İstanbul Kültür Üniversitesi – Psikoloji Lisans
İstanbul Arel Üniversitesi – Klinik Psikoloji Yüksek Lisans (Devam Ediyor)

Lisans eğitimim süresince MOODİST Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi'nde stajyer psikolog olarak görev aldım. Bu süreçte psikoz, nevroz, bağımlılık ve kişilik bozukluğu olan hastalarla birebir çalışarak gözlem yapma ve klinik deneyim kazanma fırsatı buldum. Aynı zamanda kurumda düzenlenen eğitimlere katılarak klinik alandaki bilgi ve becerilerimi geliştirdim.

Bir diğer staj deneyimimi Divan Danışmanlık Merkezi'nde asistan psikolog olarak gerçekleştirdim. Burada çocuklar, ergenler ve aileleriyle çalışma fırsatı yakaladım. Özellikle oyun terapisi süreçlerine dahil olarak çocukların duygu ve davranışlarını daha yakından gözlemleme imkânı buldum.

Mezuniyetimin ardından Açı Dershanesi'nde yarı zamanlı psikolog olarak görev aldım. Bir yıl boyunca sınav kaygısı yaşayan öğrencilerle bireysel görüşmeler gerçekleştirerek kaygı yönetimi ve motivasyon konularında destek sağladım.

2023 Ocak itibarıyla aktif olarak danışan görmekteyim. Terapi süreçlerimde ilk seansları değerlendirme ve psikoeğitime ayırarak, danışanla birlikte terapi planı oluşturuyorum. Süreç boyunca danışanın sorunlarıyla baş etmesini desteklemek amacıyla çeşitli terapi teknikleri ve egzersizler uyguluyorum. Her adımda danışanın daha kontrollü ve güçlü hissetmesini sağlamayı hedefleyerek, terapi sürecine olan motivasyonunu artırıyorum. Terapide ki asıl amaç ise kişinin kendini tanıması ve ona zarar veren tutumları görebilmesidir.

Psk. Okan Kurtuluş

İstanbul, Kadıköy, İstanbul

• G

4 yıllık bir ilişkim var ve ilişki içerisinde sürekli kıskançlık krizleri ve terk edilicegimi düşündüğüm anlar yaşamaktaydım. 1 yıldır Okan bey ile devam etmekteyim ve bu sorunlarimin kaynağının babamla kurduğum ilişki olduğunu gördüm ve sürekli aynı durumları yaşayacağımdan korkmaktaymisim. Kendi kendime bakım vermeyi kendi kendime ilgi vermeyi öğrendikçe ve babamla olan sorunlarımla yuzlestikçe ilişkim çok daha sağlıklı duruma geldi.

• Psk. Okan Kurtuluş Diğer  •

Okan bey ile 8 aydır devam etmekteyiz ve başvuru nedenim ilişkisel sorunlardı ve sürekli başkalarını önceliklendirmemdi. Süreç içerisinde başkalarını neden önceliklendirdiğimi ve neden başkalarına ihtiyaç duyduğumu öğrendim. En önemlisi ise kendimi önceliklendirmeyi öğrendiğimden belli insanlar ile ilişkim çok daha iyi olmaya başladı ve bazı konularda negatif düşüncelerimde önemli azalmalar oldu.

• Psk. Okan Kurtuluş Diğer  •

Psikiyatride OKB tanısı almıştım ve 1 yıla yakındır ilaç kullanmaktaydım. Psikiyatristim bir psikolog ile görüşmelisin dediğinde Okan bey ile tanışmıştım. 4 aydır devam ediyoruz ve baya zor bir süreç oldu fakat ilacı bıraktım ve şuan takıntılı durumlarımın çoğunu kontrol altına aldım.

• Psk. Okan Kurtuluş Diğer  •

O kadar samimi ve tatlı bir psikolog ki.Empati becerisi yüksek olduğu için sizi yargılamadan önce dinleyip sonra konuşuyor çözüm üretiyor. Belli ,işini iyi yapan başarılı biri .Size de tavsiye ederim.Biz sosyal fobi üzerine çalıştık şuan çok iyiyim bunda Okan Bey in faydası çok fazlaydı.