Sedef Kılıç Kartar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden onur derecesi ile mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini İstanbul Medipol Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı'nda yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Yüksek lisans tezi kapsamında sigara bağımlılığına yönelik çalışmış ve bireylerin sigarayı bırakmaya yönelik kararlılığını değerlendiren bir ölçeğin Türkçe uyarlama çalışmasını gerçekleştirerek klinik psikolog ünvanını almıştır.
Lisans eğitimi süresince danışmanlık merkezi, anaokulu, sivil toplum kuruluşu gibi pek çok kurumda aktif olarak görev almıştır. Klinik stajlarını Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamıştır. İlgili stajları kapsamında Psikoz, Duygudurum Bozuklukları, AMATEM ve BAHAR birimlerinde görev almıştır.
Yüksek lisans eğitimine devam ettiği dönemde, İstanbul Medipol Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi'nde psikolog ünvanıyla görev almış ve üniversite öğrencilerine psikoterapi hizmeti vermiştir. Bununla beraber, Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) ve Psikodinamik Psikoterapi ekollerinde süpervizyon süreçlerini tamamlamıştır.
Katıldığı eğitimler arasında Psikodinamik Yönelimli Cinsel Terapi Seminerleri, 3. İstanbul ACT Kongresi, SAMBA (Sigara, Alkol, Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) Uygulayıcı Eğitimi ve Objektif Değerlendirmede Kullanılan Psikolojik Çocuk Testleri Uygulayıcı Eğitimi yer almaktadır. Halihazırda yetişkin ve ergen bireylere ihtiyaçlarına uygun olacak biçimde yüz yüze ve online olmak üzere psikoterapi hizmeti vermektedir.
- Anksiyete
- Kişilerarası İlişkilerde Bozukluklar
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
- Ağlama ve Öfke Nöbetleri
- Kronik yorgunluk sendromu
İhsaniye Mah. Kartallar Sk. Morita Danışmanlık Merkez Ofis, Nilüfer, Bursa 16000
- Sigortası olan hastalar
Yas Terapisi
İlişki Terapisi
U
u.....
Yaklaşık 1 sene önce tanıştık Sedef Hanım ile. Önce ayda 4 kez ve sonra ayda 2 kez terapi aldım. Benim için en çarpıcı olan şey...Kendi kendime yaptığım haksızlıkları fark etmemdi galiba...Kendimi devamlı eleştirmem, yetersizlik hislerim ve genel olarak hevesimi kaybetmiş olmamın üzerinde durduk...Çözmem için sorunlarımın kaynağına inmem ve kendimi görüp anlamam gerekiyormuş meğer se...hep kaçmışım. Şimdi ise ilk seansımızda yapamam dediğim ne varsa yapabildiğimi görmek...Bunun mutluluğu kelimelerle tarif edilemez...Doğru tespitler ve doğru yaklaşım sayesinde bu noktaya geldim...Benim gibi hisseden herkes için Sedef Hanım doğru uzman. Herkese öneririm.
al...
Depresyon ve sosyal fobi sürecim için başvurduğum psikoloğumdan çok memnunum. Şu an halen terapi sürecime aksatmadan devam ediyorum ve her şeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum. Saygılarımla.
i̇....
Sedef Hanimla yuruttugumuz terapi sürecimden cok ama cok memnunum. Empati yetenegi yuksek,sicakkanli ve ayni zamanda cok bilgili bir psikolog. Takintili dusuncelerim,ofke problemim,riskli alkol kullanimim ve iliski sorunlarimi cozmemde buyuk emegi var. Nasil bir hafta gecirirsem gecireyim seansa her geldigimde beni guler yuzlu ve guvenli bir ortamin karsilayacagini bilmek gercekten cok konforlu bir hissiyat. Ihtiyaci olan herkese tavsiye ederim.
a....g
Ben Sedef Hanıma tavsiye üzerine yoğun anksiyete belirtileri yaşarken başvurdum. İlk andan itibaren ne kadar doğru bir seçim yaptığımı hissettirdi bana. Kendimi insanlara kolayca açamayan biri olmama rağmen Sedef Hanımın güven veren samimi tavrı sayesinde dökülüverdim. Yaptığımız seanslar ile anksiyetemle baş etmeyi öğrendim ve belirtilerimin şiddeti azaldı. Ayrıca bu süre içinde özgüvenimin arttığını ve hem iş hayatımda hem de sosyal hayatımda daha rahat hareket edebildiğimi fark ediyorum. Sedef Hanım enerjisi çok yüksek, hafızası kuvvetli ve çok ilgili bir uzman. Her seansta sizinle ilgilendiğini gerçekten hissetiriyor. Ben kendisinden çok memnunum.
al...i
Sedef Hanım’a internet üzerinden ulaştım ve yorumlarını okuduktan sonra kendisiyle iletişime geçtim. Eşimle artık konuşamadığımızı, devamlı tartıştığımızı ve bu gerginliğin kızımıza yansıdığını hissettiğimiz için psikolog araştırmasına girmiştik. Sedef Hanım ilk görüşmeden itibaren güler yüzüyle ve profesyonel tavrıyla eşimle bana büyük güven verdi ve biz de evlilik danışmanlığı sürecine başlamaya karar verdik. Aldığımız destek sayesinde eşimle olan yakınlığımız arttı, birbirimizi çok daha iyi anlamaya başladık. Bazı seanslar ağladık, bazı seanslar ise güldük ama en önemlisi ailemizi kırıldığı yerden topladık... Doğru yerden rehberlik aldığımız için çok mutluyuz, psikolog Sedef Hanım'ı herkese tavsiye ederiz.
T
t ...m
6 aydır Sedef Hanım'dan kumarı bırakma sürecim için psikolojik yardım alıyorum . Terapiye başlamadan önce kumar yüzünden hem maddi hem de manevi olarak dibi görmüştüm ama kimseye ne yaşadığımı anlatamadım ... En sonunda bunun tek başıma halledemeyeceğim bir problem olduğunu kabullenip profesyonel yardım için Sedef Hanım'a başvurdum . Sedef Hanım çok başarılı ve tecrübeli bir uzman, beni ilk randevudan bu yana hiç yargılamadan dinledi, anladı ve bu durumlara nelerin sebep olduğunu bir bir fark etmemi sağladı . Sayesinde uzun zamandır kumara hiç bulaşmadım . Başlarda yoğun olan oynama isteğim git gide azaldı ve en önemlisi duygularımla nasıl başedeceğimi keşfettim . Sürece halen devam ediyorum . Her seansta kendime yeni bir şey kattığımı ve kişisel olarak güçlendiğimi hissediyorum .
• Online Danışmanlık • Randevu •
İşini çok seven, anlattıklarınızın hiçbirini unutmayıp yerinde analizler yapan ve bana çok faydası dokunmuş çok değerli psikoloğum olur kendisi. Biz yaklaşık 9 aydır seanslarımıza devam ediyoruz. Bu süre içinde kendime değer vermeyi ve sınır çizmeyi onun sayesinde öğrendim. Önceden insanlara hayır demek benim için anlatamayacağım kadar zordu, genelde kendimden çok ödün verirdim ama şimdi en çok kendimi dinliyorum, kendi ihtiyaçlarımı fark ediyorum ve buna göre hareket edebiliyorum. Başlarda terapiye gitmek konusunda kaygılıydım ama psikoloğumun verdiği güven ve güzel enerji sayesinde kendimi her seans daha da rahat hissettim. 35 yaşımda hayatımı ve kendimi yeniden bulmamı sağlayan Sedef Hanım'a ne kadar minnettarlık duysam az.
• Uzm. Kl. Psk. Sedef Kılıç Kartar • Bireysel Terapi •
su...n
Uzun araştırmalarım sonucu Sedef Hanım'a ulaştım. Kendisi hem çok iyi bir dinleyici hem de yaptığı nokta atışı tespitlerle beni benden daha iyi çözdü diyebilirim. Anlayışı, kibarlığı ve güler yüzü sayesinde pek çok problemimi beraber aştık. İyi ki varsınız Sedef Hanım.
• Uzm. Kl. Psk. Sedef Kılıç Kartar • Bireysel Terapi •
a....g
Tavsiye üzerine Sedef Hanımla görüşmeye başladım ve iyi ki de öyle yapmışım. Sedef Hanımla travma terapisi üzerine görüşmeler yaptık. Geceleri uykusuz kalmaktan ve sürekli kötü bir şey olacak diye düşünmekten kurtulmaya başladım. Artık geçmişte yaşamadığımı hissediyorum. Kendime bu zamana kadar yaptığım en büyük iyilik terapiye gitmek oldu.
• Online Danışmanlık • Randevu •
Çift terapisine başlarken çok umutsuzduk, açıkçası eşimle birbirimizi kaybetmenin eşiğine gelmiştik. Sedef Hanım’ın sakinliği, anlayışı ve olaylara farklı bakış açıları getirmesi sayesinde tartışma konularımıza yepyeni bir gözle bakmaya başladık. Sedef Hanım’ın üzerimizde emeği büyük. İyi ki yolumuz kesişmiş, iyi ki kendisine başvurmuşuz.
• Uzm. Kl. Psk. Sedef Kılıç Kartar • Çift Terapisi •
Sedef Kılıç Kartar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sedef Kılıç Kartar, Psikoloji. Size Sedef Kılıç Kartar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Dinamik Psikoterapiler, Cinsel Terapi, Psikoonkoloji.
Sedef Kılıç Kartar adresi nerede?Sedef Kılıç Kartar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İhsaniye Mah. Kartallar Sk. Morita Danışmanlık Merkez Ofis Bursa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sedef Kılıç Kartar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sedef Kılıç Kartar uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sedef Kılıç Kartar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sedef Kılıç Kartar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sedef Kılıç Kartar hangi dilleri konuşuyor?Sedef Kılıç Kartar ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Sedef Kılıç Kartar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sedef Kılıç Kartar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sedef Kılıç Kartar hakkında ne düşünüyor?Toplam 21 hasta / danışan, Sedef Kılıç Kartar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sedef Kılıç Kartar hangi sigortaları kabul ediyor?Sedef Kılıç Kartar tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.