladı ve farkındalığımın artmasına gerçekten büyük katkısı oldu. Her seanstan kendimle ilgili yeni bir bakış açısıyla ayrılıyorum. Sürecin bana çok iyi geldiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

• Uzman Klinik Psikolog Melis KAN Yetişkin Terapisi  •

se...k

İlk seansımız olmasına rağmen gerek yaklaşımı gerekse iletişim dili sayesinde sanki yıllardır tanıdığım biriyle görüşüyorum gibi rahattım. İlk seans her terapi için zor gelmiştir bana. Seans biterken bir sonra ki görüşmenin ne zaman olacağını düşünüyordum

• Uzman Klinik Psikolog Melis KAN Bireysel Terapi  •

• B

b....b

Melis Hanım ile yaklaşık 2 aydır panik atak, kaygı bozukluğum için terapilere devam ediyorum. Yaklaşımı, süreci yönetmesi, ulaşılabilir olması beni en memnun eden yönleri oldu. Atak sürelerim ve sıklığı çok azaldı. Seanslarımıza devam ediyoruz.

• Uzman Klinik Psikolog Melis KAN Psikoterapi  •

s....t

Uzun zamandır yaşadığım travmalarla ilgili destek almaya karar verdim ve Melis hanıma geldim bu zor dönemimde Melis Hanım kendimi ifade edebileceğim, yargılanmadan dinleneceğim bir ortamda olduğumu hissettirdi. Onun desteğiyle hem kendimi daha iyi tanımaya başladım hem de iç huzurumu yeniden yakalamaya başladım. Melis hanım ile tanıştığımdan beri kendimi çok iyi hissediyorum profesyonelliği, sıcak yaklaşımı, anlayışlı olması pozitif enerjisi beni kendimi güvende hissettiriyor. Yaşadığım olumsuz konularda nokta atışı yaparak beni doğru yönlendiriyor ve uyguladığı yöntemler de bana çok iyi geliyor. Uzun zamandır yaşadığım duygusal karmaşayı Melis hanım sayesinde çözümlemeye başladım. İhtiyaç duyan herkese gönülden tavsiye ediyorum.

• Z

z....g

Melis Hanım yaşadığınız süreci anlamanız ve değiştirmeniz hakkında oldukça yardımcı oluyor ve yapıcı önerilerde bulunuyor. Görüşmelerinizin sonuçlarını kısa sürede yaşamınızda görebiliyorsunuz.

• başka bir yer Diğer  •

• Ö

ö.....

Melis Hanım hayatıma dokunuş yapan değerli bir kişidir.
    hayatıma anlam katan ve beni her seferinde yeniden keşfetmemi sağlayan eşsiz bir rehber. Onun profesyonelliği, derin bilgisi ve insanı yargılamadan anlayan sıcacık tavırları sayesinde kendimi güvende ve değerli hissediyorum. Her soruma ışık tutan açıklamaları ve çözüm odaklı yaklaşımları, zorlukların üstesinden gelmemde bana ilham verdi. Dinleme sanatı, empati yeteneği ve en karmaşık duyguları bile ustalıkla ele alışı, onu sadece bir uzman değil, aynı zamanda ruhsal bir yol arkadaşı haline getiriyor. Onunla çalıştığım her an, bana daha bilinçli, huzurlu ve güçlü bir versiyonumu armağan ediyor. Böylesine özel bir profesyonelle karşılaşmak, hayatımın en büyük şanslarından biri.

• T

tu...

Neredeyse iki yıldır terapistimle çalışma ayrıcalığına sahibim ve özgüvenimi kazanmama ve duygularımı anlamama ne kadar yardımcı olduklarını anlatamam. Terapistimle ilk tanıştığımda depresyonun derinliklerindeydim ve yolumu bulmaya çalışıyordum. Aldığım her karar, başkalarını, özellikle de ailemi hayal kırıklığına uğratma korkusundan etkileniyordu. Ancak terapistimin sarsılmaz desteğiyle, hayatın kişinin kendisi için yaşanması gerektiğini anladım. Artık kararlara yeni keşfettiğim bir özgüvenle yaklaşıyor, kendi arzularıma ve ihtiyaçlarıma öncelik veriyorum. Bu dönüşüm hayatımı değiştirdi

• M

me...e

Melis hanım hayatıma dokunan çok değerli insan. 5 aydır birlikte aşmaya çalıştığımız yas sürecimde bana destekleri, yardımı sayesinde hayata tutundum. Uyguladığı terapi yöntemi olsun konuşmaları olsun bu süreçte ayağa kalkmamı sağlayan çok özel insan. Hala seanslarımız devam ediyor iyiki Melis hanımla yollarımız kesişmiş.

• Uzman Klinik Psikolog Melis KAN EMDR Terapi  •

eb...

İlk seansımdı ve çok ılımlı birisi,ilk seansta bile bazı farkındalık karımı yaşadım, kendisiyle iyi bir yol katedecegime inanıyorum,

• Uzman Klinik Psikolog Melis KAN  •

Kl. Psk. Melis Kan Koç

Nazik sözleriniz için teşekkür ederim