2019 yılında Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını yüksek onur öğrencisi olarak tamamlayarak Klinik Psikolog unvanını almıştır. Yüksek lisans tezini, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Duman danışmanlığında “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Olan Öğrencilerin Ebeveynlerinin Bağlanma Stilleri ve Aleksitimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konusunda yazmıştır.
Yüksek lisans sürecinde Oyun Terapisi teorik eğitimlerini ve süpervizyonlarını başarıyla tamamlamıştır. Bunun yanı sıra:
Prof. Dr. Emre Konuk’tan EMDR,
Prof. Dr. Ümran Korkmazlar’dan Çocuk EMDR,
Doç. Dr. Nevin Dölek’ten Çözüm Odaklı Terapiler,
Yrd. Doç. Dr. Başak Demiriz’den Çocuk-Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi,
Dr. Christof Loose ve Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan Çocuk-Ergen Şema Terapi,
Reyhana Seedat’tan Çocuk ve Ergenlerle Oyun Terapisi ve EMDR eğitimlerini almıştır.
Ayrıca Theraplay® Oyun ve Aile Terapisi eğitimini Uzm. Psk. Aslı Candan Kodalak’tan, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi eğitimlerini ve süpervizyonlarını Mehmet Teber’den tamamlamıştır.
Mesleki gelişimini sürekli ileri taşımayı hedefleyen Yaşar, Aletha Solter, Lawrence Cohen, Dr. Gail Dines, Dr. Susan M. Knell ve Dr. Pat Pernicano gibi dünyaca ünlü uzmanların atölye ve seminerlerine katılmıştır.
Çeşitli okullarda düzenlenen atölye, sempozyum ve seminerlerde aktif olarak konuşmacı olarak yer almakta ve öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik çalışmalar yürütmektedir.
Aynı zamanda Türk Psikologlar Derneği, Oyun Terapileri Enstitüsü, Theraplay® Derneği ve EMDR Derneği üyesidir.
- Depresyon
Kum Terapisi
başak mahallesi enkoop 2 sk. no.1 daire:26, Başakşehir, İstanbul
Y
y...
Okulun başında oğlumun sınıfa girmekte zorlanması, istediği olmadığında yoğun öfke göstermesi ve eşyaları fırlatması nedeniyle Merve Hoca'ya başvurmuştuk. Üç ay gibi kısa bir sürede ise bambaşka bir çocuğa dönüştü. Şu an duygularını çok daha iyi ifade edebiliyor, kendini kontrol edebiliyor ve okulda çok daha uyumlu. Bu değişimde emeğiniz çok büyük. İlginiz, sabrınız ve profesyonelliğinizden çok memnun kaldık.
b....)
Oğlumun öfke kontrolü sorunu için tavsiye üzerine başvurduk. 10 seans gittik. Şu anda kontrol seanslarımız var. Seanslarımız gayet güzel ve iyi geçti. Amacımıza ulaştığımızı söyleyebilirim. Merve Hanım ilgili ve çocuklarla iyi iletişim kurabilen bir uzman. Herkese tavsiye ederim.
Z
z....)
Kardeş kıskançlığı için tavsiye üzerine başvurdum. 12 seans gittik, sürecimiz bitti, tekrar ara ara kendisine gitmek istiyoruz. Seanslarından olumlu sonuçlar aldık. Her aradığımızda asistanına ulaşabildik. Merve Hanım bizim için çok olumlu bir uzman. Kızım hala kendisine gitmek istiyor, çok sevdi. Çözüm odaklı her konuda yardımcı oluyor. Okulda bir problem olduğunda öncesinde görüşme sağlıyordu ve beni her zaman dinliyordu. Kızım kardeş kıskançlığı nedeniyle özgüven eksikliği yaşadı, bu konuda da halletti. Anne baba olarak nasıl davranmamız gerektiğini anlattı. Kızım akran zorbalığına uğradı, bu konuda da destek oldu. Çok memnun kaldık kendisinden.
d....)
Kızımın tuvalet tutma problemi için gittik. 6 ay oldu. Son bir seansımız kaldı. Seanslarımız olumlu ve verimli geçti. Sonuç aldık; tuvalet tutma sorunu çözüldü. Merve Hanım başarılı bir uzman; memnunuz kendisinden.
Ü
ü...
Arkadaş tavsiyesiyle Merve hocama ulaştım. Yaşadığımız travmatik bir olay üzerine başvurduk. Çok da memnun kaldım. Güler yüzü ve sıcak karşılamasıyla ilk günden bugüne gönlümüzde yer etti. Merve hocam, seanslarımız süresince hem bana hem oğluma ilaç gibi geldi. İyi ki tanıdık kendisini…
a...
Merve hocama ortak arkadaşlar vesilesiyle ulaştım. Çocuğumda dikkat eksikliği vardı ve hareketliydi. Bu sebeplerden ötürü biraz sakinleşmesi ve duygularını daha iyi dışarı yansıtması için kendisiyle çalışmaya başladık. Sürecimiz gayet güzel ilerliyor. Kendisi her türlü konuda yardımcı oluyor; aileyi güzel yönlendirip farklı çözümler sunması gayet iyi. Ve oğlum onu çok seviyor, severek ve isteyerek gidiyoruz seanslara. Evet, oyun terapisine ihtiyacı olabilecek her çocuğa Merve hocamı öneririm.
h....o
Merve Hanıma, oğlum için gitmiştik ve ara arada olsa hala ziyaret ediyoruz. Benim için zorlu bir süreçti. Bu süreçte hem bana hemde oğluma ilaç gibi geldi. Kendisi Güler yüzlü sıcak kanlılığı ile gönlümüzü fethetti. İyi ki tanıdık kendisini…
• MEFA Psikolojik Danışmanlık Merkezi • •
K
k...
Biz Merve Hanım'a internette kendisiyle ilgili yazılı olan olumlu yorumlar nedeniyle başvurduk. Kaygı bozukluğu nedeniyle oyun terapisi aldık. Merve Hanım iyi bir terapist ve psikanalist. Terapi sürecinde çocuğumuzu analiz ederken anne ve babası olarak bizim de eksiklerimizi, düzeltmemiz ve geliştirmemiz gereken alanları tespit ederek süreçte bize de destek oldu. Kendisini de geliştirmeye devam ediyor, bu alanda kendini kanıtlamış kıymetli hocalarla da irtibat halinde. Biz memnun kaldık, çevremize de tavsiye ediyoruz.
du...u
Kızimin yemek yeme sorunu vardı çok şükür sorunumuzu kısa sürede terapilerle hallettik emeğine sağlık Merve hanımın
• MEFA Psikolojik Danışmanlık Merkezi • •
Ö
ö....)
Çocuğumun kardeş kıskançlığı için başvurduk. Kendim araştırıp buldum. Çok memnun kaldım kendisinden. 8-10 seans gittik, sürecimiz bitti. Güzel ve olumlu sonuçlar aldık. İlgili ve alakalı bir uzman. Hiçbir sorun yaşamadık. Durumu çok güzel çözümledi.
Merve Yaşar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Merve Yaşar, Psikoloji. Size Merve Yaşar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoloji Randevusu, Online Terapi, Kum Terapisi.
Merve Yaşar adresi nerede?Merve Yaşar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- başak mahallesi enkoop 2 sk. no.1 daire:26 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Merve Yaşar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Merve Yaşar uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Merve Yaşar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Merve Yaşar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Merve Yaşar hangi dilleri konuşuyor?Merve Yaşar ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Merve Yaşar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Merve Yaşar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Merve Yaşar hakkında ne düşünüyor?Toplam 86 hasta / danışan, Merve Yaşar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.