Her bireyin yaşam öyküsünün kendine özgü olduğuna ve yaşadığı güçlüklerin yalnızca görünen belirtilerden ibaret olmadığına inanıyorum. Psikolojik danışmanlık sürecinde amacım; danışanlarımla güvene dayalı bir ilişki kurarak yaşadıkları duygusal güçlükleri, ilişki örüntülerini ve içsel süreçlerini birlikte anlamlandırabilecekleri güvenli bir alan oluşturmaktır. Çalışmalarımı çocuk - ergen ve yetişkinlerle psikodinamik yaklaşımı temel alan bütüncül bir bakış açısıyla sürdürmekteyim.
Psikoloji lisans eğitimimi %100 İngilizce okuyarak başarıyla tamamladım.Lisans eğitimim boyunca çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışmayı hedefleyerek teorik bilgilerimi farklı kurumlarda edindiğim saha deneyimleriyle destekledim. Eğitim sürecimde birçok klinik, hastane, sürekli eğitim merkezi, dernek, anaokulu ve özel eğitim kurumlarında staj yaparak gözlem, psikolojik değerlendirme ve uygulama süreçlerinde aktif olarak yer aldım. Bu deneyimler, farklı yaş gruplarının gelişimsel özelliklerini ve psikolojik ihtiyaçlarını çok yönlü değerlendirme becerimi geliştirdi.
Çocuklarla çalışma alanında uzmanlaşmak amacıyla Mehmet Teber tarafından verilen Çocuk Merkezli Oyun Terapisi eğitimimi tamamladım ve süpervizyon kapsamında danışan görerek uygulama sürecimi tamamladım. Ardından Ev Okulu Derneği bünyesinde yürütülen "Ev Rehberliği" programında uzun süre görev alarak çocukların gelişimlerini destekleme ve ailelerle iş birliği içinde çalışma deneyimi edindim. Bunun yanı sıra çeşitli gönüllülük projelerinde aktif rol alarak farklı yaş grupları ve yaşam deneyimlerine sahip bireylerle çalışma fırsatı buldum. Yetişkinlerle yürüttüğüm psikolojik danışmanlık çalışmalarını derinleştirmek amacıyla Dinamik Psikoterapi eğitimi aldım. Bu kapsamda süpervizyon sürecimi sürdürerek mesleki gelişimime düzenli olarak yatırım yapıyor ve psikodinamik bakış açımı güçlendirmeye özen gösteriyorum.
Çalışma alanlarım arasında çocuk- ergen danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, duygusal ve davranışsal güçlükler, kaygı, öfke düzenleme güçlükleri, travmatik yaşantılar, kayıp ve yas süreçleri ile kişilik örüntüleri yer almaktadır. Mesleki gelişimin sürekliliğinin etik sorumluluğun ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyorum. Bu nedenle eğitimlerime, süpervizyon süreçlerime ve mesleki gelişimimi destekleyen çalışmalara düzenli olarak devam ediyorum.
Psikolojik danışmanlık sürecinde önceliğim; danışanlarımın kendilerini anlaşılmış, güvende ve kabul edilmiş hissedebilecekleri bir ilişki kurarak, değişim süreçlerine kendi hızlarında eşlik edebilmektir.
- Depresyon
- Stres
- Bağlanma Problemleri
- Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
- Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
Aile İçi İletişim Sorunları
- Nakit
İzzettin Sokak, -, Kadıköy 34716
- Nakit
- Banka Havalesi
Sağlık sigortası anlaşma bilgisi bulunmamaktadır.
Görüşler
Z
z.....
Sena Hanım ile 7 ay boyunca birlikte çalıştık. Süreç boyunca özellikle biz ebeveynlere olan yaklaşımı ve tüm sorularımıza sabırla yanıt vermesi bizim için çok değerliydi. Kızımız her seansına büyük bir heyecan ve istekle gitti. Okulda yaşadığı uyum ve kaygı problemlerini geride bırakıp yeni arkadaşlıklar kurabildiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. İleride ne zaman desteğe ihtiyaç duysak hiç düşünmeden başvuracağımız ilk adres Sena Hanım olacaktır.
• Bireysel Danışmanlık • Çocuk ve Ergen Psikolojisi •
Psk. Sena Yıldız
Değerli geri dönüşüz için çok teşekkür ederim.
b...
Sena Hanım’la görüşmeye başladığım ilk süreçlerden itibaren bana iyi geleceğini anladım ve hissettim. Hatta ilk görüşmede anlattıkça anlattım. Karşı cinse karşı duygu karmaşası ve ilişki problemlerim nedeniyle başvurdum. Kendini çok iyi geliştiren bir psikolog olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya üzerinden uygun ücretli danışmanlık desteğini görüp iletişime geçmiştim. Yargılamadan dinliyor ve çok iyi bir dinleyici.
e...
Bir yakınımın tavsiyesiyle ulaştım. Çocuğumun kaygıları, özgüven eksikliği ve duygularını ifade etmekte zorlanması nedeniyle destek almaya karar verdik. En başından beri hem bize hem de çocuğumuza yaklaşımı çok sıcak, anlayışlı ve güven vericiydi. Çocuğumuzun kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam oluşturdu. Süreç ilerledikçe kaygılarında azalma, özgüveninde ise olumlu değişimler gözlemlemeye başladık. Bize ebeveyn olarak da süreci anlamamız konusunda yol gösterici oldu. Çocuklarıyla ilgili destek arayan ailelere tavsiye ediyorum.
e...
Arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Kendimi uzun süredir mutsuz, umutsuz ve depresif hissettiğim bir dönemden geçiyordum. Yaşadığım duyguları anlamlandırmakta zorlandığım için profesyonel destek almaya karar verdim. İlk görüşmeden itibaren kendimi yargılanmadan dinleniyor ve anlaşılmış hissedebildiğim güvenli bir alan oluştu. Yaşadığım sıkıntıların sadece görünen tarafına değil, altında yatan nedenlere de birlikte bakabilmek benim için çok kıymetli oldu. Süreç boyunca kendimi ve ilişki örüntülerimi daha iyi fark etmeye başladım. Sena Hanım sakin, anlayışlı ve özenli yaklaşımıyla bu süreci benim için daha güvenli hale getirdi. Kendini daha derinden anlamak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
f...
Sena Hanım’a bir arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Kızım ergenlik dönemine girdikten sonra içine kapanmaya başlamış, bizimle eskisi kadar paylaşım yapmaz olmuştu. Bu dönemi daha sağlıklı geçirebilmesi için danışmanlık desteği almak istedik. İlk görüşmeden itibaren süreci çok hassas ve özenli ilerletti. Sena Hanım’ın yaklaşımı sayesinde kızım zamanla kendini daha rahat ifade etmeye başladı ve görüşmelere istekle gitmesi bizi çok mutlu etti. Biz ebeveyn olarak da bu dönemde kızımıza nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda çok faydalı geri bildirimler aldık. Sürecin olumlu ilerlediğini görmek bize umut verdi.
Psk. Sena Yıldız
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.
R
r...
Sosyal medya üzerinden ulaştım. Uzun süredir ne yaparsam yapayım kendimi yeterli hissedemiyor, en küçük hatamda bile kendimi çok sert eleştiriyordum. Bu durum zamanla hem motivasyonumu hem de ilişkilerimi etkilemeye başlamıştı. Görüşmeler ilerledikçe bu düşüncelerin hayatımdaki yerini ve beni nasıl etkilediğini daha iyi fark etmeye başladım. Kendime karşı bu kadar eleştirel olmamın nedenlerini anlamak benim için oldukça kıymetliydi. Sena Hanım, sabırla dinleyen, süreci aceleye getirmeyen ve insanın kendini rahatça ifade edebilmesine alan açan bir uzman. Daha yolun başında olmama rağmen sürecin bana iyi geldiğini hissediyorum ve uzun süre devam etmeyi düşünüyorum. Çevreme de tavsiye ediyorum.
e...
Tavsiye üzerine ulaştık. Kızımızın okula başlama dönemi, aile olarak yaşadığımız boşanma süreciyle aynı zamana denk geldiği için zor bir dönem geçiriyorduk. İçe kapanmaya başlamış, okul konusunda isteksiz davranıyordu. Görüşmeler ilerledikçe hem duygularını ifade etmesinde hem de okula uyumunda olumlu değişimler görmeye başladık. Bize de bu süreçte nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda yol gösterici oldu. İyi ki yollarımız kesişmiş.
b...
Sosyal medya üzerinden ulaştım. Uzun zamandır hayattan yorulmuş hissediyor, sürekli başarılı olmak ve her şeyi eksiksiz yapmak zorundaymışım gibi yaşıyordum. Kendime karşı çok eleştireldim ve neyi başarırsam başarayım bir türlü yeterli hissetmiyordum. Bu yükü tek başıma taşımakta zorlandığım için danışmanlık hizmeti almaya karar verdim. Görüşmeler ilerledikçe kendime yüklediğim sorumlulukları ve bunun yaşamım üzerindeki etkilerini daha iyi fark etmeye başladığımı fark ettim. Kendime bakış açımın değişmeye başlaması ve olayları farklı bir yerden değerlendirebilmek benim için oldukça değerli oldu. Aldığım danışmanlık hizmetinin bana iyi geldiğini düşünüyorum. Kendim için attığım en doğru adımlardan biri olduğunu düşünüyorum.
Sena Yıldız isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sena Yıldız, Psikoloji. Size Sena Yıldız tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Gessell Gelişim Testi, Oyun Terapisi, Kent EGY Testi, Aile Danışmanlığı, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Yetişkin Terapisi, Dinamik Psikoterapiler, Fobilerden Kurtulmak.
Sena Yıldız adresi nerede?Sena Yıldız şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cumhuriyet Mahallesi Şişli
- İzzettin Sokak Kadıköy
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sena Yıldız isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sena Yıldız uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sena Yıldız isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sena Yıldız, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sena Yıldız hangi dilleri konuşuyor?Sena Yıldız ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sena Yıldız isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sena Yıldız tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sena Yıldız hakkında ne düşünüyor?Toplam 8 hasta / danışan, Sena Yıldız hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.