0850… Ücret öğren

Klinik psikoloji alanındaki akademik çalışmalarımı, kapsamlı klinik deneyim ve uygulama temelli eğitimlerle bütünleştiren bir psikoterapistim. Lisans eğitimimi Işık Üniversitesi’nde tamamladım; bu süreçte Klaipeda Üniversitesi’nde Erasmus+ programı kapsamında Avrupa’da eğitim alma fırsatı elde ederek farklı kuramsal yaklaşımları gözlemleme ve uluslararası bir perspektif geliştirme imkânı buldum. Halen Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programında eğitimime devam etmekteyim. Tez çalışmamda; Borderline Kişilik Özellikleri, Aldatma Eğilimi, Dürtüsellik ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri Tutumları arasındaki ilişkileri bilimsel bir çerçevede ele almaktayım.

Mesleki gelişim sürecimde Fransız Lape Hastanesi ve Çapa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Servisi gibi köklü kurumlarda gerçekleştirdiğim stajlar kapsamında, yataklı servisler ve poliklinik birimlerinde yürütülen klinik süreçleri gözlemleme fırsatı buldum. Bu süreçte farklı psikopatolojilere sahip vakaların multidisipliner değerlendirme, takip ve tedavi süreçlerini izleyerek klinik bakış açımı geliştirdim. Çocuk ve Ergen psikiyatrisi alanında ise gelişimsel süreçler, aile dinamikleri ve klinik değerlendirme yaklaşımlarına dair kapsamlı gözlem deneyimi edindim. Bunun yanı sıra TUİÇ Akademi bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Staj Programı’na katılarak psikolojinin toplumsal boyutuna dair çalışmalar yürüttüm. Profesyonel çalışma hayatıma, otizm spektrum ve davranış bozukluğu olan çocuklarla Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) tekniklerini kullanarak başladım ve sosyal beceri gelişimi üzerine çalıştım.

Mesleki yetkinliğimi, Dr. Görkem Gökçelioğlu’ndan aldığım ve 2 yıl süren Dinamik Psikoterapi ve Kişilik Bozuklukları eğitimi ile derinleştirdim. Bunun yanı sıra Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR 1. Düzey eğitimimi alarak travma odaklı çalışmalarda yetkinlik kazandım. Ayrıca Gottman Institute temelli ve Psikoloji İstanbul tarafından verilen, kanıta dayalı çift terapisi yaklaşımı olan Gottman Çift Terapisi’nin 1., 2. ve 3. düzey eğitimlerini tamamladım. Almış olduğum bütün bu eğitimler kapsamında bireysel ve grup süpervizyon süreçleriyle mesleki pratiğimi destekledim.

Hâlihazırda özel bir klinikte psikoterapist olarak yetişkin bireyler ve çiftlerle çalışmakta; psikodinamik yaklaşım temelinde, EMDR ve Gottman Çift Terapisi yöntemlerini bütüncül bir çerçevede ele almaktayım. Yüz yüze ve online olarak psikoterapi hizmeti sunmaktayım.

Ayrıca 2023 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında World Human Relief bünyesinde Hatay’da yürütülen psiko-sosyal destek çalışmalarında aktif rol alarak, travma ve kriz durumlarında saha deneyimi edinme fırsatı buldum. Türk Psikologlar Derneği ve EMDR Derneği üyesiyim. Aynı zamanda kendi psikodinamik yönelimli terapi sürecimden geçmekteyim.

Terapiyi, yalnızca semptomların azaltılmasına odaklanan bir süreçten öte; bireyin kendisini daha derinlikli anlamasına ve yaşamıyla daha sağlıklı bir ilişki kurmasına alan açan bir dönüşüm süreci olarak ele alıyorum. Çift terapilerinde ise, partnerlerin birbirlerini daha iyi anlamalarını, iletişimlerini güçlendirmelerini ve ilişkisel döngülerini daha sağlıklı bir zeminde yeniden yapılandırmalarını desteklemeyi hedefliyorum.

Yetişkin

Röportaj

Psk. Aslıhan Alkan - Etiler

Etiler, İstanbul 34437

• Sigortası olan hastalar

Gümüşsuyu, İstanbul 34437

• Sigortası olan hastalar

• M

Aslıhan Hanım ile olan seanslarda hem kendimi hem de ilişkisel döngülerimi daha iyi anlamaya başladım. Süreci çok kıymetli buluyorum sayesinde kendimi çok daha iyi ve farkında hissediyorum.

• Ö

Bi anımın bi anımı tutmaması mı diyim içimdeki o anlamsız boşluk hissi mi diyim sürekli terk edilme korkusu mu diyim valla çok yorulmuştum kendimle uğraşmaktan ama çok yol katettik Aslıhan hocamla. Eşle dostla dertleşmek gibi değil daha başka bi olay bu. İmkanı olan herkesin terapiye gitmesini isterim. Aslıhan hocamı bana bir akrabam önermişti ben de herkese öneriyorum bütün içtenliğimle.

• Online danışmanlık Psikodinamik Psikoterapi  •

Nezaketiniz için teşekkür ederim. Sevgiler

Terapiye başlarken biraz çekincelerim vardı ama süreç ilerledikçe ne kadar doğru bir karar verdiğimi gördüm. Yaklaşımı son derece profesyonel, aynı zamanda çok insani ve anlayışlı. Kendimi ifade etmekte zorlandığım noktalarda bile beni doğru şekilde yönlendirdi.

• Y

Doktorum depresyonda olduğum için psikoterapi almamı önerdi bu sayede yollarımız kesişti Aslıhan hanımla. Kısa bi süre oldu ama pozitif enerjisiyle sakinliğiyle yargılamadan yaklaşmasıyla bana umut oldu şimdiden. Bi gün daha iyi olucağımı hissedebiliyorum sayesinde. Gönülden tavsiye ediyorum

Nezaketiniz için teşekkür ederim. Sevgiler

Birkaç ay önce trafik kazası geçirdim o günden beri araba kullanamıyorum hatta başkası kullansa bile çok huzursuz oluyorum. Ben bu kadar zorlanınca eşim internetten araştırıp EMDR tedavisini okumuş sonrasında da Aslıhan Hanım’la irtibata geçtik. Henüz 2 seans görüştük ama öyle rahat hissettim ki sakinliğiyle sakinleştim güvende hissettim. Kendisinin alanında uzman birisi olduğunu düşünüyorum sizlere de tavsiye ederim

• Online danışmanlık EMDR Terapi  •

Nezaketiniz için teşekkür ederim. Sevgiler

Aslıhan Hanım'a bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım, genel anlamda kaygılarımı yönetebilmek için. Kendimi kendime çevirdim diyebilirim. Neredeyse iki yıldır haftada bir gün olacak şekilde görüşmeler yapıyoruz. Bence psikolojik destek almak, herkesin kendi için atabileceği hatta atması gereken çok önemli bir adım. Aslıhan Hanım'la yaptığımız görüşmelerde kendime dönebiliyorum; bu da inanılmaz rahat ve güvende hissettiğimi gösteriyor. Çevreme zaten sürekli tavsiye ediyorum; bu yorumu okuyan herkese de tavsiye ederim. Bunu yaptıktan sonra çok rahatlayacaksınız.

• I

Aslıhan Hanım'la zorlu bir boşanma süreci sonrası yollarımız kesişti. Çok öfkeliydim eski eşime karşı ve kendimi değersiz hissediyordum. Çevremde beni anladığını hissettiğim hiç kimse yoktu. Yaklaşık 5 aydır terapiye gidiyorum; belki de hayatımda ilk kez kendimi anlaşılmış hissettim. Eski eşime duyduğum öfke azaldı; kendi değerimin farkına varmaya başladım. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim Aslıhan Hanım'ı.

• M

Bir süredir ilişki problemlerim için gidiyorum kendisine terapi böyle bir şeymiymiş oldum başta şimdi iyi ki başlamışım diyorum aslıhan hanımı görmeyi bekliyorum her hafta öneririm

• Online danışmanlık Psikoterapi  •

• I

Yurtdışında yaşamanın beni bu kadar etkileyeceğini açıkçası hiç düşünmemiştim. Göç ettikten sonra bazen ne hissettiğimi bile anlamakta zorlandığım, uykusuzluk yaşadığım ve sebepsiz ağlama krizlerine girdiğim dönemler oldu. Bu süreçte online olarak aldığım psikolojik destek bana gerçekten çok iyi geldi. Kendimi daha iyi tanımama, duygularımı anlamlandırmama ve bu süreci daha sağlıklı yönetmeme çok yardımcı oldu. Her seanstan sonra içimde bir şeylerin biraz daha yerine oturduğunu hissetmek çok kıymetliydi. İyi ki bu süreci Aslı Hanım ile yürütmüşüm, kendisini tavsiye ederim.

• G

Anksiyetemden ötürü ilaç kullanıyordum. Ek olarak terapi almak istiyordum. Çevremden öneri ile Aslı Hanım'a ulaştım. Terapiye başladık. İlaç + terapi ile hayatım çok daha kolaylaştı. İlk başlarda görüşmeler biraz sancılı oluyordu; kaçtığım şeylerle beni yüzleştirdi, fakat yüzleştikçe kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım. Sürecim hâlâ devam ediyor. Aslı Hanım'ın desteği ile daha da iyi hissedeceğime inanıyorum. Çevremdekilere de tavsiye ederim.