Uzm. Dkt.
Dil ve Konuşma Terapisi
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
İstanbul 1 adres
Uzman Dil ve Konuşma Terapisti | Psikolog | Ayres Duyu Bütünleme Terapisti | Floortime ICDL 201 Terapisti
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans Programı’nı tamamladım.
Mesleki çalışmalarımı çocuklarla yürütüyorum. Özellikle çocukluk döneminde görülen kekemelik, gecikmiş dil ve konuşma gelişimi, gelişimsel dil bozuklukları, otizmde iletişim ve dil gelişimi, konuşma sesi bozuklukları, artikülasyon, fonolojik bozukluklar ve apraksi alanlarında çalışıyorum.
Terapi yaklaşımımda çocuğu yalnızca konuşma becerileri üzerinden değerlendirmek yerine; iletişim kurma biçimini, oyun becerilerini, dikkatini, hareket ihtiyacını, duyusal özelliklerini, sosyal etkileşimini ve günlük yaşam içindeki iletişim becerilerini bir bütün olarak ele alıyorum.
Çocuklarla Çalışırken Benimsediğim Yaklaşım
Her çocuğun gelişim yolculuğunun kendine özgü olduğuna inanıyorum. Bu nedenle çocuklarla yürüttüğüm terapi süreçlerini tek bir kalıba göre değil; çocuğun gelişimsel düzeyine, bireysel özelliklerine, güçlü yönlerine, ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre planlıyorum.
Özellikle erken çocukluk döneminde dil ve konuşma gelişiminin; oyun, hareket, dikkat, duyusal işlemleme, motor gelişim ve sosyal iletişimden bağımsız düşünülemeyeceğini düşünüyorum.
Bu nedenle çocuklarla gerçekleştirdiğim terapi yalnızca masa başında gerçekleşmek zorunda değil. Çocuğun ihtiyacına göre oyun oynayarak, hareket ederek, keşfederek, etkileşime girerek ve çocuğun ilgisini takip ederek dil, konuşma ve iletişim becerilerini destekliyorum.
Kekemelik
Kekemelik alanında çocuklarla çalışıyorum.
Özellikle çocukluk dönemindeki kekemelikte yalnızca tekrarlar, uzatmalar veya bloklar gibi konuşma özelliklerine değil; çocuğun konuşmaya yönelik duygularına, iletişim davranışlarına, kaçınmalarına, çevresinin konuşma tutumlarına ve aile dinamiklerine de önem veriyorum.
Aileleri terapi sürecinin önemli bir parçası olarak görüyorum. Ebeveynlere çocuklarının konuşmasına nasıl yaklaşabilecekleri, iletişim ortamını nasıl daha destekleyici hale getirebilecekleri ve kekemelik konusunda nasıl bir tutum geliştirebilecekleri konusunda rehberlik ediyorum.
Gecikmiş Dil ve Konuşma Gelişimi
Konuşmasının yaşıtlarına göre gecikmesi, kelime dağarcığının sınırlı olması, cümle kurmada güçlük yaşaması veya kendini ifade etmekte zorlanması gibi durumlarda çocukların iletişim ve dil gelişimini ayrıntılı olarak değerlendiriyorum.
Değerlendirme sonucunda çocuğun ihtiyaçlarına yönelik bireyselleştirilmiş terapi programları oluşturuyorum.
Erken çocukluk döneminde erken fark etmenin ve ihtiyaç olduğunda doğru zamanda destek almanın çocuğun iletişim gelişimi açısından önemli olduğuna inanıyorum.
Otizmde İletişim ve Dil
Otizm spektrumundaki çocuklarla çalışırken hedefimi yalnızca konuşmayı artırmakla sınırlandırmıyorum.
Çocuğun iletişim başlatması, iletişimde kalması, ortak dikkat geliştirmesi, jest ve mimikleri kullanması, oyun kurması, karşılıklı etkileşimde bulunması, isteklerini ve ihtiyaçlarını ifade edebilmesi ve sosyal iletişime katılımı terapi sürecinin önemli parçalarını oluşturuyor.
Çocuğun mevcut iletişim biçimini anlamaya ve sahip olduğu becerilerin üzerine yeni iletişim becerileri inşa etmeye önem veriyorum.
Konuşma Sesi Bozuklukları
Çocukların bazı sesleri yaşına uygun dönemde doğru üretememesi, sesleri başka seslerle değiştirmesi veya konuşmalarının çevresi tarafından anlaşılmasının güç olması durumlarında konuşma sesi değerlendirmesi yapıyorum.
Artikülasyon ve fonolojik sorunlarda amacım yalnızca tek tek seslerin doğru üretilmesini sağlamak değil; çocuğun günlük yaşamda daha anlaşılır ve işlevsel bir konuşmaya sahip olmasını desteklemek.
Ayres Duyu Bütünleme
Ayres Duyu Bütünleme Terapisti olarak çocukların duyusal işlemleme özelliklerini terapi sürecinin önemli bir parçası olarak değerlendiriyorum.
Çocuğun hareket ihtiyacını, beden farkındalığını, motor planlamasını, dikkatini sürdürebilmesini, duyusal bilgileri işleme biçimini ve düzenlenme kapasitesini terapiye katılımı ve iletişim becerileriyle birlikte ele alıyorum.
Duyusal özellikleri yalnızca çocuğun hareketli veya sakin olması üzerinden değerlendirmiyorum. Çocuğun çevresinden gelen duyusal bilgileri nasıl işlediğini ve bunun günlük yaşamındaki işlevselliğiyle nasıl ilişkili olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Bu doğrultuda terapi ortamını çocuğun ihtiyaçlarına göre düzenliyor; dil ve konuşma hedeflerini çocuğun duyusal, motor ve gelişimsel özellikleriyle birlikte ele alıyorum.
Floortime
Floortime ICDL 101 ve 201 eğitimlerini tamamlamış bir Floortime terapisti olarak, Floortime yaklaşımının gelişimsel ve ilişki temelli bakış açısını çocuklarla yürüttüğüm terapi süreçlerine entegre ediyorum.
Çocuğun ilgisini takip etmek, onunla karşılıklı etkileşim kurmak, iletişim halkalarını genişletmek ve çocuğun mevcut gelişimsel kapasitesinden yola çıkarak daha ileri iletişim becerilerine ulaşmasını desteklemek terapi yaklaşımımın önemli parçalarındandır.
Mesleki Geçmişim
Meslek hayatımın erken dönemlerinden itibaren çocuk gelişimi, sosyal iletişim, dil ve konuşma alanlarında farklı gelişimsel özelliklere sahip çocuklarla çalıştım.
Özel bir rehabilitasyon merkezinde; otizm, Down sendromu, Williams sendromu, apraksi, kekemelik, artikülasyon bozuklukları, disleksi, dikkat ve hiperaktivite sorunları ve gelişimsel gerilik gibi farklı ihtiyaçlara sahip çocukların sosyal, akademik ve iletişimsel gelişimlerini destekleyen çalışmalarda bulundum.
Okul öncesi dönemde 18 ay–6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel, akademik ve sosyal becerilerini takip ettim; ihtiyaç duyulan alanlarda çocuklara, ailelere ve öğretmenlere yönelik destek çalışmaları yürüttüm.
Ailelere çocuk gelişimi, iletişim, davranış ve ebeveyn tutumları konusunda bireysel danışmanlık ve bilgilendirme seminerleri düzenledim; okul ve çevresinde çocuk gelişimi ve iletişim konusunda farkındalığı artırmaya yönelik eğitimler gerçekleştirdim.
Dil ve konuşma terapisi alanına yönelme sürecimde özel bir dil ve konuşma merkezinde uzman dil ve konuşma terapistlerinin çocuklarla yürüttüğü terapi süreçlerini yakından gözlemledim. Özellikle otizm, apraksi, kekemelik ve konuşma sesi bozuklukları alanlarında farklı terapi uygulamalarını takip ederek bu alandaki mesleki deneyimimi geliştirdim.
Değerlendirme ve Test Eğitimlerim
Mesleki eğitimlerim kapsamında çocukların gelişimsel, dilsel, bilişsel ve psikolojik özelliklerinin değerlendirilmesine yönelik çeşitli test ve değerlendirme araçları konusunda eğitim aldım.
Peabody Alıcı ve İfade Edici Dil Testi, TEDİL, TODİL, AGTE, Denver II Gelişimsel Tarama Testi, WISC-IV Zekâ Testi, Bender-Gestalt Motor Algı Testi, Cattell Testi, Goodenough-Harris İnsan Çiz Testi, Gessel Gelişim Testi, Çocuklar İçin Algı Testi, Louisa Düss Psikanalitik Testi, EASI ve SST bunlar arasında yer alıyor.
İngilizceyi ileri düzeyde okuyorum, konuşuyorum ve yazıyorum. Fransızca okuma konusunda orta düzeyde; konuşma ve yazma konusunda başlangıç düzeyindeyim.
Terapiye Bakışım
Bir çocuğun konuşmasını desteklemenin yalnızca doğru sözcüğü ya da doğru sesi söylemesini öğretmekten çok daha fazlası olduğuna inanıyorum.
Çocuğun kendini ifade edebilmesi, iletişim kurmak istemesi, karşısındakiyle bağ kurabilmesi, oyun oynayabilmesi, ihtiyaçlarını anlatabilmesi ve günlük yaşamda iletişim kurarken kendini güvende hissetmesi terapi sürecimin temel hedefleri arasında yer alıyor.
Bu nedenle çocukları kendi gelişimsel yolculukları içinde değerlendiriyor; güçlü yönlerinden yola çıkan, ihtiyaçlarına göre şekillenen ve günlük yaşamlarına dokunan bireyselleştirilmiş terapi süreçleri planlıyorum.
Benim için terapi sürecinin temel amacı yalnızca çocuğun daha iyi konuşması değil; daha rahat iletişim kurabilmesi, kendini daha iyi ifade edebilmesi ve yaşamın içinde daha aktif yer alabilmesidir.
- Kekemelik
Ödeme yöntemleri
- Banka Havalesi
Ödeme yöntemleri
- Nakit
Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.
Görüşler
Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen
- Detaylı açıklamalar
- Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
- Randevuya katılım
gö...
Bu çocuğun durumu benlik değil sizi farklı bir alana yönlendireceğim diyecek kadar etik,
Çocuğu seans boyunca psikolojik, Ergoterapi ve Dil-Konuşma alanlarında değerlendirecek kadar uzman,
Her çocuğa “onlar bizim geleceğimiz” diyecek kadar duyarlı , iyiniyetli , güleryüzlü bir uzmandır kendisi. Bir kere seans aldık değindiği her şey nokta atışıydı. Özellikle oldukça etik ve profesyonel olması bizi çok etkiledi. Herkese önereceğim. Kızlarımı ihtiyaçları olmasa bile bütüncül değerlendirdiği için belirli aralıklarla götüreceğim. Güzel ülkemin, böyle güzel yürekli, işini iyi yapan, çocuklara değer veren, önce çocuk kazanmak olup maddiyat odaklı olmayan uzmanlara ihtiyacı var. İyiki yolumuz kesişmiş!• • Artikülasyon Bozukluğu Terapisi •
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu nazik yorumunuz için teşekkür ederim.
L
l....k
Kesinlikle iyi ki size denk geldim Nurcan hocam alanında en iyisi diyebilirim oğlumun kekemeliği için gittik 3 yaşında başladı Balıkesir de yaşıyoruz Balıkesir de bir uzmana gittik ama verim alamadık sonra nurcan hocamı buldum yorumları okudum ve gittik çok çok memnun kaldık şuan terapi devam ediyor 1 aydır devam ediyoruz kekemelik şiddeti 9.8den şuan 2.58 indi ikincil davranışlarımız vardı hepsi sönümlendi nurcan hocam çok çok disiplinli özverili işini severek yapan ve çocuklarla çocuk olan bir terapist ve ayrıca da psıkolog kısaca çocuğu her yönüyle değerlendiriyor mesela biz kekemelik için başvurduk ama ergoterapi de olması gerektiğini söyledi bize ödevler verdi tabi bunları düzenli yapmamız da önemli ödevleri takip etmesi her sorduğumuza cevap vermesi her yönüyle diyorum ki iyi ki siz
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hep birlikte, iş birliği ile ilerledik. Akıcılığımız her geçen gün daha da artıyor..
bü...
Çocuğumda yeni okul dönemine girmesiyle bir anda kekemelik başladı. Bıcır bıcır konuşan çocuğum asla konuşamıyordu. Kendini yerden yere atıyordu konuşamadığı için .Araştırmalarım sonucu Nurcan hanıma ulaştım. Kafamın içindeki bütün soru işaretlerini kaldırdı. Ve 6 seans bittikten sonra çocuğum artık konuşması düzeldi ve artık vedalaşmalıyız dedi . Asla ticari amaç gütmeyen nadir terapistlerdendir kendisi. İyi ki var
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Değerli görüşünüz için teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.
C
c....i
Nurcan Hanim, harika bir psikolog ve konusma terapisti. Kendisiyle okulumuz rehberlik ogretmeni onerisiyle tanistik. Iyi ki tanismisiz. 5 yasindaki oglum belli sesleri hic cikaramiyordu, bazi sesleri de kelime icinde yanlis kullaniyordu. Duzenli haftalik seanslarimizla cözüm beklentimizden cok daha hizli geldi. Oglumla harika bir iletisim kurdu, hayatimiza cok onemli bir dokunus yapmis oldu. Kendisine minnettariz ve gönülden tavsiye ediyoruz
• • Dil Terapisi •
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.
se....
2.5 yasindaki oglumun kekemelik sorunu için bas vurduk. Bizi gerekli yerlere yonlendirdi, sakinligiyle, detayli yaptigi aciklamalarla rahatlatti. Bunun disinda oglumla ilgili ne problem yasasam hep ilk koştugum kisi oldu, öyle güvendim teşhislerine, yorumlarına. Hakkını ödeyemem, hep yanımızdaydi. Ne zaman ihtiyaç duysam cevap alabildim varliğini hissettim, bi dil terapistinden bi psikologtan cok daha fazlasi, artik ailemizden biri gibi. Oglum su gibi konusuyor artik ve onun sayesinde, daha ne olsun ki :)
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Birlikte çok emek verdik, aile-terapist iş birliği oğlumuzun hızla akıcılığına kavuşmasına yardımcı oldu. Her zaman yanınızdayım. Bu güzel görüşleriniz için teşekkür ederim.
C
ca...
Oğlum 28 aylıkken aniden başlayan kekemeliğine terapist araştırmaları yaparken bu sitede rastladım Nurcan hanıma.Bu yorumu şimdilerde, benim gibi çaresiz hisseden ebeveynler için yazıyorum.Kekemelik kocaman sisti bizim için;ne yapmaman gerektiğini öğrendiğin ama neyi, nasıl, hangi ölçüde
yapabileceğini bilemediğin koca belirsizlik. Nurcan hocam sadece terapi yapmıyor,önce bu sisi ortadan kaldırıyor ve ebeveyn olarak daha güçlü hissedeceğiniz bir serüvenin eşlikçisi oluyor.Bu süreçte oğluma hep destek, bana rehber oldu.Çocuğumun daha rahat ve en az kaygıyla seanslarda olmasını çabalaması öyle kıymetliydi ki! Ki çocuğumla oyun oynarkenki coşkusu, bakışı, gözlemi çok değerli.Yalnızca seanslarda değil, kreşe başlama döneminde gibi destek beklediğimiz her an ulaşılabilir olmasıyla ve öğretmeniyle iletişim kurması, ev ödevleri, sosyal gelişimi için verdiği öneriler, seans olmaksızın çocuğumun videolarına takılma durumuna geribildirimleri, yönlendirmeleriyle oğlumun kekemeliği bitti.• • Kekemelik Terapisi •
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu güzel yorumunuz için ben teşekkür ediyorum. Aile ve terapist iş birliğinin en iyi örneklerinden biriydi. Hepimizin emeklerine sağlık…
su...n
2.5 yaşındaki oğlumun tatil dönüşü çok şiddetli kekemeliği olmuştu. Nurcan hanımı doktor takviminden kekemelik üzerine uzman ararken buldum. Kendisi kekemelik konusunda detaylı bilgilendirmeler yaparak bu süreçte bide ödevler verdi. Sadece kekemelik değil okula yeni başlama dönemindede ayrıca psikolojik destekte verdi. Kendisi her zaman ulaşılabilirdi ve bizimde seans günleri dışında bildirimlerimizi yapmamız konusunda yönlendirdi. Verdiği ödevler ve bakış açısı sayesinde kekemeliği azaldı. İyiki bu süreçte onun gibi biriyle tanıştık,şanslıydık.
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler
Ş
ş....)
Biz Nurcan Hanım'dan çok memnunuz. Çocuğumu 3 ay oldu götürüyorum. Konuşma bozukluğu ve az bir şeyde konuşma geriliği vardı. Seanslardan sonra çocuğum şu anda iyi konuşuyor. Kendisi ile seanslarımıza daha da devam ediyoruz. Nurcan Hanım'ı ben çok seviyorum. Bizim ailemizden birisi oldu. Çocuğumla çok iyi ilgileniyor. Kendisi güler yüzlü, mütevazi bir insan.
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Sürecimizi kısa sürede tamamlamak üzere… sevgiler
s....)
Nurcan Hanım'la 2 yaşındaki oğlumun kekemeliği için başvurmuştuk. Kendisi bizi çok güzel yönlendirdi. Hem sadece konuşması için değil çocuğun gelişimine de baktı. Seanslara gitmesek de eli hala üzerimizde, takibimizi yapıyor. Bu konuda sıkıntı yaşayan kişilere tek önerebileceğim Nurcan Hanım'dır. Biz 2 seans yüz yüze görüşme sağladık. Telefondan görüşmelerimize her hafta devam ediyoruz.
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu nazik yorumunuz için teşekkür ediyorum, sevgiler…
ay...n
5 yaşındaki kızımızda kekemelik olması nedeniyle, bir tavsiye üzerine Nurcan hanıma başvurduk. Kendisi ve ekibi çok güler yüzlü ve çok ilgili, kafamıza takılan her konuda eksiksiz bilgi aldık ve hiçbir problem yaşamadık. İlk gittiğimiz günden itibaren bütün süreci ilgiyle ve şefkatle sürdürdü, kızımızda çok yoğun olan kekemelik şiddeti 3 aylık tedavinin ardından neredeyse yok denecek kadar azaldı. Nurcan Hanım aynı zamanda bir psikolog ve kızımdaki kekemelik problemini kontrol altına almamızı sağladığı gibi ruhsal gelişimine de çok faydalı oldu. Çevremizdekiler bile hem kızımızdaki hem ebeveyn olarak bizdeki olumlu değişimin farkında. Özellikle kekemelik alanında çok yetkin ve deneyimli olduğunu düşünüyoruz. Ailemize kattıkları için çok mutluyuz, herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz.
Uzm. Dkt. Nurcan Eren
Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Yolunuz hep aydınlık olsun. Sevgiler
Nurcan Eren isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Nurcan Eren, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Nurcan Eren tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi, Randevu, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Kekemelik Terapisi, Konuşma Terapisi, Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi.
Nurcan Eren adresi nerede?Nurcan Eren şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- ATATÜRK MAHALLESİ, TURGUT ÖZAL BULVARI İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Nurcan Eren isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Nurcan Eren uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Nurcan Eren isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Nurcan Eren, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Nurcan Eren hangi dilleri konuşuyor?Nurcan Eren ile İngilizce, Fransızca dilinde konuşabilirsiniz.
Nurcan Eren isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Nurcan Eren tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Nurcan Eren hakkında ne düşünüyor?Toplam 86 hasta / danışan, Nurcan Eren hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
- İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
- İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri