Uzm. Dr. Cengiz Darılmaz

Psikiyatri daha fazla

Şişli 2 adres

1985 yılında Elazığ’da doğdu. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2004-2010 yılları arasında tıp eğitimini tamamladı. Pratisyen hekimlik mecburi hizmetini 2010-2012 yılları arasında Ergani Toplum Sağlığı Merkezi’nde tamamladı.

2012-2016 yılları arasında çeşitli dönemlerde Araştırma Görevlisi / Asistan Doktor olarak ; Fırat üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı, İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda çalıştı.

Psikiyatri İhtisası'nı 2016-2020 yılları arasında İnönü Üniverstesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Bu dönemde Prof. Dr. Süheyla Ünal yöneticiliğinde gerçekleştirilen İnönü Üniveristesi’nin ev sahipliği yaptığı Yaz ve Güz Okulu programları kapsamında ‘’Travma ve İlişkili Ruhsal Bozukluklarda EMDR Uygulamaları ( Doç. Dr. Burhanettin Kaya )’’, ‘’ Yas Sürecine Farklı Yaklaşımlar ( Prof. Dr. Bedriye Öncü)’’, ‘’( Bilişsel Davranışçı Hipnoterapi Bağlamında Uygulamalı Hipnomeditasyon Eğitimi ( Prof. Dr. Atilla Soykan)‘’ ''Terapi Beyinde Ne Yapar ( Prof. Dr. Süheyla Ünal ) ‘’ konulu eğitimlere katıldı. Prof. Dr. Rıfat Karlıdağ tarafından uygulanan Vajinismus Grup Terapilerine katıldı. ''Karaciğer Nakli Olan Hastaların Psikososyal Durumlarının ve Yaşam Kalitelerinin Değerlendirilmesi'' hakkındaki bitirme tezini hazırlayıp ihtisasını tamamladı. Uzmanlık mecburi hizmetini 2020-2022 yılları arasında İstanbul Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tamamladı. 2022 yılında kendi isteği ile kamudaki hizmetinden ayrıldı ve Ocak 2023 itibari ile kendi muayenehanesinde hasta kabulüne başladı.

Ekim 2017-Nisan 2019 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından verilen Bilişsel Davranışçı Terapi kurumsal-uygulama ve süpervizyon eğitimlerini tamamladı. 2022 yılında Prof. Dr. Burhanettin Kaya tarafından düzenlenen EMDR Süpervizyon Eğitimi’ni tamamladı. Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimini tamamladı, süpervizyon süreci devam etmektedir; Süpervizyon Eğitimi ve sertifikasyonu sonrasında Cinsel Terapi hizmeti vermeyi planlamaktadır.

19 Mayıs Mah. Halaskargazi Cd. Çifkurt Apt. No:226 D:1, Şişli 34365

• Sigortası olan hastalar

Özel muayenehane

Valikonağı Caddesi, Şişli, İstanbul 34365

Psikiyatri Randevusu

Makaleler

• N

Cengiz bey ile seanslara Temmuz ayında başladım. Çocuğumun anafilaktik boyutta besin alerjisi var. Her an onu kaybetme korkusu ile kendimi hayattan soyutlamaya başlamıştım. Annelik dışında tüm vasıflarımı unuttuğum bir dönem idi. Ama aynı zamanda bu sıkışıp kaldığım labirentin içinden de kurtulmak istiyordum. Cengiz bey bana tercih ettiğim yoldan daha farklı daha sakin bir yol olduğunu keşfetmemi sağladı. Yine kızımın sağlığı için elimden geleni yapıyorum. Ama bunu yaparken daha dingin ve kaygısız ilerlemeye çalışıyorum. Keşke çok daha önce kendime bir iyilik yapıp destek alsaydım. Kızım olmadan evden adımımı atıp dışarı çıktığım her an, kaygısız geçirdiğim her saniye için minnettarım.Nedensiz bir kaygı değildi bendeki. Yol hala zor. Ama ben tüm yükü kendi omuzlarıma yüklememeyi yavaş yavaş öğreniyorum. İyi ki varsınız

• Dr.Cengiz Darılmaz Muayenehanesi Anksiyete Bozukluğu Tedavisi  •

Bugün ilk görüşmemizdi Cengiz bey ile. Kendimi oldukça rahat hissettim ki bu benim için önemli ilk görüşmede. Terapi sürecim belli bir terapötik sistemle devam edecek bir süre ve gelişme nasıl olacak bilmiyorum, ama bu hem doktor hem de benim katılımımla olabilecek bir süreç olduğu için, kendimle ve terapiyle ilgili şu an bişey söyleyemesem de terapi sürecini kabul etmem konusunda tereddüt etmeyişim, bu görüşmemden olumlu ayrıldığımın bir göstergesi diye düşünüyorum.
    Ayrıca, asistan Rabia hanım da çok naif ve kibar karşıladı. Kurumsal olarak da memnun ayrıldım diyebilirim rahatlıkla.

• B

Cengiz bey ile kendimi çok kötü hissettiğim bir dönemde görüşme sağladım konuştuk ve ilaç kullanmam gerektiğini söyledi bu konuşmaların sonucunda da kendisi bana dirençli olduğumu ve tedaviyi ilaçlı olarak reddetmemin normal olduğunu ve istersem ilaç değiştirip devam edebileceğimi iletti fakat ben kendisinin konuşmasından ve yaklaşımından memnun olmadım ve tedavi süresinde güven duyacağımı hissetmediğim için 2. görüşmemi gerçekleştirmedim ve o şekilde yardım alma fikrini tekrar bir kenara attım daha kötü oldum ama şu anda başka bir doktor ile görüşme sağlıyorum ilaç kullanıyorum ve kendimi gerçekten iyi hissediyorum .
    Aslında kendisi hakkında yorum yazmayı düşünmüyordum fakat bu tür panik atak ve kaygı bozukluğu yaşayan insanlar bu yorumları çok fazla okuyor ben de çok uzun süreler araştırdım doktor yorumlarını okudum bu sebepten ötürü deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    En iyi tecrübe kendi kendinize deneyimlediğinizdir.
    Olumlu olumsuz yorumlara takılmayın.

Uzm. Dr. Cengiz Darılmaz

Merhabalar öncelikle şu an iyi olmanıza sevindim ve geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Bu arada adınız yazmıyor kim olduğunu çıkaramadım çıkarmak ta istemiyorum.

Ben olumlu yorumlara dönmeyi tercih etmiyorum ve yapay buluyorum tabi ki danışanlarım memnunsa seviniyorum ve yüz yüze teşekkür ediyorum.

Öncelikle hangi terapi ekolü olursa olsun yapılan çalışmalar öncelikle danışanla terapist arasındaki terapötik ilişkinin ( ölçüm yöntemleri soyut olsa da)tedaviye yanıtta etkili olduğunu gösteriyor yani eğer güvenmediyseniz devam etmemeniz doğru bir karar olmuş.

Bu durum terapistten yani benden kaynaklı olabileceği gibi danışanın da algıları, bazı rahatsızlıkların doğası gereği, tearpistin gününde olmaması ya da bir problemi olması ile ilgili olabilir.

Tabi ki bu durumun sebebi çok olsa da her olumsuz geri bildirimde, terapist olarak kendimizi sorgulamamız gerek; her ne kadar aktarım odaklı bir terapi ekolü yapmasam da Bilişsel Davranışçı terapi de de aktarım olur ve geri bildirimleriniz benim için değerli; ne kadar geri bildirim o kadar eleştiri-analiz-gelişme demektir. Veri olmadan-girdi olmadan gelişme olmaz.

Ayrıca yorumlara göre terapist seçilmemeli görüşünüze katılıyorum iyi yorumlar daha çok yazılır eleştirel yorumlar yazılmaz genellikle.

Sonuç olarak geri bildirim almanın beni geliştireceğini düşünüyorum ve psikiyatrinin doğası gereği çok olumsuz geri bildirim alma ihtimalimin olduğunu biliyorum ve bu durumla barışık olduğumu düşünüyorum; tekrardan teşekkürler, geçmiş olsun...

• P

Daha ilk seanstan sonra ilaç değişimlerim sayesinde çevremin de fark ettiği olumlu yönde değişiklikler yaşadım. Kendisi çok sıcakkanlı ve merak ettiğiniz her şeyi detaylı açıklayan bir uzman.

• I

Cengiz hocsmın önerdiği EMDR terapisi sayesinde hayatım çok daha kolay bir yola girmeye başladı. İşinde özverili,danışanlarına karşı tutumu gayet iyi. Yolum kendisi ile kesiştiği için şanslıyım.teşekkürler.

• Dr.Cengiz Darılmaz Muayenehanesi Anksiyete Bozukluğu Tedavisi  •

Cengiz Bey öncelikle sağ olsun fazlasıyla ilgili birisi. Birçok konuda yardımcı oldu. Mesai saatleri dışında da ilgilendiği zamanlar oldu. Kendisinden 3 ay terapi gördüm ve oldukça memnunum. Aşırı derecede odaklanma problemim vardı terapilerden sonra ilaç desteği olmadan ve başka bir şey gerektirmeden problem yaşamadan rahatça çalışabiliyorum. Cengiz Bey ilgili sevecen ve bol esprili bir doktor.

•  •

• Ş

Cengiz Bey sayesinde birçok şeyi atlattım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Cengiz Bey'le görüşmeden önce otobüse, minibüse binemezdim ama sayesinde atlattım. Kendisinin ilgisi, sevgisi benim için çok farklı. 1 ay danışmanlık hizmeti aldım il dışına gittiğim için ben bırakmak zorunda kaldım. Desteklerinden sonra bayağı bir rahat hissettim. Cengiz Bey'den aldığım seanslardan aşırı memnun kaldım. Kendisiyle tekrar görüşme sağlamak istedim ama bu seferde kendisi bulunduğu kurumdan gitmişti.

•  •