Aysın Özay, Marmara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından İstinye Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır.

Eğitim sürecinde ilk olarak Yalova Marmara Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde stajını yapmıştır. Daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na bağlı olan Yalova Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde staj kapsamında dezavantajlı kadınlarla yapılan sosyal aktivitelere katılmıştır. Kendilik Psikoloji Enstitüsü’nde “Heinz Kohut ve Kendilik Psikolojisini Anlamak” ve “Çocuk ve Ergenlerde Kendilik” konulu online staj programlarını tamamlamıştır. 2020 yılında Ahenk Çocuk Danışmanlık Merkezi’nde Klinik Psikolog Mehmet Teber’in asistanlığını yapmıştır. Aynı zamanda Oyun Terapileri Enstitüsü’nde eğitim koordinatörü olarak görev almış ve eğitim programlarına aktif olarak katılım sağlamıştır. Bu süreçte çocuk ve ergen psikoterapileri alanında uzmanlaşarak mesleki gelişimine katkıda bulunmuştur.

Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Sulukule Gönüllüler Derneği’nde 2019-2020 yılları arasında Sosyal Duygusal Öğrenme Atölye Sorumlusu olarak görev almıştır. Bu süreçte dezavantajlı çocuklarla çalışma imkanı bulmuştur. Doç. Dr. Ceren Acartürk’ün Suriyeli Mültecilerle yapmış olduğu “Travma, Göç ve Mekan: Suriyeli Mültecilerin Deneyimleri” adlı projede görev almıştır.

2022 yılında Yalova Uzmanlar Koleji Mutlu Çocuk Anaokulunda okul psikoloğu olarak çalışmıştır. Daha sonra Rehber Klinik şirketinde bir dönem stajyer psikolog olarak görev almıştır. 1. Modül Bilişsel Davranışçı Terapi, Mindfulness Temelli Terapi ve Temel Spor Psikolojisi eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır.

2024 yılında Marmara Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi programı kapsamında Mediha Engizer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde rehber öğretmen olarak stajını tamamlamıştır.

Aysın Özay Sırbistan/Belgrad'ta bulunan Rehber Klinik ofisinde Klinik Psikoloji stajyeri olarak çalışmıştır. 36 saatlik süpervizyon eğitimine katılmış aynı zamanda 40 saatlik "İş Yaşamında Temel İngilizce Konuşma Becerileri ve Temel İngilizce Terimleri - 1. ve 2. Modül Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi" ile ilgili eğitimler almıştır.

2023 yılında psikoterapi seanslarını Nişantaşı'nda bulunan özel bir klinikte gerçekleştirmiştir. Şu anda Maltepe Tıp Merkezi'nde Çocuk ve Ergen Psikoloğu olarak görev almaktadır.

Aysın Özay, edebiyata, sanata ve felsefeye olan ilgisinden dolayı bu alanlarda da çalışmalarını sürdürmektedir.

Yayınlanan Makaleleri;
"Peyami Safa’nın Canan Adlı Romanı Üzerinden Batılılaşma Sorununa Yaklaşımı” USBED 2nd International Conference on Social Science, Humanities and Education

“Sartre’ın Hilbert Figüründe Yabancılaşma Hissi” USBED 3rd International Conference on Social Science, Humanities and Education

“Sartre'ın Erostrate Öyküsündeki Hilbert’in Gerçek Çoklu Öldürme Faillerinin Karakteri Bağlamında Psikolojik Analizi” Kastamonu İnsan ve Toplum Dergisi, DergiPark

• Sigortası olan hastalar

Özel Maltepe Tıp Merkezi

DANIŞANINI TANIMAK İÇİN YAPTIĞI SORU FASLI VE AİLEDEN ALDIĞI BİLGİ DETAYI İYİYDİ. BAZILARI GİBİ 5 DK SONRA "BİZİ YALNIZ BIRAKIN." DEMEDİ.

• Özel Maltepe Tıp Merkezi Ergen Terapisi  •

• Ç

Aysın hanım ile kızım sebebiyle tanıştık . Hayatımızda birden çok değişikliğin olduğu zorlu bir dönemdi . Kızım bu sürece uyum sağlamakta ciddi sorunlar yaşıyordu . Yaklaşık 1 yıl süren görüşmelerimiz sonucunda yaşadığımız sorunları aşabildik . Şimdi zorluklarla mücadelesinde daha güçlü ve daha özgüvenli .Ailemizin ve özellikle de kızımın hayatına çok doğru zamanda dokundu Aysın hanım . Süreçte randevu zamanlarımızı bize en uygun şekilde ayarlamaya özen gösterdi . Hala görüşmelerimize devam ediyoruz.

• Özel Maltepe Tıp Merkezi Çocuk ve Ergen Terapisi  •

• Ö

Oğlum için başvurduk. İçine kapanıktı, destek almak istedik. Seanslarımız iyi geçiyor. Aysın Hanım'ın desteği sayesinde oğlum daha rahat konuşabiliyor. Aysın Hanım'ı çok seviyoruz. Gayet iyi uzmandan memnunuz.

• D

Oğlum okulda tuvalete gidemiyordu ve arkadaşlık kuramıyordu, bu sebepten dolayı destek almak istedik. 12 seans gittik, olumlu sonuçlar aldık. Şu anda arkadaşıyla beraber tuvalete gidebiliyor. Babasıyla çatışmaları vardı, ufak ufak ısınmaya başladığı sürece devam edeceğiz. Oğlum kimseye yanaşmıyordu ama kendisini çok sevdi. Seansa gitmeyi dört gözle bekliyor. Günü ve saati unutmuyor.

•  •

Aile içi sorunlar ve stres nedeniyle psikoloğa başvurdum. Bir senedir terapi alıyorum, seanslardan olumlu sonuçlar alıyorum. Sürecimiz devam ediyor. Beni yargılamıyor ve beni anladığını hissediyorum. Başka bir uzmanı düşünmüyorum, kendisini bırakmak asla istemiyorum.

• Ö

Anne bağımlılığı için başvurdum. Sürecimiz gayet iyi geçiyor. Gayet memnunuz hiçbir sıkıntımız yok. Kendisini çok seviyoruz. Her aradığımda gecede dahil ulaşabiliyorum. İlgili ve alakalı bir uzman, çok memnunuz.

• I

Kızım için ergen psikolojisi üzerine psikolog arayışındaydık. Tıp merkezinden Uzm. Kl. Psk. Aysın Özay'a başvurduk, çok da iyi oldu. Süreçten biz çok memnunuz, kendisinden iyi bir yol aldık diye düşünüyoruz. Kesinlikle tavsiye ederim, ediyorum da.

• C

Oğlumun gördüğü ve etkilendiği bir korku filmi sahnesinden dolayı kendisine danıştık. Görüşme sonrası çocuğunuzdaki rahatlamayı fark ettik. Ve Aysın hanımı tanıdığımıza çok mutlu olduk, kendisi
    oldukça ilgili ve samimi bir psikolog

• Özel Maltepe Tıp Merkezi Çocuk ve Ergen Psikolojisi  •

• O

Kızımızın akranlarıyla kaynaşma sosyal iletişim güçlüğü nedeniyle Aysin Hocamızla yolumuz kesişti.Fazla değil birkaç seans oyum terapisinden sonra kızımızda gözle görülebilir değişikliller olduğunu arkadaşlarıyla sözlü olarak iletişim kurduğunu ve oyunlar oynadığını anasınıfı öğretmeniyle görüntülü olarak izlediğimizde ve sözlü olarak gelişmelerin olduğunü duyduğumuzda çok mutlu olduk.Aysin Hocamıza ilgi ve alakasından dolayı başarılarının devamını dileriz.

• Özel Maltepe Tıp Merkezi Oyun Terapisi  •

• H

Aysın Hanım'la tanışmak benim için büyük bir şanstı. Güler yüzlü, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımıyla kendimi çok rahat hissetmemi sağladı. Görüşmelerimizde her zaman dikkatle dinledi, doğru yönlendirmelerde bulundu ve çocuğumla olan iletişimimde gözle görülür gelişmeler yaşadım. Alanında uzman bir isim olduğunu her adımda hissettirdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Özel Maltepe Tıp Merkezi Psikoloji Randevusu  •