Hem lisans sürecinde hem de meslek hayatında çeşitli seminer ve eğitimlere katıldı. Bu süreçte insanın biyopsikososyal bir varlık olduğu bilinciyle davranışın doğal ve sinirbilimsel kökenleri üzerine okuma ve taramalar yaparak klinik becerilerini birden fazla alanda geliştirmeyi amaçladı.
Görüşmelerinin genel yapısını oluşturan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimine henüz mezun olmadan önce başladı ve lisans sonrasında Yüksek Psikoloji Akademisi'nde tamamladı. Mesleki kariyerine özel psikoloji kliniği ve danışma merkezlerinde başladı. Eş zamanlı olarak yaklaşık 1,5 yıl süresince özel bir rehabilitasyon merkezine danışmanlık desteği sağladı.
Şu anda hem yüz yüze hem de online olarak yetişkin, çocuk/ergen ve ebeveyn görüşmeleri gerçekleştiriyor. Ayrıca çeşitli internet platformları için kendine yardım yazıları yazıyor.
Psikolog Akay Gürüşengenç görüşmelerinde danışanlarının duygu, düşünce ve davranışını ele alırken aynı zamanda bilinçdışı süreçlerine ve nörobilişsel sistemlerine dair farkındalık geliştirmelerine özen gösteriyor. Bu sayede ruhsal zorlanmaların gelecekte tekrar gündeme gelmemesi, gelebildiği durumda ise kişinin kendi müdahale becerisini kazanmış olmasını amaçlıyor.
- Depresyon
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
İlişki Terapisi
Nazlım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi
Akay Bey ile 2024 Temmuz ayında tanıştım, görüşmelerimiz 2025 Şubat sonu büyük bir memnuniyetle tamamlandı.
Görüşmelerdeki bilgisi, profesyonel tavrı, etkinliği, kendini ifade etmedeki üstün başarısı; kendimi ifade edemeyeceğim durumlarda bile rahatlıkla ifade etmeme olanak sağladı. Görüşmeleriniz boyunca rahat ve dürüst olabileceğiniz, şikayetleriniz ve hedefleriniz doğrultusundaki kazanımların en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için en doğru ortamı sunma konusundaki üstün çabası sayesinde baştaki hedefimiz olan "günlük hayatta psikolojik desteğe ihtiyaç hissetmeme" noktasına geldim.
Psikolojinin çok geniş bir spektruma sahip olduğunu göz ardı etmeden, benden çok farklı şikayet veya hedefleri olan danışanların bile Akay Bey ile iyi bir uyum sağlayacaklarını ve sorularına çok hızlı ve doğru yanıtlar alacağını düşünüyorum.• Online Danışmanlık • Online Terapi •
T
ta...k
Akay Bey’le çok fazla şaşırdığım ve bilinçlendiğim bir seans süreci geçiriyoruz. Bütün hayatım boyunca sinirimi bozan her şeye karşı bakış açım değişti. Akay Bey son derece nazik ve işini titizlikle yapan bir uzman. Görüşmelerimiz sayesinde sanki kendimi yeniden tanıyor gibi hissediyorum artık. Benim için önceki görüşmelerimden çok daha farklı bir deneyim oluyor.
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
al...i
Keşke Akay Bey'le çok daha erken tanışsaydım. Daha ilk seanslardan beri inanılmaz bir rahatlama yaşıyorum. Görüşmeye başlamak konusunda bile endişeliydim ama hiç "şimdi ne olacak" demedim. Kendisi her zaman zihnimi netleştirdi, sıkıntılarımla ilgilendi. Duygularımı ve yaşantılarımı anlayabildi. Üzüntümün yerini yavaş yavaş sakinlik aldı. Akay Bey'in seanslardaki bilgilendirmeleri sayesinde artık yaşamımda çok farklı bakış açıları da elde ediyorum. Kendisini mesleğinde çok donanımlı görüyorum.
ma...
Ben stres sorunları yaşıyordum. Beslenmemde uykumda, ilişkilerimde zorlanıyordum. Hayat kalitem düşmüştü. Yakınımın tavsiyesiyle Akay Bey'e ulaştım ve görüşmelere başladık. Ben kendimi ifade ettikçe sıkıntı yaşadığım durumları tespit etti. Nasıl değiştireceğim konusunda rehberlik etti. Ele aldığımız her konuda mantıklı yaklaşımları bulmama yardımcı oldu. Empati becerisi çok yüksek bir psikolog. İlk görüşmemizden bu zamana kadar anlaşıldığımı hissettim. Beni aşırı rahatlatan bir süreç oldu.
bu...k
Yaşamımı yönetmekte çok zorlandığım bir dönemde arkadaşımın tavsiyesiyle Akay Bey'e ulaştım. Artık ruh halime anlam veremiyordum. Günlük işlerimi sürdürmekte çok zorlanmaya başlamıştım. Kendisine başvurma kararı aldığım günden beri büyük bir değişim geçirdim. İlgili yaklaşımı, birikimi ve anlayışı sayesinde kendimi hem daha iyi anladım hem de anlatabildim. Her seans bana bir ayna tuttu. Benim için çok önemli değişimlere bu sayede ulaştım.
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
Y
ya...n
Öfke ve kaygı sorunları nedeniyle Akay Bey'e başvurdum. Bugüne kadar başlamamış olmaktan dolayı pişmanım. Gerçekten Akay Bey'le seansları ilerlettikçe hayatım öncesi ve sonrası olarak ikiye bölündü. Kendimi daha iyi tanıdım ve anladım. Arkadaşımın şiddetli tavsiyeleri sonucu Akay Bey'i tanıma fırsatı bulmuştum. Şimdi geçmişe baktığımda kendimi şanslı görüyorum. Minnettarım.
• Nazlım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi • Bireysel Terapi •
na...
Sürekli bir endişe ve kaygı halindeyken, kendimi her şeyden kısıtladığım zamanlarda bir arkadaşımın yoğun tavsiyesi ile Akay Bey'le görüşmeye başladım. Kendimi, çevremi ve geçmişimi affetme evresine onun özel yaklaşımı sayesinde ulaştım. Kaygıyla baş etmeyi öğrenince aslında ne kadar cesur olduğumu görebildim. 4 ay önceki umutsuz ve çaresiz halim şimdiyi görse inanamazdı. Bu yüzden Akay Bey'i çok başarılı buluyorum.
• Online Danışmanlık • Diğer •
fa...u
Ben Akay Bey'le görüşene kadar kendimi sadece içekapanık biri olarak görüyordum. Başvurduğum zamanlar yaşadığım sıkıntıların sosyallik sırasındaki kaygımla bu kadar ilişkili olabileceği aklımdan geçmemişti. Akay Bey çekingenlik sandığım şeyin hayatıma ne denli zararlar verdiğini görmem için çok büyük çaba ve anlayış gösterdi. Kaygılarımı kapsamlı şekilde ele alabildik. Güven hissetmek hiç zor olmadı. Kaygılarımı detaylı biçimde değerlendirdik.
• başka bir yer • Diğer •
Y
y....b
Ailevi problemlerim dayanılmaz bir haldeydi ve bir psikologla görüşmek istedim. Çünkü her gün tartışma ve gerginlikle yaşıyordum. Akay Bey ile yaptığımız seanslar bana önce kendimi ve ihtiyaçlarımı sonra da çevremdekileri anlamayı öğretti. Onun rehberliğinde, hiç ihtimal vermeyeceğim şeylerin nasıl her gün huzurumuzu kaçıran noktalara geldiğini görmeye başladım. Hangi konuyu gündemimize götürsem altından kendimle ilgili yeni bilgiler edinmemi sağladı. Bu yüzden Akay Bey'e denk geldiğim için kendimi şanslı olarak görüyorum.
• Nazlım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi • Aile İçi İletişim Sorunları •
T
t....f
Akay Bey'e öfke ve üzüntü nöbetleri nedeniyle başvurdum. O dönem hayatımda büyük değişimler olmuştu ve ben artık başa çıkmakta zorlanıyordum. Kendisi beni büyük bir sabır ve anlayışla dinledi. Kendime kızdığım yönlerimle barışmama vesile oldu. Duygularım konusunda çok daha farklı bir bakış açısı geliştirmemi sağladı. İlk birkaç seans sonrası bile bir dönüşüm geçirdiğimi hissettim. İyi ki kendisiyle görüşme kararı verebilmişim.
• Online Danışmanlık • •
Akay Gürüşengenç isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Akay Gürüşengenç, Psikoloji. Size Akay Gürüşengenç tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi, Randevu, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Koçluk Hizmetleri, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Aile İçi İletişim Sorunları, Davranış Bozuklukları.
Akay Gürüşengenç adresi nerede?Akay Gürüşengenç şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yıldız Mahallesi 206/5. Sokak No:40 K:1-2-3-4 İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Akay Gürüşengenç isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Akay Gürüşengenç online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Akay Gürüşengenç isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Akay Gürüşengenç, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Akay Gürüşengenç hangi dilleri konuşuyor?Akay Gürüşengenç ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Akay Gürüşengenç isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Akay Gürüşengenç bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Akay Gürüşengenç ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Akay Gürüşengenç hakkında ne düşünüyor?Toplam 15 hasta / danışan, Akay Gürüşengenç hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.