Tekirdağ, Hematoloji

  • Burhan Turgut - Hematoloji

    Prof. Dr. Burhan Turgut

    Hematoloji

    • Namık Kemal Cad.No:14, Tekirdağ

      Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi

    çok güleryüzlü ve her sordugun soruyugüleryüzle açıklıyor burdan ona yine çoook teşekkür ediyorum. ...

Doktor profilini bulamadınız mı?
Şimdi oluşturun

Hasta soruları

  • herediter sferositoz

    Merhaba,
    06.12.2012 doğumlu oğlum var. Tanısı herediter sferositoz. Onkoloji hastanesinde takip ediliyor. iki haftada bir transfüzyon oluyor 4 5 6 bu degerlerde düşüyor hemoglabini feritin 2700 dalak oblik boyutu 18cm safra kesesinde tas olusmus ayrıca aksesuar dalagımızda var doktorumuz biran… Daha fazla

    DOKTORUN CEVABI:

    Geçmiş olsun. Dalak alınması en etkili tedavisidir. Hastanızda safra kesesi de alınmalıdır.
    Prof.Dr.Gürhan Kadıköylü

  • İYİ GÜNLER HOCAM, ANNEM 55 YAŞINDA VE KARNIN SOL TARAFINDA AĞRI, HALSİZLİK, KUSMA BUNUN YANINDA 18.08.2016 TARİHİNDE YAPILAN KAN TAHLİLLERİ NETİCESİNDE
    DEWBC ▴ 10.1 10e3/uL 3.7 - 10.01
    RBC ▾ 3.37 10e6/uL 3.6 - 4.69
    Sedim 1 Saat ▴ 83 mm/saat 0 - 30
    HGB ▾ 10.3 g/dL 10.8 - 14.2Daha fazla

    DOKTORUN CEVABI:

    B HÜCRELİ ALL HEMATOLOJİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN TEDAVİ VE TAKİBİ YAPILAN BİR HASTALIKTIR. ZANNEDİYORUM ANNENİZİN TEDAVİSİ DE HEMATOLOJİ BÖLÜMÜNDE YAPILMAKTA. UYGULANAN TEDAVİLER BU HASTALIK İÇİN STANDART KABUL… Daha fazla

  • demir emilimi

    Hocam merhaba,
    bende demirin vücutta emilimi ile ilgili sorun mevcut. tüm tahliller yapıldı. kan ölçümünde hemoglobin oranı gayet iyi çıktı fakat sorunun ne olduğu ile ilgili çözüm bulamadım. nedeni ne olabilir acaba?
    teşekkür ederim.

    DOKTORUN CEVABI:

    Geçmiş olsun. Demir emiliminden neyi kasıt tetiğinizi bilmiyorum. Malabsorbsiyon sendromunuz mu var? Bunları bilmeden bir yorum yapmak doğru değil. Hemoglobin düzeyiniz normal ise sorun nedir? Sonuçlarınız… Daha fazla

  • Demir eksikliği

    20 yaşındayım. Haşimato tiroidit hastasıyım. 4 yıldır ilaç tedavisini görüyorum. Saç dökülme şikayetim hiç geçmedi. Doktorum beni Hematoloji bölümüne yönlendirdi ve demir eksikliğimin olduğunu öğrendim. Doktorum ilaç verdi fakat her yuttuğum da midemi ağrıtıyor kullanamıyorum bunun için ne yapmalıyım… Daha fazla

    DOKTORUN CEVABI:

    Geçmiş olsun damardan demir tedavileri uygun olabilir. Polikliniğe başvurursan birkaç saatlik hastaneye yatış ile tedaviniz yapılır.

  • Merhaba Hocam; Babam ciftci oldugu icin bugdayi bir makinede parcalayarak hayvanlara yem yapar ve bu makinadan cikan bugday tozu bizim eve azicik girdimi o tozu kokladiktan sonra gogusumde sikisma nefes almada zorlanma oluyor birsey yiyip icemiyorum sigara da icilmiyor ancak yatip uyursam geciyor vucud… Daha fazla

    DOKTORUN CEVABI:

    Doç.Dr. Sadi Kerem Okutur

    Merhaba, anlattığınız durum allerjik reaksiyonun (hipwersensivite) tipik belirtilerini ifade ediyor. Buna benzer haller çeşitli besinler, havadaki partiküller ve bazen de çeşitli mikrobiyal ajanlar (özellikle… Daha fazla