0850 333 0344 Ücret öğren

Çukurova Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum. Lisans öğrenimim süresince yalnızca teorik eğitimle sınırlı kalmayıp, psikolojinin toplumsal faydaya dönüşmesi adına Çukurova Üniversitesi Psikoloji Kulübü’nün kurucu başkanlığını üstlendim. Bu görevim kapsamında, hem meslektaş adaylarımın gelişimine katkı sağlayan hem de ruh sağlığı alanında farkındalık oluşturan çok sayıda seminer, atölye ve akademik etkinlik düzenledim. İnsan davranışını anlama yolculuğunun yaşam boyu süren bir gelişim gerektirdiğine inanıyor, bu vizyonla mesleki alandaki yenilikleri ve bilimsel gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyorum.

Mesleki pratiğimin temellerini lisans dönemimdeki kapsamlı saha çalışmalarıyla attım. Bu süreçte Özel Muğla Yücelen Hastanesi'nde, ülkemizin ilk EMDR terapistlerinden biri olan Uzm. Psikolog M. Kenan Alyürük ile birlikte çalışma ve klinik süreçleri gözlemleme imkanı buldum. Mezuniyetimin hemen ardından, danışan değerlendirme süreçlerinde daha bütüncül bir yaklaşım sunabilmek adına Türkiye Sağlık Vakfı moderatörlüğünde düzenlenen çocuk dikkat ve değerlendirme testleri eğitimlerimi başarıyla tamamladım.

Psikoterapi süreçlerimde temel aldığım Bilişsel Davranışçı Terapi ekolündeki yetkinliğimi en üst seviyeye taşımak amacıyla, Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar moderatörlüğünde Bilişsel Davranışçı Terapiler Derneği tarafından düzenlenen BDT 1. ve 2. Modül eğitimlerini başarıyla tamamladım. Teorik ve klinik becerilerimi pekiştirmek adına yine aynı dernek çatısı altında, Prof. Dr. Aslıhan Dönmez liderliğinde Bilişsel Davranışçı Terapi süpervizyon süreçlerimi de tamamlayarak klinik pratiklerimi güçlü bir uzmanlık zeminine oturttum.

Saha deneyimimi pekiştiren en önemli dönemlerden biri de Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bir yıl boyunca psikolog olarak görev yaptığım süreç oldu. Bu görev süresince askeri personele ve ailelerine yönelik; psikolojik dayanıklılığı artırma, aile içi sağlıklı iletişim, eş seçimi ve madde bağımlılığı ile mücadele gibi kritik konularda önleyici ruh sağlığı seminerleri ve eğitim programları yürüttüm. Bunun yanı sıra, yoğun stres ve uyum problemleri yaşayan çok sayıda danışanımla Bilişsel Davranışçı Terapi yöntemlerini uygulayarak başarılı ve kalıcı sonuçlar elde ettim. Yürüttüğüm bu özverili çalışmalar ve kuruma sağladığım katkılar vesilesiyle 5. Kolordu Komutanı tarafından takdir edilerek ödüllendirildim.

Edindiğim bu çok yönlü klinik ve saha tecrübesinin ışığında, halen kurucusu olduğum Çağdaş Psikoloji Uygulamaları Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde mesleki çalışmalarıma devam etmekteyim. Danışanlarımı güvenli, empatik ve profesyonel bir çerçevede ağırlamayı ilke ediniyor; her bireyin kendine özgü ihtiyaçlarına odaklanan bilimsel ve etik bir terapi süreci yürütmeyi amaçlıyorum.

Yetişkin (İlgili adreslerde)

• Kredi kartı
Vedat Aras

Ödeme yöntemleri

• Nakit

Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım
  • G

Panik ataklarım nedeniyle bir süredir günlük hayatım oldukça zorlaşmıştı. Özellikle kalp çarpıntısı, nefes alamama hissi ve tekrar aynı şeyi yaşayacağım korkusu beni çok yoruyordu. İlk başta yaşadıklarımı kontrol edemeyeceğimi düşünüyordum. Seanslarda öncelikle yaşadığım belirtileri ve bunların altında yatan düşünceleri anlamaya başladım. Zamanla panik anlarında ne yapmam gerektiğini öğrenmek ve belirtileri daha doğru yorumlamak benim için çok faydalı oldu. Şu an kendimi çok daha güvende ve kontrollü hissediyorum. Sürece yaklaşımı, dinlemesi ve kendimi rahat ifade edebilmem konusunda gösterdiği tutum benim için önemliydi.

• D

do...

İlk görüşmeden itibaren oldukça olumlu bir izlenim edindim. Vedat Bey karşısındaki kişiyi gerçekten dinleyen ve anlamaya çalışan bir uzman. Seanslar ilerledikçe kendimle ilgili farkındalığımın arttığını hissettim. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

• Çağdaş Psikoloji Uygulama ve Eğitim Merkezi • Psikoloji Randevusu  •

Yoğun panik atak krizleri yaşadığım zor bir dönemde terapistimle tanıştım. Seanslar ilerledikçe bedenimi ve zihnimi anlamayı, kaygıyla nasıl sağlıklı bir şekilde kalabileceğimi öğrendim. BDT ve güven güven veren yaklaşımı sayesinde hayat kalitem belirgin şekilde arttı.

Psk. Vedat Aras

Geçmişte yaşadığınız o zorlayıcı panik atak krizlerinin ardından, terapi sürecine gösterdiğiniz bağlılık ve cesaretle kendi içinizde bu alanı açabilmiş olmanız çok değerli. Seanslarda öğrendiklerinizi hayatınıza aktararak bedeninizin ve zihninizin rehberi olmayı başardınız; asıl büyük emeğin ve başarının size ait olduğunu bilmenizi isterim. Hayat kalitenizin arttığını ve şu an her şeyin yolunda olduğunu duymak benim için büyük bir mutluluk. Güveniniz ve bu güzel paylaşımınız için içtenlikle teşekkür eder, hayatınızın bundan sonraki döneminde de sağlık ve dinginlik dilerim

• N

n....a

Oğlumun sınav kaygısı yaşadığı bir dönemde başvurduk hocama süreci öyle iyi yönetti ki kısa sürede sorunların çoğu ortadan kalktı

Psk. Vedat Aras

Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sınav kaygısının çocuğun akademik başarısının yanı sıra özgüvenini ve günlük yaşamını da etkileyebildiğini biliyoruz. Bu süreçte oğlunuzla birlikte çalışarak kaygısının altında yatan noktaları fark etmesine ve baş etme becerilerini geliştirmesine katkı sağlayabilmiş olmak benim için çok kıymetli. Güveniniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Kendisine başarılarının devamını diliyorum.

• T

t....o

Vedat beye çok kaygılı zamanımda başvurdum. Davranış bilimini çok iyi aktardı. İlk seanstan bile kendimi daha iyi hissediyorum.

Psk. Vedat Aras

Değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Görüşmelerimizin kendinizi daha iyi anlamanıza ve daha iyi hissetmenize katkı sağladığını duymak benim için oldukça kıymetli. Terapi sürecinde kişinin kendisini tanıması, yaşadığı güçlükleri anlamlandırması ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni baş etme yolları geliştirmesi temel amaçlarımızdan biridir. Bu sürece duyduğunuz güven için teşekkür ederim. Size fayda sağlayabilmek benim için mesleki açıdan büyük bir memnuniyet.

Kaygıyla tek başıma savaşamayacağımı anlayınca başladık. Panik anında ne yapmam gerektiğini, zihnimi nasıl sakinleştireceğimi çok net yöntemlerle öğretti. Artık o kaygı dalgası geldiğinde boğulmuyorum, kontrolü elime almayı biliyorum

Psk. Vedat Aras

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Süreçte edindiğiniz kazanımları günlük yaşamınıza başarıyla aktarabilmiş olmanız çok kıymetli. Sürecinize katkı sağlayabildiğim için memnuniyet duyuyorum

Zamanla fark ettim ki burada sadece konuşmuyoruz; birlikte bir yol yürüyoruz. Gösterdiğiniz özen, yargısız kabulünüz ve mesleğinize olan saygınız benim için çok kıymetli. Kendime bile sormaya çekindiğim soruları burada güvenle sorabiliyorum. Emeğinize ve varlığınıza minnettarım

Psk. Vedat Aras

Terapi sürecinde insanın kendisine bile söylemekte zorlandığı şeyleri güvenle ifade edebilmesi benim için çok kıymetli. Burada yargılanmadan, olduğu haliyle anlaşılabildiğinizi hissetmeniz ve kendi yolculuğunuzda kendinize daha yakından bakabilmeniz, bu sürecin en değerli taraflarından biri.Ben de bu yolculukta size eşlik etmekten ve her seans biraz daha kendinizi keşfetmenize alan açabilmekten büyük mutluluk duyuyorum.
    Güveniniz ve samimiyetiniz için asıl ben teşekkür ederim

• Ö

ös...ö

* Terapiye devam ettikçe kendime ve çevreme olan bakış açımın ne kadar olumlu anlamda değiştiğini fark ettim. Süreç boyunca gösterdiği anlayış, doğru tespitler ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde kendim için çok önemli bir mesafe kaydettim. İhtiyaç duyduğum her an yanımda hissettiğim bu profesyonel destek gerçekten çok değerliydi

Psk. Vedat Aras

Değerli yorumunuz ve nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Terapi, uzmanın rehberliği kadar danışanın bu sürece gösterdiği emek ve kararlılıkla şekillenir. Bakış açınızda sağladığınız bu kıymetli dönüşüme ve katettiğiniz mesafeye tanıklık etmek çok değerliydi. Hayat yolculuğunuzda güzellikler dilerim

Eş terapisine başvurma nedenimiz, sürekli birbirimizin hatalarına odaklanmamız nedeniyle evdeki huzurun ve iletişimin kaybolmuş olmasıydı.
    Terapi sürecinde suçlama döngüsünden çıkıp birbirimizi anlamayı ve iletişim dilimizi değiştirmeyi başardık. Profesyonel ve nesnel yaklaşımı sayesinde ilişki dinamiğimiz çok daha sağlıklı, yapıcı ve huzurlu bir hale geldi

Psk. Vedat Aras

Değerli yorumunuz ve içten geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Çift terapisinde en önemli adım, suçlama döngüsünü fark edip değişime ortak bir kararlılıkla yaklaşabilmektir. Süreç boyunca gösterdiğiniz açık iletişim çabası, yapıcı tutum ve birbirinizi anlama gayretiniz bu huzurlu dönüşümün en büyük anahtarı oldu. İlişkinizin bu yeni ve sağlıklı döneminde mutluluklar dilerim

• K

k.....

Yıllardır ilaç kullanıyordum bir de bu yolu denemek istedim iyi ki denemişim

Psk. Vedat Aras

Değerli yorumunuz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Yıllardır süregelen bir alışkanlığın ötesine geçip kendiniz için yeni bir yol deneme cesaretini göstermeniz çok kıymetli. BDT çerçevesinde yürüttüğümüz bu süreçte katettiğiniz mesafeye ve sağladığınız farkındalıklara tanıklık etmek çok değerliydi. Hayat yolculuğunuzda esenlikler dilerim