Psikoloji lisans eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını almak için İstanbul İstinye Üniversitesinde yüksek lisansa başladı.
Akademik hayatı boyunca hastanelerde, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde stajlarını tamamladı. Lisans hayatında Suça Sürüklenen Çocuklara Umut Olma Projesini geliştirdi ve bitirme tezini Özel Gereksinimli Çocuklar hakkında yazdı.
Yüksek Lisansta asıl olarak bağımlılıklar üzerine çalışmaya başladı. İnternet, Oyun, Madde Bağımlılığı gibi önemli bağımlılıklar üzerine araştırmalar yaptı.
Çeşitli kliniklerde hem online hem yüz yüze danışan görmeye başlamıştır. Aile, çift, ergen ve yetişkinlerle birlikte çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir. EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi gibi belli başlı terapi ekollerinin eğitimlerini tamamlamıştır ve uygulamaktadır. Tek bir ekole bağlı kalmaktansa birden fazla ekolü birleştirerek danışanlarıyla çalışmaya devam etmektedir.
Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Bender-Gestalt Algı Testi, Porteus Labirentleri, Montreal Bilişsel Değerlendirme Testi (MoCA), Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE), SCL-90 R Psikolojik Belirti Testi, Mini Mental Test uygulayıcısıdır.

Yetişkin
Çocuk

Nefa Psikoloji

İçerenköy Mahallesi Üsküdar-İçerenköy yolu caddesi no:10/9 kat:8 Vip Plaza, İstanbul

Merdivenköy Mah. Şair Arşi Cad. No:40, Kadıköy, İstanbul 34744

Psk. Melisa Karagül

Merdivenköy Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:163/13 Can Apartmanı, Kadıköy, Kadıköy, İstanbul

Psk. Melisa Karagül

İçerenköy Mahallesi Üsküdar-İçerenköy yolu caddesi no:10/9 kat:8 Vip Plaza, Ataşehir, İstanbul 34638

Görüşler

• D

Hayatımın en zor döneminde ne yapacağımı bilemezken yolumuz kesişti Melisa Hoca’yla. Kendimi yeniden tanımaktan hayatımı nasıl yaşamak istediğime kadar pek çok şeyi onunla keşfettim. Bu kadar kısa sürede hayattan tekrar bu kadar keyif alabiliyorsam da seanslarımız sayesinde. Her zaman çok özverili, özenli, gerçekten severek işini yapan bir terapistim olduğu için çok şanslıyım. Her duruma uygun yol haritası çizerek beni yönlendirmesi sayesinde adım adım çok güzel ilerledik. Hayatımın en doğru kararlarından biri oldu. :)

• Online Danışmanlık Bireysel Terapi  •

Merhaba Melisa hanımdan aldığım danışmanlık sayesinde aşamadığım sorunlarımı aştım. Önce ben olabilmeyi öğrendim.Melisa hanımın işinde ki tecrübesi ve başarısı sizede umarım ki iyi gelecek

• H

Depresyonla mücadele ettiğim bir dönemde Nefa psikolojiden Züleyha hanımın tavsiyesi ile Melisa hanımla seanslarımız başladı. Melisa Hanım'ın yaklaşımı sayesinde kendimi daha rahat ifade edebildim. Seanslar bana duygularımı anlamlandırma ve yeniden kendime odaklanma konusunda yardımcı oldu. Bu süreç benim için oldukça kıymetliydi.

• Nefa Psikoloji Psikoloji Randevusu  •

Uzun zamandır yoğun anksiyete nedeniyle kendimi çok yorgun ve bunalmış hissediyordum. Nefa psikolojiye ulaştım, Züleyha hanımın önerisiyle Melisa Hanım'la görüşmeye başladıktan sonra, yaşadıklarımı anlatırken kendimi rahat hissetmeye başladım. Kaygılarımla başa çıkmaya çalışırken beni yargılamadan dinlemesi ve sakin yaklaşımı bana iyi geldi. Zamanla düşüncelerimi ve duygularımı daha iyi fark etmeye başladığım bir süreç oldu.

• B

Çocuğumun yaşadığı sosyal anksiyete ve uyum sorunları nedeniyle Melisa Hanıma başvurduk. İlk görüşmeden itibaren hem bize hem de çocuğumuza yaklaşımı son derece profesyonel, sıcak ve güven vericiydi. Süreç boyunca uyguladığı yöntemler sayesinde çocuğumuzun özgüveni gözle görülür şekilde arttı, sosyal ortamlarda kendini daha rahat ifade etmeye başladı ve uyum sorunlarını büyük ölçüde geride bıraktı. Bugün geldiğimiz noktada yaşadığı zorlukları tamamen aştığını görmek bizi çok mutlu ediyor.

• Online Danışmanlık Çocuk ve Ergen Psikolojisi  •

• F

Eşimle bir süre boyunca aynı evin içinde yaşayan ama giderek birbirinden uzaklaşan iki insan gibi hissetmeye başlamıştık. Konuşmalarımız çoğu zaman tartışmaya dönüşüyor, ikimiz de anlaşılmadığımızı düşünüyorduk. Görüşmeler sırasında sadece birbirimizi değil, kendimizi de daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bazen yıllardır taşınan kırgınlıkların bugünkü tepkilerimizi nasıl şekillendirdiğini görmek şaşırtıcıydı. Melisa Hanım, suçlu aramak yerine yaşadığımız döngüleri fark etmemize alan açtı. Süreç boyunca ilişkimize farklı bir gözle bakmayı öğrendik. Şu an sorunlarımızın tamamen bittiğini söyleyemem ama birbirimizi anlamak için gösterdiğimiz çabanın ve kurduğumuz iletişimin eskisinden çok farklı olduğunu hissediyorum.

• Nefa Psikoloji Çift Terapisi  •

• G

Eşimle yaşadığımız iletişim problemleri nedeniyle başvurduk. Görüşmeler sırasında tekrar eden tartışmalarımızın altında yatan bazı dinamikleri fark etme fırsatı bulduk. Kendimizi ifade etme ve birbirimizi dinleme konusunda farklı bakış açıları kazandık. Süreç boyunca ilişkimizdeki iletişim biçimimizi değerlendirme imkânı bulduk.

• Nefa Psikoloji Çift Terapisi  •

Melisa Hocam ile gerçekleştirdiğim görüşmeler benim için verimli bir süreç oldu. İlk görüşmeden itibaren kendimi rahat ifade edebileceğim bir ortam oluştuğunu hissettim. Görüşmeler sırasında yaşadığım konuları detaylı şekilde değerlendirme fırsatı buldum ve bazı düşünce kalıplarımı daha iyi fark etmeye başladım. Özellikle olaylara farklı açılardan bakabilmek ve duygularımı daha iyi anlamlandırabilmek açısından görüşmelerin katkı sağladığını düşünüyorum. Melisa Hocam görüşmeler boyunca dikkatli dinleyen, süreci düzenli şekilde takip eden ve kişinin ihtiyaçlarına göre yaklaşım sergileyen bir uzman izlenimi bıraktı. Seanslarda kendimi ifade etmekte zorlanmadım ve üzerinde konuştuğumuz konular günlük yaşamımdaki bazı durumları değerlendirmeme yardımcı oldu. Destek arayışında olan kişiler için faydalı bilgiler edinebilecekleri bir görüşme süreci olduğunu düşünüyorum.

• Psk. Melisa Karagül Normal Randevu  •

• I

Melisa hocayla EMDR çalışmaları boyunca kendimle ilgili pek çok şeyi fark etme ve dönüştürme fırsatı buldum. Zihnimde ve bedenimde taşıdığım yüklerin adım adım azaldığını, hayata karşı daha esnek ve rahat bir yerden durabildiğimi hissediyorum. Sürecin güvenli ve özenli ilerlemesi benim için çok kıymetliydi.

• Nefa Psikoloji Psikoloji Randevusu  •

Son dönemlerde yaşadığım kaygı sorunlarım için görüşme istemiştim. Melisa hanım inanılmaz rahatlattı, ilaç kullanmama gerek kalmadan sorunumu çözeceğimize eminim. Sonraki randevuda görüşmek üzere sevgiler.

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •