Uzman Psikolog Ayşegül Sezgin, psikoloji lisans eğitimini burslu olarak İstanbul Medipol Üniversitesi’nde yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. Lisans süresince hastane, dernek ve çeşitli kurumlarda farklı yaş gruplarındaki bireylerle gönüllü stajlar yapmış ve birçok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol almıştır.
Mezuniyetinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı Eğitimi almış ve terapi alanındaki uzmanlığını çeşitli eğitimlerle derinleştirmiştir.
Eğitim alanları arasında Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT), EMDR Terapi 1. ve 2. Düzey, Enstitü of OCD’den OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) Eğitimi, Evlilik ve Çift Terapisi ve Cinsel Terapi bulunmaktadır.
Ayrıca Terapi Bilimleri Akademisi bünyesinde Doç. Dr. Alişan Burak Yaşar, Prof. Dr. Önder Kavakçı, Klinik Psikolog Armağan Gülenay ve ekipleriyle 9 ay süren Karmaşık Travmada İleri Düzey Terapi Becerileri Eğitimi almış ve süpervizyon süreçlerini tamamlamıştır.
Bu kapsamlı eğitim sürecinde Prof. Dr. K. Fatih Yavuz, Dr. Görkem Gökçelioğlu ve Dr. Anıl Gündüz gibi alanda saygın isimlerden Metakognitif Terapi, Psikodinamik Terapi ve Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimleri de almıştır.
Yine Kompleks Travmada çok saygın bir isim olan Dr. Janina Fisher'dan Travmadan Hayatta Kalanların Parçalanmış Benliklerini İyileştirmek Eğitimini almış ve travma alanındaki çalışmalarını derinleştirmiştir.
Ayşegül Sezgin, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını Okan Üniversitesi'nde yüksek onur derecesi ile tamamlamış olup süpervizyon sürecini psikodinamik/psikoanalitik ekol doğrultusunda ilerletmiştir. Birçok farklı ülkeden danışanlarıyla online görüşmeler yürütmekte; ayrıca İstanbul Bostancı'da yer alan özel bir klinikte bireysel danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.
Alınan Eğitimler
Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi (2020)
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi - Kim Psikoloji (2021)
Aile Danışmanlığı - Yıldız Teknik Üniversitesi (2021)
Cinsel Terapi Eğitimi - CİTEB (2021)
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi (2021)
Evlilik ve Çift Terapisi Eğitimi - CİTEB (2022)
Boşanma Terapisi Eğitimi - CİTEB (2022)
EMDR 1. Düzey Eğitimi - Enstitü AY (2023)
EMDR 2. Düzey Eğitimi - Enstitü AY (2024)
Karmaşık Travmada İleri Terapi Becerileri Eğitimi - Terapi Bilimleri Akademisi (2024)
Fragmented Selves Protocol (Parçalanmış Benlikler Protokolü) - Janina FISHER (2024)
TR-V-OCD EMDR Tedavi Protokolü ile OKB Tedavisi Eğitimi - Akademi OKB (2025)
- İlişki Problemleri
- Banka Havalesi
Kabul edilen sigortalar
Diğer (İade)
Görüşler
Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen
- Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
- Detaylı açıklamalar
- Dakiklik
Ayşegül Hanım’la seanslara başladığım dönem, boşanmayı düşündüğüm ve yoğun duygular yaşadığım oldukça zor bir dönemdi. Geçmişime baktığımda çocukluğumdan gelen bazı yaralarımın da bugün yaşadıklarımı etkilediğini fark ediyordum. Kendimi oldukça yalnız hissediyordum.
Daha önce hiç terapi deneyimim olmamasına rağmen, ilk seanstan itibaren duygularımı ve hissettiklerimi çok rahat bir şekilde ifade edebildim. Anlaşıldığımı hissetmek, benim için belki de uzun zamandır aradığım o güvenli alanı oluşturdu.
Ayşegül Hanım’ın naif, kibar ve şefkatli yaklaşımının bunda çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu süreci onun desteğiyle geçirirken kendimi giderek daha iyi hissediyorum. Kendisiyle yollarımızın kesişmiş olmasından çok memnunum ve içtenlikle tavsiye ederim.• Psikolog Ayşegül Sezgin • Yetişkin Terapisi •
öz...n
Ayşegül Hanımla lohusayken yoğun bir depresyon sürecinde tanıştım, iyi ki tanışmışız. Hem lohusa sürecimi daha sağlıklı geçirmemi sağladı hem de kendimle ilgili birçok şeyi fark edip, daha farklı bir yerden değerlendirmeyi öğrendim. Kendimi rahatça ifade edebildiğim, yargılanmadan dinlendiğimi ve gerçekten anlaşıldığımı hissettiğim çok güvenli bir alan yaratıyor. Yaklaşımı hem son derece profesyonel hem de çok sıcak ve içten. Seanslardan her defasında kendimle ilgili yeni bir farkındalıkla ayrılıyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
bü...e
Ayşegül hanımla 2023te yoğun bir depresyondayken tanıştım. Depresyonun sebebi aşırı yetersiz hissetmemdi. Yetersiz hissettiren anıları bulabilmem için EMDR terapisi ile başladık. Ayşegül hanım bilinçaltımı çok başarılı bir şekilde tetikledi ve yetersiz hissettiğimi anlara dair ilk hafta 5 tane anı bulmuştum zamanla başka anılar da bulduk ve onlara da çalıştık yetersizlikle birlikte değersizliğin de gelebileceğini söylemişti. Bazen bazı anıları yetersizlik için çalışırken aynı zamanda değersizlik içinde çalışıyorduk. Değersiz hissetmekle ilgili olan sorunumu şuan tamamen çözmüş durumdayım. Var olduğum halimle yeterince değerli olduğumu artık biliyorum. Yetersizlikle ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. Çünkü yetersizliğin altında yatan inanç ve kalıplarımın olduğunu fark ettik. Kalıplar ve inançlarla ilgili hala çalışmaya devam ediyoruz. Kendi adıma Ayşegül hanımla tanışmamı bir şans olarak değerlendiriyorum. Dilerim herkese nasip olur
• Psikolog Ayşegül Sezgin • Psikoloji Randevusu •
ö....e
Takıntı ve kaygı şikayetiyle terapiye başladım. Uzun dönem ilaç kullanmış biri olarak Ayşegül hanımla terapi sürecinden çok fayda gördüm. Kendisi ilgili ve bilgili bir psikolog. Kafamın karıştığı yerlerde yaptığı açıklamalarla, terapide verdiği örnek araştırma makaleleriyle bana başka bi pencereden bakmayı öğretti diyebilirim. Kendisini içtenlikle tavsiye ederim.
• Psikolog Ayşegül Sezgin • Psikoloji Randevusu •
Ayşegül Hanımla terapiye başlama sebebim ilişkilerde yaşadığım problemler ve yoğun terk edilme kaygısıydı. Terapi sürecimde, sorduğu doğru sorularla hayatımda yaşadığım problemlerin kaynağını bulmama yardımcı oldu ve EMDR tedavisi ile bu sorunları çalıştık. Şuan bulunduğum noktada ilişkilerle ilgili daha rahat ve güvende hissediyorum, zamanında yaşadığım sorunların sebebini anlayabiliyorum ve artık baş edebiliyorum. Tüm bu süreçte Ayşegül Hanım destekleyici ve şefkatli yaklaşımı, donanımı ve bilgi birikimi ile bana çok destek oldu. Süreçten çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim.
• Psikolog Ayşegül Sezgin • Yetişkin Terapisi •
ö....e
Ayşegül hanımla iki yıl önce terapiye başladık. Bu süreçte duygularını tanımama ve kendimi daha rahat bir şekilde ifade etmeme yardımcı oldu. Kendinisi gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
• Online Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
i̇...
Ayşegül Hanıma tavsiye ile yeme bozukluğu ve depresyon şikayetim üzerine geldim. Yıllardır yaşadığım yeme ataklarımı artık kontrol edebiliyorum ve yaşadığım sorunların sebeplerini de fark edebiliyorum. Benim açımdan çok aydınlatıcı ve faydalı bir süreç oldu. Ayşegül Hanım alanında çok iyi bir psikolog.
Kendisini tereddütsüz tavsiye ederim.• Psikolog Ayşegül Sezgin • Diğer •
h....ş
Bana göre Ayşegül hocanın en büyük özelliği farkındalık oluşturması. Söylediği bir cümle , sorduğu bir soru sizde çok iyi farkındalık oluşturuyor ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor . Zaten bana göre terapide en önemli şey danışanın kendisini tanımasını sağlamak . Geçici değil kalıcı etki bırakması da benim için en büyük faktör
• Online Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
a....k
Ayşegül Hoca’yla seanslara başladığımda hayatımın en karanlık dönemlerinden birindeydim. Kendimi sevmiyor, değersiz hissediyor, sosyal hayattan tamamen kopmuş ve ölümü sık sık düşünen biriydim. Daha önce aldığım psikolojik destekler yüzünden terapiye karşı da ciddi bir güvensizliğim vardı. Ancak Ayşegül Hoca’nın profesyonel, anlayışlı ve yargılamayan yaklaşımı sayesinde zamanla kendimi açabildim ve gerçekten anlaşıldığımı hissettim.
Bugün geldiğim noktada kendimi seviyor, güzel bir ilişki yaşıyor, çevremde sevdiğim insanlar olduğunu görüyorum. Özgüvenim arttı, ehliyetimi aldım, yaptığım işte iyi olduğumu fark ettim ve şimdi kendi işletmemi açmaya hazırlanıyorum. Kimse kimseyi tek başına kurtaramaz; fakat bu süreçte yanınızda doğru insanın olması her şeyi değiştirebiliyor. Ben onun desteğini her zaman omzumda hissettim. Başladığım yerle bugün olduğum yere baktığımda kendisine ne kadar minnettar olduğumu anlatmam gerçekten çok zor. İyi ki yollarımız kesişmiş kendisine minmettarım• Online Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
d.....
Ayşegül Hanım, beraber çalıştığımız sürecin başından beri kendisinin çeşitli uzmanlık alanlarının her birini harmanlayarak; bana, benim ihtiyaçlarıma yanıt olacak şekilde profesyonel bir destek sunmakta. Şimdiye kadar pek çok profesyonelle çalışmış biri olarak kendisiyle olan seanslarımı bu süreçte oldukça faydalı buluyorum.
• Psikolog Ayşegül Sezgin • •
Ayşegül Sezgin isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ayşegül Sezgin, Psikoloji. Size Ayşegül Sezgin tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Cinsel Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Aile Danışmanlığı, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi.
Ayşegül Sezgin adresi nerede?Ayşegül Sezgin şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Suadiye 106 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ayşegül Sezgin isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ayşegül Sezgin uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ayşegül Sezgin isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ayşegül Sezgin, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Ayşegül Sezgin isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ayşegül Sezgin tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ayşegül Sezgin hakkında ne düşünüyor?Toplam 39 hasta / danışan, Ayşegül Sezgin hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ayşegül Sezgin hangi sigortaları kabul ediyor?Ayşegül Sezgin tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.