0850 333 0388 Ücret öğren

Lisans eğitimini, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi psikoloji bölümünü onur derecesiyle tamamlamıştır. Üniversitedeki proje ve organizasyon başarılarından dolayı Üniversite rektörü tarafından Klinik Psikoloji yüksek lisans alanında burs almaya hak kazanmıştır.
Sedat Taniş, eğitim ve iş hayatı boyunca mesleğinin farklı alanlarında sırayla, eğitim ve araştırma hastanesi,
Psikolojik danışmanlık kliniklerinde,
üst düzey şirketlerin insan kaynakları departmanlarında çalışmalar yürüterek toplumda yer alan psikoloji sektörüne dair bilgi ve birikimlerini tecrübeye dönüştürme fırsatı elde etmiştir. Lisans eğitimi sürecinde Dijital oyun bağımlılığı ve Sosyal medya bağımlılığı kapsamında üniversitedeki öğrencilerden kurduğu geniş ekibi ile
Dijital Çağda Ailede Farkındalık ve Bireyde Sosyalleşme projesiyle büyük kitlelere adını duyurmuş ve büyük bir başarı kazanmıştır.
Meslek hayatı boyunca birçok seminer, söyleşilere katılımcı ve konuşmacı olarak katılmıştır.
Özellikle uzmanlık alanları :
Bireysel Danışmanlık, Çift danışmanlığı ve Ergen danışmanlığıdır.
MMPI Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi,GoodEnough- Harris Bir İnsan ÇizTesti, Catell2A-3ATesti, Porteus LabirentlerTesti, Kent E.G.Y.,Durumluk veSürekli KaygıÖlçeği (STAİ), SCL-90, Horney CollidgeÜçBoyut Envanteri,KısaSemptom Envanteri, Beck Depresyon Envanteri ve Beck Anksiyete Envanteri,Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, Porteus Labirentleri Zeka Testi,Ankara Gelişim Tarama Envanteri , Resim Kelime Testi Çocuk Çizimlerinin Ruhsal Açıdan Değerlendirilmesi eğitimlerini tamamlamıştır. Kaygı bozuklukları, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, Fobiler, İlişki sorunları, öncelikli ilgi alanları olmakla birlikte, çocuklarda oyun, internet ve sosyal medya bağımlılığı, çocukluk ve ergenlik sorunları ile çalışmakta ve ebeveyn danışmanlığı yapmaktadır.
Taniş, terapist kimliğinin yanısıra aynı zamanda TRT “Dijital Çağda E-beveynlik” programının danışmanlığını yapmaktadır.

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Adnan Menderes Bulvarı, Başakşehir, İstanbul 34494

Sakura Psikolojik Danışmanlık Merkezi

KAYABAŞI MAH. ADNAN MENDERES BLV. KUZEY YAKA NO: 7 C İÇ KAPI NO: 59, Başakşehir, İstanbul 34494

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım

Sedat Hoca ile tavsiye üzerine tanıştım ve şu ana kadar 8 seans gerçekleştirdik. Sürecim oldukça iyi bir şekilde devam ediyor. İlk görüşmeden itibaren samimi, güven veren, objektif ve yargılamayan yaklaşımı sayesinde kendimi rahatça ifade edebildim.
    Seanslarda sadece dinleyen biri değil; aynı zamanda doğru yerde doğru soruları sorarak düşünmemi sağlayan biri. Özellikle bazı konularda yaptığı nokta atışı tespitler çok değerli. Bazen farkında olmadığım yönlerimi ve düşünce kalıplarımı görmemi sağlayarak kendime farklı bir açıdan bakmama yardımcı oldu.
    Her seansın sonunda kendimle ilgili yeni bir farkındalık kazanmış olarak ayrıldığımı hissediyorum. Bu süreçte çok faydasını gördüm ve görmeye de devam ediyorum.
    Terapi desteği almayı düşünen veya bu konuda adım atmakta zorlanan kişilere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. İyi ki Sedat Hoca ile yollarımız kesişmiş.

• Psikoloji Randevusu  •

• B

Çok takıntılı bir yapım vardı. yıllarca yaşadığım şeyin sadece 'çok düşünmek' olduğunu sanıyordum. Sürekli aklıma istemediğim düşünceler geliyor, defalarca kontrol etmeden evden çıkamıyor, yaptığım şeylerden asla emin olamıyordum. Hem çok yoruluyordum hem de çevremdekiler beni anlamıyordu.
    Daha önce Sedat hocadan destek almış bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine hocamızla terapiye başladık.

İlk başta terapiye çok umutlu gitmemiştim ama zamanla takıntılarımın nasıl çalıştığını öğrendim. Düşüncelerin gelmesini engelleyemeyeceğimi ama onlara verdiğim tepkiyi değiştirebileceğimi fark ettim. Zamanla bu takıntıları kontrol etme davranışlarım yavaş yavaş azaldı.

zaman zaman takıntılı düşünceler geliyor ama artık onların peşinden gitmiyorum. Eskisi gibi saatlerimi almıyor ve hayatımı yönetmelerine izin vermiyorum. Kendimi çok daha özgür hissediyorum.
    Seansta gerçekten anlaşıldığımı hissediyordum.
    Tavsiye ederim.

• Sakura Psikolojik Danışmanlık Merkezi Ebeveyn Danışmanlığı  •

Çocuğun 16 yaşında sınava hazırlanırken en büyük sorunumuz sınav kaygısıydı. Evde denemelerde çok iyi yapmasına rağmen gerçek sınavlarda elleri titriyor, bildiği soruları bile yanlış işaretliyordu. Bu konudan hocamızdan destek aldık.
    sorun bilgi eksikliği değil, yoğun kaygıymış.
    Çocuğum hocayla çok güzel bir bağ kurdular kaygı seviyesi ciddi düzeyde azaldı.
    Terapilerde sadece oğlum değil, biz ebeveynler de nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğrendik.
    Baskı yapmanın ve beklentilerimizi ifade etmenin kaygısını artırdığını gördük. Hocamızla düşüncelerini yönetme üzerinde çalıştılar.
    Birkaç ay içinde sınavlara daha sakin girmeye başladı. Hala heyecanlanıyor ama Heyecanını yönetebiliyor. özgüveninin geri geldiğini görmek aile olarak bizleri de rahatlattı.
    Keşke daha erken destek alsaydık.
    Bu konuda problem yaşayan bütün ailelere hocamızı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

• Sakura Psikolojik Danışmanlık Merkezi Çocuk ve Ergen Psikolojisi  •

• G

Uzun zamandır kaygılarım nedeniyle günlük hayatımı sürdürmekte zorluk çekiyordum.
    Sürekli en kötü senaryoları kuruyordum.
    Çok düşünüyor ve karar vermekte güçlük çekiyordum.
    Kendimi çok yorgun hissediyordum.
    Sedat hoca ile görüşmeler sayesinde düşüncelerimi daha sağlıklı değerlendirmeyi öğrendim.
    Kaygılarım azalmaya başladı.
    Kendime olan güvenim artmaya başladı.
    artık zorlandığım durumlarla daha rahat baş edebiliyorum.
    Samimi, güven veren ve yargılamayan yaklaşımı sayesinde süreç benim için çok güzel geçti. Toparlandığım için görüşmelerin aralığını biraz uzattık
    İyi ki Sedat hoca ile yollarımız kesişti.

• F

Sedat Beyle 7 seans yaptık ancak aramızda yeterli terapi uyumu oluşmadığını hissettiğim için görüşmeleri sonlandırdım. Daha önce belirtmeme rağmen rahatsız olduğum bazı ifade ve hitapların kullanılmaya devam edilmesi, ofis lokasyonuyla ilgili rahatsızlığımı anlatmaya çalıştığım bir anda ne demek istediğimi tam ifade edemeden yapılan varsayım ve konunun ideolojik bir çerçevede ele alınması beni rahatsız etti. Ayrıca sosyal medyada belli bir kesime yönelik ötekileştirici bulduğum bir paylaşımla etkileşim halinde olması da bende olumsuz bir izlenim oluşturdu.İdeolojik hassasiyetlerimin ve bunların bende uyandırdığı duyguların nedenlerinin anlaşılmaya çalışıldığını pek hissedemedim.Sedat Hoca görüşmeler sırasında olabildiğince tarafsız yaklaşmaya çalıştığını ifade etti ve buna çaba gösterdiğini düşünüyorum; ancak ben yinede bazı ideolojik görüşlerin seanslara yansıttğını hissettim.Ayrıca iletişim ve anlatım tarzı nedeniyle bazen kendimi tam olarak anlaşılmış hissedemediğim anlar oldu.

• Sakura Psikolojik Danışmanlık Merkezi Normal Randevu  •

Kl. Psk. Sedat Taniş

Kıymetli Danışanım,
    Seans sürecine dair paylaştığınız geri bildirimler için teşekkür ederim
    Terapi süreci karşılıklı uyuma dayanır ve süreçten memnun kalmamanız elbette saygı duyduğum bir durumdur. paylaştığınız bazı ifadelerin yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini düşündüğüm için açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

“Daha önce belirtmeme rağmen rahatsız olduğum bazı ifade ve hitapların kullanılması demişsiniz”

Görüşme sürecinde
    *estağfurullah* kelimesi ağzımdan çıktığı için ve bu birkaç defa tekrarlandığı için bu durumdan rahatsızlığınızı ifade ettiniz dikkat etmeye çalıştım.
    İnancınızdan ötürü rahatsız olmanızı anlıyorum.
    Fakat Estağfurullah kelimesi dini bir ibareden ziyade ağız alışkanlığı olan “olur mu öyle şey rica ederim” anlamında kullanmaktı.
    Bunu dini bir ibare olarak hissettiniz.

“Ofis lokasyonu ile ilgili rahatsızlığımı belirttim demişsiniz”

Neden burada çok fazla arap yaşıyor, ofisiniz neden böyle bir yerde diye sorduğunuzda ‘’ bilgim yok buradaki insanlar öyle uygun görüp bu bölgeye yerleşmişler.” dedim
    Gerçekten sizi geçiştirmek değil bu konudaki bilgim bu kadar olduğu için o şekilde sizlere cevap verdim.
    Verdiğim cevap ideolojik değil sosyolojik bir yorumdu.
    Sizleri tatmin edebilecek bir cevap vermediğim için bunu buraya bir şikayet olarak yazmışsınız.
    Gerçekten bu sorunuzun cevabını belmiyorum.

“sosyal medyada belli bir kesime yönelik ötekileştirici bulduğum bir paylaşım” demişsiniz

Terapi alanın dışındaki unsurları kişisel sosyal medya kullanımlarının bu sürece dahil edilerek "ötekileştirme" gibi ağır bir ithamla ilişkilendirilmenize gerçekten çok üzüldüm.
    İnsanların bayramını kutladığım için inancınızdan dolayı sizleri ötekileştirdiğimi düşünüp
    bundan rahatsız olmuşsunuz.
    İnancınız farklı olabilir.
    Takdir edersiniz ki inancınızın farklı olduğunu terapi süreci sonlandıktan sonra öğrendim.

Bayram kutlamak dini bir kimlik atfetmek ya da sizi dışlamak değil. Toplumsal bir nezaket ifadesi olarak iyi dilekte bulunmaktır.

Ötekileştirmek birini dışlamak aşağı görmek veya inancı nedeniyle farklı muamele etmektir. Size hiçbir şekilde böyle yaklaşmadım.
    1 yıl önceki sosyal medya paylaşımında bayram kutlamasına bakarak bu yorumu çıkarmışsınız.

“Sedat hoca bazı ideolojik görüşlerin seanslara yansıttğını hissetim demişsiniz.”
    “Hissettim” yaşadığınız öznel deneyimi yansıtıyor. Benim niyetim ise hiçbir zaman danışanlarıma ideolojik veya dini bir bakış açısı yansıtmak olmamıştır.

Estağfurullah” ifadesinin, günlük dilde kullanılan bir nezaket sözü mü ideolojik bir tutumun yansıması mı olduğu konusundaki değerlendirmeyi okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Hem yorumuzu yazıp bir süre sonra silip tekrar bir kaç kelime ekleyip yorumlarda üste çıkarmak

hem de İnancınızı meselem olabileceğini düşünecek
    ve bir psikoloğu danışanlarının gözünde küçük düşürmek amacıyla buraya yazdığınız uzunca mesajınıza istinaden
    bu cevapları veriyorum.

Sizlere bundan sonraki terapi sürecinizde faydalı ve verimli bir yolculuk diliyorum.

• I

Geçmişten beri gelen çözemediğim ailesel problemlerim vardı.
    Bu sebepten dolayı sedat hocaya başvurdum.
    Bağ kurmam zor olmasına rağmen zaman içerisinde hocanın verdiği güvenden ötürü kendimi çok daha rahat açabildim
    5 aydır gidiyorum, sürecim devam ediyor. Seanslar sayesinde kendimi buldum. İnsanlara yaklaşımlarımdaki düşünce hatalarının çoğunu fark etmemi sağladı.
    Sedat hocayı araştırarak buldum.
    iyi ki kendisini bulmuşum. Başarılı bir uzman yoluma güzel Işık oldu
    Memnunum tavsiye ediyorum

• Ö

Sedat Bey ile terapi sürecine başladığımda kötü bir durumdaydım.
    Yaşadığım kısır döngünün içinden çıkamıyordum,
    Sürekli aynı şeylerle boğuşuyordum.
    Seanslara katılım sağladıkça yaşadığım bu zor durumun devam ettirenin ben olduğumu fark ettim. Gerçekten farkındalık kazandırıyor.
    Kendimi keşfetmeme ve hayatı yeniden anlamlandırmama yardımcı olduğu için şanslıyım.
    Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

• H

Merhabalar ben sedat beyle olan seanslarımdan çok memnunum kendisi gerçekten çok içten ve çok güzel bir şekilde dinleyen bir psikolog.İşinde bu kadar başarılı bir psikologla daha önce hiç tanışmamıştım.Her seanstan sonra kendimi daha iyi hissediyorum gerçektende bana varlığımı hissettiriyor.Birgün onun gibi başarılı bir psikolog olmak çok isterim benim idolüm oldu kendisi.:)

• Sakura Psikolojik Danışmanlık Merkezi Diğer  •

Sedat hocadan yaklaşık
    1 yıldır terapi alıyorum,
    sıkıntılı seanslarda bile çok daha iyi ve farkına varmış biri olarak odadan çıkabiliyorum.
    diğer konularda ki davranışlarımı kontrol edebilmemi sağlıyor.
    Sedat Beyin yaklaşımı gerçekten bu durumu nasıl sağladığını açıklıyor.
    Sedat hocayla şema terapisiyle ile ilerledik.
    Hocamızla yolumuzun kesişmesinden dolayı
    büyük mutluluk duyuyorum. Görüşmeye devam edeceğim.

• Z

Ticari hayatında yaşadığın problemlerden dolayı yoğun kaygı problemleri yaşadım bu sebepten dolayı destek aldım.
    Seansların bu sürecime katkı sağlayabileceğine dair inancım yoktu. Sedat hocanın
    Profesyonel bakışı, olaylara
    çok farklı pencerelerden yaklaşmamı sağlaması sonrası kendime geldim kaygılarım geçti.
    Hem psikolojik olarak toparlandım hem de ticari hayatımda yaptığım bazı hataların farkına varmamı sağladı. Kendisinden çok memnun uzun süre devam etmeyi düşünüyorum
    Tavsiye ederim.