Uzmanlık ve Klinik Deneyim
Maltepe Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimimden yüksek onur derecesiyle mezun olmamın ardından, İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nı tamamladım. Uzmanlık tezimi “Çocukluk Çağı Travmaları ve Duygusal Yeme Arasındaki İlişkide Genel Aidiyet ve Depresyonun Aracı Rolü” başlığıyla yürüttüm.
Mesleki gelişim sürecimde Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Maltepe Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Polikliniği, Kartal Belediyesi Kadın Psikolojik Danışma Merkezi ve psikodinamik yaklaşımla çalışan özel bir klinikte klinik staj ve gözlem çalışmalarında bulundum. Eğitimlerim ve klinik deneyimlerim doğrultusunda, psikoterapi pratiğimi uzun süreli süpervizyon süreçleriyle destekledim. Mesleki çalışmalarımı bu zemin üzerinde sürdürmekteyim.
Çalışma Alanları ve Yaklaşım
Bireysel psikoterapi süreçlerinde psikodinamik yaklaşımı benimsemekteyim.Psikodinamik yaklaşım; çalışmayı yalnızca mevcut belirtilerin hafifletilmesiyle sınırlı tutmayıp, kişinin içsel çatışmalarını, geçmiş yaşantılarının bugüne yansımalarını ve tekrarlayan ilişki örüntülerini anlamlandırmasını odağına alır. Bu doğrultuda, her danışanın özgün ruhsal dünyasını gözeterek; kişinin hem kendisiyle hem de dış dünyayla daha bütünlüklü, esnek ve derinlikli ilişkiler kurmasına eşlik edebilmeyi önemsiyorum.
Bireysel pratiğimle beraber perinatal ruh sağlığı alanına odaklanmakta; gebelik ve lohusalık dönemindeki anne ruhsallığı, erken dönem anne-bebek ilişkisi ve bağlanma süreçleri üzerine önleyici-destekleyici çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Aynı zamanda çiftlerin ruhsal ve ilişkisel dinamiklerine yönelik çift danışmanlığı süreçlerini ele almaktayım.İlişkide güvenli işleyen bir yapı kurma, çatışma ve duygusal yakınlık süreçlerinin yanı sıra; gebelik ve doğum sonrası dönemde çiftler arasında yaşanan değişimler ve zorluklar da çalıştığım konular arasında yer almaktadır.
Klinik uygulamalarımın tümünde, etik ilkeler doğrultusunda güvenli ve kapsayıcı bir alan sunmayı esas alıyorum.
Aldığı Eğitimler ve Sertifikalar
Kişilik Kuramları, Kişilik Bozuklukları ve Dinamik Psikoterapi Eğitimi & Süpervizyonları – Dr. Görkem Gökçelioğlu
Dinamik Yönelimli Cinsel Terapi Seminerleri – Prof. Dr. Doğan Şahin
PACT (Çift Terapisinde Psikobiyolojik Yaklaşım) 1. Düzey Eğitimi – Psikoloji İstanbul
Aile Danışmanlığı Sertifika Programı – Marmara Üniversitesi
Gebe ve Lohusa Annelerle Winnicott’yen Çalışma Grubu – Psk. Sedef Ayhan
Hamile, Bebek ve Küçük Yaş Grubu için Nurture and Play (NaP) / İDES & Marschak Etkileşim Metodu (MEM) – Nadis Psikolojik Gelişim ve Danışmanlık
Travma, Bağlanma ve Utanç Seminerleri – Pat Ogden (Psikoloji İstanbul)
Destekleyici Psikoterapi
- Banka Havalesi
Ödeme yöntemleri
- Nakit
- Banka Havalesi
Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Kl. Psk. Cansu Demirdöğen adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Cansu Demirdöğen isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Cansu Demirdöğen, Psikoloji. Size Cansu Demirdöğen tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Hamilelikte Psikolojik Danışmanlık, Bireysel Terapi, Çift Terapisi, Dinamik Psikoterapiler, Psikodinamik Psikoterapi, Psikoterapi, Yetişkin Terapisi, Psikanalitik Terapi, Destekleyici Psikoterapi, İlişki Terapisi.
Cansu Demirdöğen adresi nerede?Cansu Demirdöğen şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Erenköy Mah. Ethemefendi Cad. İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Cansu Demirdöğen isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Cansu Demirdöğen uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Cansu Demirdöğen isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Cansu Demirdöğen, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Cansu Demirdöğen isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Cansu Demirdöğen tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.