Uzman Klinik Psikolog Hamide Feyza Tanrıkut, psikoloji lisansını (İngilizce) ve Klinik Psikoloji yüksek lisansını İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde onur derecesiyle tamamlamıştır. Lisans sürecinde çeşitli danışmanlık merkezlerinde staj yapmış, kariyerine yönelik seminer ve eğitimlere katılmış, ayrıca belediyede çocuklara gelişimsel testler uygulamıştır. Eğitim hayatı boyunca edindiği bu birikimi meslek yaşamında da sürdürerek yetişkinlere ve ebeveynlere yönelik seminer ve eğitimler vermektedir.
Lisans eğitiminin ardından lise düzeyindeki öğrencilere psikolojik danışmanlık yapmış, sonrasında kurum psikoloğu olarak çocukların gelişim süreçlerini yakından takip etmiş ve hem Türk hem de farklı kültürlerden ailelerle görüşmeler yürütmüştür. Bu dönemde aynı zamanda yetişkinlerle çalışmaya başlamış ve bireysel terapi alanında deneyim kazanmıştır.
Yüksek lisans sürecinde süpervizyonunu Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) üzerine almıştır. Ayrıca, uluslararası akredite Çocuk Merkezli Oyun Terapisi (ÇMOT) ve Filial Terapi eğitimlerini tamamlamış, yetişkinler için Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimine devam etmektedir.
Mesleki çalışmalarında çocuklar, ergenler ve yetişkinlerle çalışmaktadır. Danışanlarının ihtiyaçlarına göre hem Türkçe hem de İngilizce terapi süreçleri yürütmekte ve farklı yaş gruplarına ile kültürel arka planlara uygun destek sağlamaya özen göstermektedir.
Hamide Feyza Tanrıkut Specialist Clinical Psychologist (M.A.)
Hamide Feyza Tanrıkut holds a B.A. in Psychology (English) and an M.A. in Clinical Psychology from Istanbul Sabahattin Zaim University, graduating with honors.
With a strong foundation built through internships and developmental testing experience, she has worked as a school counselor and institutional psychologist, supporting children, adolescents, and families from diverse cultural backgrounds.
Therapeutic Approaches & Training:
CBT: Completed supervision in Cognitive Behavioral Therapy during her master's program.
Play Therapy: Certified in internationally accredited Child-Centered Play Therapy (CCPT) and Filial Therapy.
ACT: Currently training in Acceptance and Commitment Therapy for adults.
She provides bilingual therapy services (Turkish & English) for children, adolescents, and adults, ensuring a tailored approach that respects each client's age and cultural background.
- Adipsi (Susama Yokluğu)
- Baş Dönmeleri
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
e....s
Feyza Hanımla gebelik kaybım sonrası kaygılarım ve korkularımla alakalı görüşmek istemiştim, toparlanma sürecimde ve biraz olsun iyi hissetmemde çok faydası oldu. Seansta çok rahat hissettim benim için bu önemliydi. Farklı ihtiyaçlarım olduğunun farkına vardım.
Y
y.....
Çocuğum için oyun terapisi desteği aldık. Alt kaçırma ve öfke kontrolü için iletişime geçmiştik. Süreçten çok fayda gördük. İletişimi çok güzel, bizimle ilgilendi ve gerekli rehberliği sağladı.
• İyice Hisset Psikolojik Danışmanlık Merkezi • Randevu •
Uzm. Kl. Psk. Hamide Feyza Tanrıkut
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim
Y
y.....
İş yerinde yaşadığım kaygılardan dolayı kendisine bir tanıdık üzerinden ulaştım. Psikolojik esneklik kazanmamda yardımcı oldu. Seanslarda yaşadığım farkındalık ile artık hayatımda karşılaştığım diğer zorluklarla da baş edebiliyorum.
Uzm. Kl. Psk. Hamide Feyza Tanrıkut
Değerli geri dönüşünüz için teşekkür ederim
ec...
Seanslarda kendimi gerçekten duyulmuş hissediyorum. Yargılanmadan, olduğu gibi dinlenmek bana çok iyi geliyor.
• İyice Hisset Psikolojik Danışmanlık Merkezi • Randevu •
Uzm. Kl. Psk. Hamide Feyza Tanrıkut
Kıymetli yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim
se...a
Feyza Hanıma depresyon belirtilerim için başvurdum. Seanslarda kendimi yargılanmadan, güven içinde ifade edebildim. Doğru sorularla farkındalık kazandırıyor ve günlük hayatta uygulayabileceğim pratik yöntemler sunuyor. Bu süreçte kaygımı yönetmeyi öğrendim, uyku düzenim ve genel yaşam kalitem belirgin şekilde iyileşti. Hem profesyonelliği hem de insancıl yaklaşımı sayesinde çok yol kat ettim.
ib...n
Doğum sonrası tekrar kendimi bulma sürecimde ve postpartum depresyonumda bana yol gösterici bir tutumu oldu Feyza Hanımın. Online terapi işe yarar mı diye soru işaretlerim vardı fakat kendisi gerçekten sorunlarımla ilgilenirken ve beni dinlerken yüz yüze konuşuyormuşuz gibi hissettirdi. Sayesinde anne olma yolculugumda yaşadığım problemlerle ilgili daha fazla farkındalık kazandım, davranışlarımı uzman gözüyle degerlendirmemi sağladı. Randevuları hep zamanında gerçekleştirdik. Ev konforunda bana empati seviyesi yüksek bir Psikolog ile çalışmak çok iyi geldi. Şuan kendimi çok daha iyi hissediyorum, kendisi ile olan terapi sürecimize devam ediyoruz. Zamanla çok daha iyi hissedecegime inanıyorum.
Uzm. Kl. Psk. Hamide Feyza Tanrıkut
Değerli görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim
Hamide Feyza Tanrıkut isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hamide Feyza Tanrıkut, Psikoloji. Size Hamide Feyza Tanrıkut tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı.
Hamide Feyza Tanrıkut adresi nerede?Hamide Feyza Tanrıkut şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İstanbul İstanbul
- Eski Habipler, Nergisler Sk. No:6, İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hamide Feyza Tanrıkut isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Hamide Feyza Tanrıkut uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Hamide Feyza Tanrıkut isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hamide Feyza Tanrıkut, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Hamide Feyza Tanrıkut hangi dilleri konuşuyor?Hamide Feyza Tanrıkut ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Hamide Feyza Tanrıkut isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hamide Feyza Tanrıkut tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Hamide Feyza Tanrıkut hakkında ne düşünüyor?Toplam 6 hasta / danışan, Hamide Feyza Tanrıkut hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Hamide Feyza Tanrıkut hangi sigortaları kabul ediyor?Hamide Feyza Tanrıkut tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.