Uzm. Kl. Psk. Büşra Sünnetçioğlu

İstanbul 3 adres

Lisans-Psikoloji, İstanbul Ticaret Üniversitesi
Yüksek Lisans- Klinik Psikoloji, Altınbaş Üniversitesi
Yüksek Lisans- Kadın Araştırmaları, İstanbul Üniversitesi

Yüksek lisans tez çalışması, kumar bağımlılığı konusunda yürütülmektedir.

Klinik uygulamalarında Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikodinamik Terapi ve Beden Odaklı Terapi yaklaşımları ile çalışmaktadır.
Yetişkinlerde bireysel psikoterapi, grup psikoterapileri ve çift terapileri uygulamaktadır.
Çiftlerde zihin- beden yaklaşımına sahip pratik ve etkili bir yöntem olan PACT (Psychobiological Approach to Couples Therapy) yöntemini uygulamaktadır.

Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Eğitim Araştırma Hastanesi AMATEM kliniğinde bağımlılık alanındaki çalışmalarını sürdürmekte; alkol-madde ve kumar bağımlılığı olan hastaların bireysel ve grup terapistliğini yapmaktadır. (2022-..)

Eğitimler

-Erişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi- EABCT (European Association for Behaviour and Cognitive Therapies), Kognitif Davranış Terapileri Derneği (2021-2025)
-Çift- Aile Terapisi/ Danışmanlık Teorik ve Süpervizyon Eğitimi -Marmara Üniversitesi (2021-2022)
-Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Teorik Eğitimi İstanbul Üniversitesi (2021)
-Çift Terapisinde Psiko-Biyolojik Yaklaşım PACT (Psychobiological Approach to Couples Therapy) 1. Düzey (2025)

-Bağımlılık Temel Eğitimi, Sağlık Bakanlığı, 2022
-Afet ve Ruhsal Travma Eğitimi, Sağlık Bakanlığı, 2023
-Kumar Bağımlılığına Yaklaşım Eğitimi, 2023
-Madde Bağımlılığında Bireysel Görüşme ve Yapılandırılmış Psikososyal Müdahale Eğitimi, Sağlık Bakanlığı, 2023
-EMDR 1. Düzey Eğitimi, Enstitü Ay, 2023
-Somatik Deneyimleme Giriş Semineri, Somatik Deneyimleme Derneği, 2023
-Utanç ve Suçluluk & Terapide Kaynaklar, Marianne Bentzen- Somatik Deneyimleme Derneği, 2024
-Agresyon, Depresyon ve Yaşam Gücü, Dave Berger- Somatik Deneyimleme Derneği, 2024
-Güvende Olma, Bağlantı ve İnsan Deneyimi, Stephen W. Porges- Somatik Deneyimleme Derneği, 2025

Sosyal Sorumluluk

Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi Travma, Afet ve Kriz Birimi gönüllü terapisti olarak 6 Şubat Kahramanmaraş Depreminden etkilenenlere psikososyal müdahale programı DEPSDA kapsamında akut dönemde psikolojik ilk yardım desteği, sonrasında psikoterapi hizmeti sunmuştur. (2023-2024)

Türk Psikologlar Derneği ve Kadının İnsan Hakları Derneğinin ortak yürüttüğü Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programına katılımcı olarak devam etmektedir.

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Suadiye Mh. Vapur Yolu Sk. No:2/1, Kadiköy, İstanbul 34744

Bahçelievler Merkez,Şair Orhan Veli Sk. No:10, Bahçelievler, İstanbul 34180

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Bakırköy, Bakırköy, İstanbul

Yaklaşık bir yıl süren panik atak ve anksiyete problemlerimle baş etmekte zorlandığım bir dönemde psikoloğuma başvurdum. İlk görüşmeden itibaren kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Dinleyici yaklaşımı, empati yeteneği ve yönlendirici sorularıyla bana sadece bir danışman değil, aynı zamanda sürecin doğal bir parçasıymışım gibi hissettirdi.

Seanslar boyunca yaşadığım duyguları daha iyi tanımayı, tetikleyicileri fark etmeyi ve onlarla sağlıklı başa çıkma yollarını öğrenmeme yardımcı oldu. Panik ataklarımı kontrol altına almayı başardım ve artık hayatımı daha sakin bir şekilde sürdürebiliyorum. Benzer sorunlar yaşayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• H

25 yıldır alkol kullanıyordum ve birçok kez bırakma girişimim olduğu halde hiçbir şekilde başarılı olamıyordum.28 gün Amatem de yattım, gerek günaydın toplantılarında gerekse yatıştan sonraki aşamalarda terapilerinizde bizlere olan yaklaşımınız verdiğiniz bilgilerle ve uyguladığınız yöntemlerle alkolün bir bağımlılık hastalığı olduğunu kabul etmemi sağladınız. Terapilerinizde herkesle tek tek ilgilenme çabanız herkese söz hakkı vermeye çalışıp o kişinin grupla bağlantı kurmasını sağlamanız 10 ay boyunca terapinizi 1 sefer bile kaçırmadan katılmamı sağlayan en büyük etkendi. Sizin bize göstermiş olduğunuz ilginiz alakanız ile neşeli güler yüzlü tavırlarınızla bizim tekrar hayata bağlanmamıza çok yardımcı oldunuz. Çok kısa bir süre sonra 1 yılımı dolduracağım verdiğiniz bütün emekler için minnettarız hocam.

• Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Randevu  •

• Z

Terapi aldığım süre boyunca kendimde farkedemediğim beni yıpratan sebepleri fark etmemi sağladı. Onlarla nasıl başa çıkacağımı hatta bazen çıkmamam gerektiğini anladım. Kendime güvenmeyi,değer vermem gerektiğini öğrenmemi sağladı. Görüşmeler benim açımdan çok geliştirici oldu.

• Online Danışmanlık  •

• B

Uzun süredir odaklanamadığım planlarıma , gün yüzüne çıkan ve beni rahatsız eden sorularıma Büşra hanımın aracılığıyla cevaplar , çözümler ya da neyse işte onu bulmaya calışıyorum.. nereye gidersem gideyim mesafeyi koruyarak beni takip ediyor o mesafeden bakıyor ve doğru yerde duruyor.

• Adel Psikolojik Danışmanlık Merkezi Diğer  •

4 ay önce problemlerimi görmezden gelmeyi bırakıp Büşra hanımla online terapiye başladım. Bu kısa bir süre içerisinde bile farkındalığım arttı. Uygun testler ve yardımcı olacak kaynakları asla eksik etmedi. Seanslarda asla yargılamadı ve empatiyi eksik etmedi. Sorularımı her zaman cevapladı. Yaşadıklarımı, duygularımı, düşüncelerimi anlamak için çok çabaladı ve asla görmezden gelmedi.
    4 ay önce yapabileceğimi asla düşünmediğim bir ilerleme yaşadım sayesinde.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Büşra hanım ile deprem sonrasında yaşanabilmesi ihtimali olan "travma sonrası stres bozukluğunu önlemek" için tanışmıştık. Aklımda geleceğe dair herhangi bir umut yoktu, bir plan oluşturamıyordum. Üniversiteye döndüğümde, gözümde aynı manzaralar canlanıyordu, yaşadığım anın farkında değildim, insanların hayatlarına nasıl devam edebildiğini, neden önlemler alınmadığını.. bu tarz sonu gelmeyen cevapsız sorularla meşgul ediyordum, uyku düzensizliğim başlamıştı, geceleri saatlerce uyuyamaz olmuştum.
    Büşra hanım ile görüşmeye başladıktan sonra yaşamış olduğum olaylarla ve hissettiğim duygularımla, korkularımla nasıl baş edebilirim onu öğrendim ve artık geleceğe dair planlar yapabiliyorum, destek sürecinde yaptırmış olduğu etkinlikleri artık çevreme de önerebiliyorum, konuştuğumuzda söylediği sözler hep aklımda. Şu an uykularım düzene girdi (uyku hijyeni yöntemi ile) ve artık herhangi bir çıkmaza girdiğimde oradan nasıl çıkabileceğimi, sorunlarımla nasıl baş edebileceğimi biliyorum.

• B

ben görüşmelerimi çok memnun olarak tamamladım öz değerim ve yaşadığım olaylara karşı bakış açım değişti tabi bu bana olumlu anlamda iyi geldi

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

Büşra hanımdan, nişanlımla beraber evlilik öncesi çift terapisi aldık. Süreci yönetmesi, ilgisi, çözüm önerileri, bize karşı tutumu bizi çok konforlu hissettirdi. Bugün terapimizi sonlandırdık. İlişkimiz tam anlamıyla boyut atladı. Çok memnun kaldık. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Online Danışmanlık Çift Terapisi  •

Zor bir dönem içindeyken tanıştım kendisiyle geç kaldığım için büyük bir pişmanlık var evet önceleri her yeni durumdan korkar çekinirdim ama uzmanım sayesinde üstesinden gelemeyeceğim bir durum yok diye hissediyorum ve onu tanıdığım için çok mutluyum

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

1 yıla yakın zamandır sosyal anksiyete ve okb üzerine çalışıyoruz. İletişim kurmam ve kendimi açmam konusunda bana çok yardımcı oldu. Tavırları ve güler yüzü sayesinde her hafta büyük bir istekle geldim görüşmelere. Onun sayesinde kendimi daha iyi ve özgüvenli hissediyorum .

• Özel Psikoterapi Merkezi Normal Randevu  •