Psikoloji daha fazla

İstanbul 2 adres

Uzman Klinik Psikolog Sena Serim, lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimi sürecinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projesi ve diğer gönüllülük projelerinde psikolojik destek hizmeti vererek özgün çalışmalar düzenlemiştir. Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin ardından özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde stajını tamamlamıştır. İstanbul Aydın Üniversite'sinde Klinik Psikoloji programında ''Ergenlik Döneminde Sosyal Medya Kullanımının Beden Algısı Bozukluğuna Etkisi'' projesiyle yüksek lisansını tamamlayarak uzmanlığını almıştır.

Klinik alanındaki etkinliğini geliştirmek adına Deneyimsel Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Bilişsel Davranışçı Terapisi, EMDR eğitimi, Cinsel Terapi eğitimlerini tamamlamıştır.

Bu eğitimler ışığında; yetişkin ve ergen bireyler ile depresif bozukluklar, kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluklar, bedensel belirti bozuklukları, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, aile içi iletişim problemleri gibi konular üzerine çalışmaktadır. Çiftler ile cinsel terapi süreçlerini yürütmektedir. Çocuklar ile deneyimsel oyun terapisi ve bilişsel davranışçı terapi üzerine çalışmaktadır. Şu anda Psikohome Danışmanlık Merkezi'nin Bakırköy ve Kadıköy şubelerinde ya da online olarak danışan kabul etmektedir.

Psikohome Suadiye

Suadiye, German Apt, Bağdat Cad. No: 465, 34740 Kadıköy/İstanbul, Kadıköy, İstanbul 34740

Zuhuratbaba Mahallesi Şükran Çiftliği Sk. 49/3, Bakırköy, İstanbul 34147

Makaleler
Röportaj

Psikolojik desteğe ve sorunlarımın çözümüne ihtiyaç duyduğum bir dönemde terapi almaya başladım. İş yerinde yaşadığım huzursuzluklar ve özel hayatımdaki olan kaygılarda da bakış açım değişti. Terapi sürecinden memnun kaldım. Doğru bildiğim epey bir yanlış olduğunu görmemi sağladı.

• Psikohome Suadiye Psikoloji Randevusu  •

Terapi sürecim online olarak devam etti. İş hayatımdaki mobbingle baş edemediğim için gelmiştim. Kendi sınırlarımı çizmeyi kendimi korumayı öğrenmek benim hayatımı değiştiren şey oldu.

• Psikohome Suadiye Online Terapi  •

Uzun yıllardır süren bana iyi gelmeyen bazı alışkanlıklarım için kendisinden destek aldım. Ufak ufak değişimlerle beni motive etti. Terapimiz sonlanırken kendimdeki değişim beni de çok mutlu etti. Çok memnun kaldım terapimizden.

• Psikohome (Bakırköy) Psikoloji Randevusu  •

• B

Kendimdeki eksiklerin farkında olarak gelmiştim terapiye ama her seansta bildiğimden fazlasını gördüm. Yüzleştirme ve farkındalık kazandırma açısından Sena hanımdan gerçekten çok başarılı bir psikolog. Bu saatten sonra ben bunu değiştiremem dediğim şeyler değişti. Kendisine minnettarım.

• Psikohome (Bakırköy) Randevu  •

• Ç

Kızımın okulda yaşadığı problemler ve ailedeki iletişim sorunlarımız için kendisine danıştık. Bizim istediğimiz şey kızımın tek başına terapi alması değil ailecek hatalarımızı öğrenmek danışmanlık almaktı. Öyle devam ettik terapiye. En başta ebeveyn olarak aldığımız danışmanlık ve doğru yönlendirmeler ile çok yol kat ettik.

• R

Terapiye karşı ön yargılıydım. Hayatım bu haldeyken ne değişecek ki bana ne yararı olabilir diye düşünüyordum. Boşanma sonrası hayatımdaki değişiklikler ve yaşadıklarımın üstesinden gelmek için denemek istedim. gerçekten ihtiyacım varmış.. Bakış açımda değişti çözümsüz sandığım şeylerin çözümü olduğunuda gördüm sayesinde. Şimdi ben de çevremdekilere terapinin önemini anlatır oldum.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Teşekkür ederim yorumunuz için. Psikoterapi hakkındaki düşünceleriniz çok kıymetli.

• L

Balıkesir’de yaşadığım için online olarak seanslara katıldım. İş yerinde yaşadığım bazı sıkıntılar için başladım. Her seanstan sonra farklı bir açıdan bakabilmek kafa yapımı değiştirdi. Sena hanımla da dinamiğimiz uyduğu için seanslarıma devam ettim ve artık sonlandırdık. Gayet memnun kaldığım bir süreç oldu

Görüşünüz için teşekkürler.

5 ay boyunca her hafta seans aldım Sena hocadan. Terapiye gelme nedenim çocukken maruz kaldığım travmalar ve bugünkü hala devam eden etkileriydi. Travmaları konuşmak hiç kolay değil ama kendisi destekleyici olduğu için odada kendimi güvende hissedebildim içimi dökebildim. Artık o kötü dönemlerin gölgesinde yaşayan biri değilim. Bu benim için hiç olmayacak sandığım bir şeydi.

Sağlıklı günler dilerim.

• B

Çocukluğumdan beri dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yüzünden okul ve iş hayatımda sıkıntı yaşıyorum. Sena hanımdan bu konuda destek aldım. Artık kalıplaşmış olan herkese söylenen önerilerden uzak bir terapi yürüttü benimle bu yüzden memnun kaldım. Hayatımı zorlaştıran asıl konuları tespit edip buralara yöneldik.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Görüşünüz ve düşünceleriniz için teşekkürler.

• Ö

Ergenlik çağına giren oğlumun yaşadığı sorunlar için sana hanıma geldik. 3 ay kadar görüşme yaptılar ve olumlu etkilerini biz de gözlemledik oğlumuzda. Ebeveyn olarak bize de çok yardımcı oldu bütün sorularımızı cevapladı.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Görüşünüz için teşekkür ederim.