İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2010 yılında bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri’nde staj yapmış; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yürütülen Gönüllü Değişim Projesi kapsamında yatılı hastaların rehabilitasyonu ve sosyal hayata yeniden kazandırılmasına yönelik çalışmalarda yer almıştır. Mezuniyetinin ardından Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Birimi’nde asistan psikolog olarak görev almıştır.
2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na başlamış; bu süreçte Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde iki yıl boyunca öğrenci ve çalışanlarla süpervizyon eşliğinde psikoterapi yürütmüştür. Hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi sırasında TÜBİTAK başarı bursu almıştır.
Yüksek lisansını, “Narsisizm, Algılanan Aile Tutumları, Romantik İlişkiler ve Cinselliğe İlişkin Tutumlar” başlıklı tezi ile tamamlamıştır.
Mezuniyetinin ardından farklı klinik ve kurumlarda ergen ve yetişkinlerle çalışmaya devam etmiş; özel bir şirkette Travmaya Müdahale Projesi kapsamında çalışanlara yönelik psikoterapi hizmetleri yürütmüştür. T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen “Başlamadan Bitirmeye Var Mısın?” Projesi kapsamında öğrencilere alkol ve madde kullanımı üzerine eğitimler vermiş ve grup çalışmaları düzenlemiştir.
C4 Recovery Solutions iş birliği ile yürütülen Danışmanlık ve Takip Merkezi’nde alkol ve madde kullanım bozukluğu olan bireyler ve aileleriyle psikoterapi ve grup çalışmaları yapmış; bu alanda Dr. Bob Lynn’den süpervizyon almıştır.
Şema Terapi ve Farkındalık Temelli Psikoterapi alanlarında eğitimler almış; kadına yönelik şiddet, travma ve kadın ruh sağlığı üzerine çalışmalarda bulunmuş ve çeşitli yayınlara katkı sunmuştur.
Psikanalitik psikoterapi alanında çok sayıda kuramsal ve uygulamaya yönelik eğitim almış; psikanalitik yaklaşımla çalışan terapistlere yönelik ileri düzey klinik süpervizyon grupları yürütmüştür.
Ayrıca Rorschach, Tematik Algı Testi (TAT) ve Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) uygulayıcısıdır.
Çalışma pratiğinde yetişkinlerle bireysel, psikanalitik psikoterapi yürütmektedir.
Başlıca çalışma alanları; duygudurum bozuklukları (depresyon ve bipolar bozukluk), travma, kaygı bozuklukları, kayıp, ayrılık ve yas süreçleri, göç, varoluşsal kaygılar, psikolojik kökenli bedensel belirtiler, alkol ve madde kullanım sorunları, kendini tanıma, yakın ilişki ve bağlanma güçlükleri, cinsel kimlik ve yönelimle ilişkili zorluklar, stres, öfke kontrolü ve uyum sorunlarıdır.
- Depresyon
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Sosyal Fobi
- Panik Atak
Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi, Kadıköy, İstanbul
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Kl. Psk. Burçak Özdemir adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
Burçak Özdemir isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Burçak Özdemir, Psikoloji.
Burçak Özdemir adresi nerede?Burçak Özdemir şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Burçak Özdemir isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Burçak Özdemir online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Burçak Özdemir isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Burçak Özdemir bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Burçak Özdemir ile iletişime geçmenizi öneririz.