Uzm. Kl. Psk. Ece Tuğutlu

Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

Bilgi Üniversitesi’nde İngilizce Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinde çift anadal yaparak onur derecesiyle mezun oldum. Lisans eğitimim süresince Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve çeşitli özel kliniklerde staj yaptım; aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocuk hakları alanlarında yürütülen sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer aldım.

Lisansın ardından, Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul edildim. Ders dönemini tamamladıktan sonra, “Kendini Sabote Etme Eğilimi, Algılanan Anne ve Baba Tutumu ve Mükemmeliyetçilik Arasındaki İlişki” başlıklı tezimle yüksek onur derecesiyle mezun oldum.

Mesleki yolculuğum boyunca farklı terapi yaklaşımlarında eğitimlerimi sürdürdüm. University of Amsterdam’da Mindfulness ve Öz-Şefkat Müdahaleleri eğitimini tamamladım. Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi eğitimini Doç. Dr. Nilgün Canel’den, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimimi ise Emel Stroup’dan alarak Beck Yönelimli Kognitif Terapi Sertifikası kazandım. Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde Emre Konuk ve ekibinden EMDR eğitimi alarak süpervizyonlarımı tamamladım ve EMDR (1. Düzey) sertifikasına hak kazandım.

Bunun yanı sıra, Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak’tan ISST onaylı Şema Terapi Temel Düzey eğitimini başarıyla tamamladım ve halen şema terapi süpervizyon çalışmalarına devam etmekteyim. Ayrıca, Dr. Esra Ersayan’ın yürüttüğü Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Tekniklerin Kullanımı eğitimine katıldım.

Terapi yaklaşımımda; şema terapiyi merkezde tutarken, gerektiğinde EMDR, BDT, mindfulness ve öz-şefkat temelli müdahaleler ile çözüm odaklı tekniklerden de faydalanarak danışanlarımın ihtiyaçlarına en uygun şekilde ilerlemeyi hedefliyorum.

​1,5 yıl boyunca Koç Grubu çalışanlarıyla bireysel terapi süreçlerini yürüttüm ve bu süreçte süpervizyonlarıma devam ettim. Ardından uzun bir süre boyunca Kadıköy’de ergen ve yetişkinlerle Şema Terapi, BDT ve EMDR ekollerinden yararlanarak yüz yüze ve online psikoterapi seansları yürüttüm. Daha sonrasında ise Nişantaşı’nda özel bir klinikte hem yüz yüze hem de online olarak psikoterapi çalışmalarımı sürdürdüm.

Eğitimler

• University of Amsterdam, Mindfulness and Self-Compassion Intervention Program

• Şema Terapi Eğitimi, Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak

• Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Tekniklerin Kullanımı, Klinik Psikolog Doktor Esra Ersayan

• Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Dr. Emel Stroup

• EMDR 1. Düzey Eğitimi, Emre Konuk ve ekibi

• Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Doç. Dr. Nilgün Caner

• Deneyimsel Oyun Terapisi, Nilüfer Devecigil

• Her Psikoloğun Bilmesi Gereken 10 Teknik, Doç. Dr. Itır Cömert Tarı

• İyi Hissetme Sanatı, Mindfulness Temelli Bilişsel Terapiyle Depresyonun Üstesinden Gelmek, Prof. Dr. Mark Williams

• MOXO d- CPT, Moxo Türkiye

• Ankara Gelişim Envanteri, Aile Çiz, Görsel Bellek Testi, Frankfurt Dikkat Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, Gesell Gelişim Testi, Good Enough- Harris Bir İnsan Çiz Testi, Kent Testi, Kinder Angst- Çocuklarda Korku Düzeyi Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Peabody Rutin Kelime Testi, Porteus Labirent Testi, Cattel 2A Zeka Testi, SDÖT (Sayı Dizesi Öğrenme Testi), Klinik Psikolog Melike Kalkan

• L

İçerisinde bulunduğum zor süreçlerimde Ece Hanım ile terapi sürecine başladım. Bu süreçte Şema Terapi ve EMDR Terapisi ile ilerledik. Gerçekten kendime ve ilişkilerime dair derin bir bakış açısı kazandım. Bu bakış açısı da gündelik hayatıma oldukça olumlu değişiklikler getirdi. Keşke daha önce terapi sürecine başlamış olsaydık.

• başka bir yer Diğer  •

• D

Ece Hanıma stres ve gelecek kaygısı nedeniyle başvurdum ve kendisiyle online terapiye başladım. Çok stresli bir dönemimden geçerken, terapi farkındalığımı arttırdı ve bakış açımı değiştirmemde oldukça etkili oldu. Ece Hanım, beni objektif bir şekilde dinledi, anlattığım hiçbir şey için beni yargılamadı. Her zaman çok anlayışlı ve şefkat doluydu. Benim için güzel bir psikoterapi süreci oldu.

• Z

Ece Hanıma öz güvenim çok düşük olduğu için başvurmuştum. Özgüven düşüklüğü hem iş hayatımı hem de özel hayatımı oldukça etkiliyordu. Bu yüzden de kendimi mutsuz hissediyordum. Ece Hanım ile online terapiye başladım. Çok güzel sonuçlar aldım. Artık kendimden daha emin, daha mutluyum. Çevremdeki insanlar da bendeki değişimi fark ettiler ve çevremdekilerden de çok güzel geri dönüşler aldım. Ece Hanım seanslarda beni çok güzel dinledi, her şeyin rasyonelini vererek çalıştı. Ayrıca her zaman güler yüzlüydü, anlattığım hiçbir şey için beni yargılamadı. Kendisi işini çok seven ve işine çok hakim biri.

• Diğer  •

Ece Hanıma kaygı problemi nedeniyle başladım. Beni çok güzel dinledi ve terapi sürecinin bütün detaylarını paylaştı. Bilişsel Davranışçı Terapi ekolüyle çalıştık. Çok güzel yol kat ettim. Hem anksiyetemi yendim hem de kendimle ilgili farkındalıklarım arttı. Eskiden kaygı problemi nedeniyle dışarıya çıkmakta zorlanırken şu an herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.