0850 333 0388 Ücret öğren

Uzm. Dr. Selda Öztürk, mesleki tecrübesi ve çocuk sağlığına bütüncül yaklaşımıyla Adana’da çocuk ve ergen sağlığı alanında hizmet vermektedir. Hacettepe Üniversitesi'nin köklü eğitim disipliniyle başlayan kariyer yolculuğunu, yıllar içinde hem kamu hem de seçkin özel sağlık kurumlarında edindiği derin klinik tecrübeyle pekiştirmiştir.

Mesleki Deneyim

İhtisas sonrası Çorum Hasan Paşa Devlet Hastanesi, Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Sivas Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görev alarak çok sayıda vaka üzerinde deneyim kazanmıştır. 2009 yılında Adana'ya geçiş yapan Dr. Öztürk, Medline Adana Hastanesi’ndeki görevinin ardından 2010 yılında Adana Acıbadem Hastanesi kadrosuna katılmıştır.

10 yıl boyunca Acıbadem Hastanesi bünyesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak binlerce hastasına şifa sunan Dr. Öztürk, Ekim 2020 tarihinden itibaren edindiği tüm bu birikimi Adana Seyhan'daki kendi özel muayenehanesine taşımıştır.

Klinik İlgi Alanları

• Anne Sütü Danışmanlığı:

• Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı: Emzirme süreçlerinde yaşanan sorunlar (meme reddi, doğru emzirme teknikleri vb.) ve anne-bebek uyumu.

• Yenidoğan Takibi: Sağlıklı yenidoğan izlemi, yenidoğan sarılığı, kolik (gaz sancısı) yönetimi ve ilk aylarda gelişim desteği.

• Büyüme, Gelişim ve Beslenme:

• Sağlam Çocuk İzlemi: Bebeklikten ergenliğe kadar periyodik boy, kilo ve gelişim taramaları.

• Beslenme Danışmanlığı: İştahsız çocuk yaklaşımı, ek gıdaya geçiş süreçleri ve çocukluk çağı obezite yönetimi.

• Çocukluk Çağı Kronik ve Alerjik Hastalıkları:

• Alerjik Hastalıklar: Çocukluk çağı astımı, alerjik nezle (rinit), besin alerjileri ve atopik dermatit (egzama) takibi.

• Bağışıklık ve Enfeksiyonlar: Tekrarlayan üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları ve döküntülü çocuk hastalıkları tedavisi.

• Koruyucu Hekimlik & Aşı Takvimi Planlaması: Bakanlık aşı takvimine ek olarak özel aşıların (Menenjit, Rotavirüs vb.) kişiselleştirilmiş takibi.

Eğitim ve Uzmanlık
    Tıp eğitimini 1993-1999 yılları arasında Türkiye'nin tıp alanındaki öncü kurumlarından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak hekimlik kariyerine adım atmıştır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki uzmanlık ihtisasını ise 2005 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı" unvanını almıştır.

Eğitim ve Deneyim Çizelgesi

1993 - 1999: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

2000 - 2005: Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt E.A.H.

2005 - 2007: Çorum Hasan Paşa Devlet Hastanesi

2007 - 2008: Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

2008 - 2009: Sivas Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

2009 - 2010: Medline Adana Hastanesi

2010 - 2020: Özel Adana Acıbadem Hastanesi

2020 - Halen: Özel Muayenehane (Seyhan, Adana)

Çocuk

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Randevusu

Makaleler

Selda Öztürk
Uzm. Dr. Selda Öztürk

Hurmalı Mah. Kurtuluş Cad. Central plaza no : 39/25 Kat 2 Daire No 25, Seyhan, Adana

Ödeme yöntemleri

• Bu adreste kabul edilen sigortalar
  • Nakit

• Halk Bankası A.Ş. Mensupları
  • Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta
+2 daha fazla

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Dakiklik

2 çocuğum için Selda hanım a rutin kontrollere gitmeye başladık , detaylı muayene ,dikkatle ve özenli dinleme , çocukların kendini rahat ve iyi hissedecekleri tavır ve ortam hepsi çok yiyici

e....u

Oğlumun doğum sonrası rutin kontrolleriyle başlayan tanışıklığımız hala devam ediyor. Bilgisi , çocuğa ve aileye hakimiyeti ve iletişimi gerçekten çok güçlü bir doktor. Aklımızda hiç bir zaman soru işareti kalmadan süreçleri yönettik. İyi ki yollarımız kesişti

Cok tesekkür ederim

• N

ne...n

Bebeğim hastayken gittim. Detaylı dinledi ve yorumladı. Hastalığın gidişatıyla ilgili olabilecek ihtimalleri ve o ihtimaller doğrultusunda yapmam gerekenleri anlattıZaten Doktorumuzla bebeğimin hastalığı boyunca iletişim halinde kalırız. Ben haber vermezsem kendisi merak edip sorar

• N

ni...e

Selda hoca cok cok iyi bir hekim bebeğim 2günlük başladık cok ilgili cok tecrübeli her konuda yardımcı gece bile aradıgımızda bize yardımcı oluyor

• Ö

ö...

Arkadaşımın önerisi üzerine biz de gitmeye başladık. Oğlum 30 günlükken doktor hanımın yanına gittik; şimdi üç buçuk yaşında. Bu süreçte hem rutin gelişim takibi, kontroller ve takiplerini yaptı. Doktor hanım hastalandığı zamanlarda tedavisiyle ilgilendi; güler yüzlü, ilgili bir insandır. Özellikle yeni doğan döneminde oğlum ve bana desteği çok fazlaydı. Muayenehanesi her zaman tertemizdir; kendisi çok özenlidir, titiz çalışır, tüm tetkikleri yaptırır.

çok teşekkür ederim.

m...

Oğlum 16 aylık, doğduğundan beri Selda Öztürk doktorumuz. Rutin kontrollerimiz dışında herhangi bir hastalık yaşamamıştık, fakat geçtiğimiz ay influenza oldu oğlum. Selda hocamın tedavisi ile hızlıca atlattık. Çok ilgili, süreç boyunca gece gündüz demeden mesajlarıma dönüş alabildim; hâlâ da her aklıma takılan konuda hızlıca dönüş sağlar. Çok çok memnunuz ve kesinlikle herkese tavsiye ederim.

• P

p...

Selda Doktorumuza birçok arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Güvenilir, hızlı dönüş sağlayan bir doktor olarak önerdiler. Doktorumuza yenidoğan bebeğim için geldim; rutin kontrollerimizi, aşılarımızı yaptırıyoruz. Hocamız her sorumuzun cevabını detaylı anlatarak beni mutlu ediyor. Çevreme gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

• Ç

ç...

Bundan beş yıl önce oğlum 3 aylıkken Selda hoca ile tanışmıştık. Şimdi de kızımın yenidoğan takibi için gidiyorum. Aylık gelişimini inceleyip ek gıda dönemi için bizi detaylıca bilgilendirdi. Ayrıca aşılarını da yaptı. Tabii ki bu süre zarfında birçok kişiye kendisini tavsiye etmişimdir.

• B

b...

Selda Hanımı hastaneden biliyorduk. Kendi muayenehanesine de geçtiğinde kendisine çok güvendiğimiz için devam ettik. Önce oğlumun düzenli takip aşıları için gitmiştik. Sonra bronşit oldu; onun takibine başladı Selda Hocamız. Yaklaşık 5-6 yıldır da takibine devam ediyor. Çok ilgili, güler yüzlü, çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini bilen bir hekimdir. Çocuğum rahatsızlandığında mesai saati dışında bile nasıl olduğunu sorar, ilgilenir. Tedavi sürecini takip eder. Biz kendisini çok seviyoruz.

Teşekkur ederim

a...

Çocuğumuzun gelişim takibi ve düzenli kontrollerini Selda Hoca'da yaptırıyoruz. Kendisi bilgili ve ilgili biridir. Hastalanma durumlarında mesajlarımıza çok hızlı döner ve en kısa zamanda randevu verir.