Ingilizce hazırlık eğitimiyle başladığı lisans eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olarak tamamlamıştır. Akademik kariyerini İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı programında yüksek lisans yaparak sürdürmüştür.

Lisans sonrası dönemde çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik terapi eğitimlerini sürdürmüş; ortaokul düzeyinde rehberlik, anaokullarında psiko-pedagojik danışmanlık ve pedagog asistanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası projelerde uzman olarak çalışmış; üstün potansiyelli çocuklarla psikolojik sağlamlık atölyeleri düzenlemiş ve velilere yönelik pedagojik destek görüşmeleri gerçekleştirmiştir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak akademik projelerde yer almış; ardından uluslararası bir anaokuluyla yürütülen "işyerinde anaokulu" projesinde banka çalışanlarının çocuklarına yönelik psiko-gelişimsel destek çalışmaları yürütmüştür.

Meslek hayatı boyunca kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak, çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik travma odaklı bireysel ve grup terapileri uygulamıştır. Şu anda uluslararası projelerde aktif olarak görev almakta ve kurucusu olduğu Korteks Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde bireysel ve grup terapilerini Türkçe ve İngilizce dillerinde, yüz yüze ve çevrimiçi olarak sürdürmektedir.

Çalışma Alanları

• Çocuk ve ergenlerde davranış bozuklukları ve travmalar

• Yetişkinlerde travma iyileştirme odaklı danışmanlık

Aldığı Eğitimler ve Sertifikalar

• EMDR Terapisi (Amerikan ekol, EMDRIA)

• Psikodrama Grup Terapisi Eğitimi – Co-Psikodramatist (Zerka Moreno Enstitüsü)

• Çocuklarda ve Yetişkinlerde Psikolojik Testler Eğitimi (Psikoloji Akademisi)

• Aile Danışmanlığı (Marmara Üniversitesi)

• EMDR (Çocuk ve Yetişkin, Avrupa ekolü)

• Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi (Yrd. Doç. Dr. Nevin Dölek)

• Çocuk Ruh Sağlığı Atölyesi (Relief International)

• Psikiyatrik Rehabilitasyonda Sanat Terapisi (Doç. Dr. Nurhan Eren)

• Yas ve Kriz Terapileri (Nevin Dölek, Mehmet Akif Aydın)

• Travma Mağduru Çocuklara Psikososyal Destek Eğitimi (Ümran Korkmazlar)

• DEHB’de Ebeveynler için Psiko-Pedagojik Destek Eğitici Eğitimi (Ümran Korkmazlar)

• Oyun Terapisi Eğitimi (Psikiyatri ve Psikoloji Bilimleri Enstitüsü)

• Cinsel İşlev Bozuklukları Atölyesi (Prof. Dr. Ayşaluys Kayır)

• Nesne İlişkileri Eğitimi (Masterson Enstitüsü)

• LGBTİ Hakları Atölyesi (Av. Gürkan Sert)

• MAXQDA ile Nitel Veri Analizi (Dr. Aytu Çakıcı)

• Psikolojik İlk Yardım ve TSSB Tedavisi (Dr. Mert Akcanbaş)

• CAS Testi (Prof. Dr. Tamer Ergin)

• Bağlanma Terapisi Atölyesi

• Etkili Konuşma ve Diksiyon Eğitimi

• TEGV İletişim Eğitimi

Yabancı Diller

• İngilizce

Beylikdüzü, İstanbul

Korteks Psikoloji

Süheyla Hanım'a 3 buçuk yıldır danışıyorum. Obsesif kompulsif bozukluğum nedeniyle psikolojik desteğe ihtiyaç duydum ve kendisini bana bir tanıdığım tavsiye etti. İlk randevudan itibaren doğru yerde olduğumu hissettim ve başka bir psikoloğa gitmeyi hiç düşünmedim. Ayrıca gönüllülük esaslı yürüttüğü bazı projeler olduğunu da biliyordum. EMDR tekniği ve çeşitli diğer teknikler uygulayarak kaygılarımla başa çıkmayı öğrendim, bu sayede artık çok daha iyi hissediyorum. Tedaviye eskisi kadar sık olmasa da hala devam ediyorum. Süheyla Hanım, işinde uzman, çok profesyonel ve kendini sürekli geliştiren biri. Kendisini tanıdıklarıma da önerdim, herkes gönül rahatlığı ile başvurabilir.

•  •

Sürekli düştüğüm ve asla yeri görmezken artık tutunabileceğim bir şeylerin olduğunu hatırlattı bana iyi ki güzel psikoloğum.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• F

Kendisini depremden sonra tatd psikolojik destek kapsamında tanıdım. Kendisi ile yaptığımız seanslarımız benim için çok verimliydi. Kullandığı teknikler ile kendimi daha iyi hissediyorum

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

• Y

Başlarda online terapi konusunda tereddütlerim vardı, fakat Psikolog Süheyla Tuncer ile yaptığım görüşmeler bu düşüncemi tamamen değiştirdi. Bilgili ve ilgili yaklaşımıyla sorunlarımı daha derinlemesine anlamama yardımcı oldu. Sorularıyla kendimi keşfetmemi sağladı ve profesyonel yaklaşımı güvenimi artırdı. Süheyla Hanım'ın desteği ile kendimi çok daha iyi hissediyorum. Online terapiye şüpheyle yaklaşan herkese, kendisiyle görüşmelerini kesinlikle öneririm.

• Online Danışmanlık  •

• G

Herkese Merhabalar,
    Ben de hayatım boyunca ilk kez bir danışmanlık aldım, gerçekten çok etkili ve iyi bir değişim yaşadım. 6 Şubat depreminde yakınlarımı kaybettikten sonra ruhsal ve fiziksel olarak zor bir süreçten geçiyordum. Online olarak yaptığımız görüşmeler sonunda günden güne çok daha iyi bir hale geldim. İçinde bulunduğumuz sosyo-kültürel ve dini değerlerimiz belki bu tarz danışmanlıkların gerekliliği ve etkinliği konusunda karşıt görüşler sunsa da, öyle olmadığını birebir tecrübe ettim.

• Online Danışmanlık  •

• B

Süheyla Hanım’a referans ile ulaştım. Kaygı bozukluğu ve yoğun bir panikatak süreci nedeniyle kendisinden destek almaya başladım. Yaklaşık olarak 7 aydır destek alıyorum ve bu süreç boyunca kendisiyle hep online görüşmeler gerçekleştirdim. Hayatımda ilk kez terapi desteği aldım ve benim için gerçekten çok iyi geldi. Artık panik atak yaşamıyorum ve kaygı durumum gerçekten çok ama çok düştü. Kendisinden ve uzmanlığından gerçekten çok memnunum, yakınlarıma kendisini öneriyorum.

• I

Bambaşka bir sebeple gitmeye başladığım seanslarımda kendime bile ifade edemediğim şeyleri rahatlıkla dile getirdiğim birisi oldu kendisi. Samimiyeti, ilgisi, yol göstermesiyle hayatımın büyük bir kısmını etkiledi. Kendisini tahmin ettiğimden daha fazla ihtiyacım olan bir zamanda tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum :)

• Korteks Psikolojik Danışmanlık Merkezi Çocuk ve Ergen Terapisi  •

Teşekkür ederim :)

• I would like to thank you for your help, your positive support for me, and the good and useful treatment methods. I learned a lot from you. Thank you for everything

• Korteks Psikolojik Danışmanlık Merkezi Diğer  •

Thank you so much :)

• T

Süheyla hanım alanında mükemmel kizim için aldığım destegi 2.seansa farkını görmeye başladık anlayışlı güler yüzlü herkonuda bize yol gösterdi hiç düşünmeden tercih yapılması gereken mükemmel bir insan teşekküler süheyla hanım iyki karşımıza ciktin

• Online Danışmanlık Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri  •

Teşekkür ederim :)

Yardımcı oldu bana kendisi.İlgi alakasından memnun kaldım.Daha doğru taraftan analiz ediyor ve doğru yönlendirdiği için herkese tavsiye ederim.Ben bir tık daha düşünerek hareket etmeye başladım, farkındalığım yükseldi.Sakin dinleyebiliyor, sevecen ve ilgili biri kendisi. Kendinizi rahat hissediyorsunuz.Desteği benim için yeterli oldu.Danışmak isteyen herkese tavsiye ederim Betül Hanım'ı.

Çok teşekkür ederim :)